Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Алелуја дадовме гол на гостински терен:baklja: И се враќаме со голем бод од гостувањетои во Севиља. Како што кажав не бев во можност да го гледам мечот:(, ама како што читам сите се презадаоволни од играта на Депортиво. И време беше со изменета тактика да покажеме едно добро издание. Севиља ја имала посесијата на топката, н шансите биле кај нас, па дури и сме можеле да тепаме:vozbud:
Добро е што Адријан конечно ја погоди противничката мрежа, а како што читам шанси имале и Домингез и Гвардадо, а единствена слаба точкја во тимот бил Мануел Пабло:nenene: Повторно на неколку наврати Аранзубиа покажал дека треба да го носи Шпанскиот дрес, а за жал поради пет жжолти картони следниот меч со Ваљадолид ќе го пропуштат Томас и Лауре:nesvest:
Добро е што кризата полека станува минато. Ни следуваат два дуела во кои мора да освоиме минимум 4 бода. Дома со Ваљадолид, меч во кој само победата е прифатлива и гостување кај големиот ривал Спортинг Хихон. Лошо е што мечевите се сабота-вторник :jaj:
П.С. Останавме 6-ти со 3 бода зад севиља, 2 зад Мајорка и 1 пред Атлетик билбао, кој вечерва изигра 0-0 со Хихон:helou:

Одлична презентација против Севиља.Искрено не очекував толку добра игра и комбинаторика посебно на средината на теренот.Сите заслужија 10-ка.Добро ај за Гуардадо и Жуан Домингез ќе ставам 9-ка зашто не знаеа да го погодат голот кога испаднаа сами пред голот на севиља :)))))))))))))))) Исрено не знам како Севиља даде гол во прво полувреме.Исто како што ги даде претходните 2 со Реал и со Билбао.Од немајкаде.Нафрлена топка од слободен во шеснаесетник и ете гол.Депортиво беше многу поконкретен.Затоа и одма за три минути се врати по голот.И спрема играта знаев дека ќе се вратат.Комбинација меѓу Домингез,Валерон па Гуардадо овој по земја во pетерецот и Адријан му ја забоди на Палоп.Второ полувреме Севиља нападна со сите сили.Го пушти и Луис Фабијано кој не го планираа за утакмицава.Кануте од нервоза сакаше да го натепа Антонио Томас пред очите на судијата.И за тоа доби само жолт картон:tapp: Но никакви посериозни шанси на Севиља во овој дел.Иако го имаа поседот на топката,сите приоди кон голот има беа затворени.Колото и Лопо одлични.Браво се уклопи оваа двојка.Лауре ѕверски изигра.Домингез браво ќе те биде со би рекле:)))).Фабијано еднаш се закани и Навас и имаше неколку мешаници и толку.Криво ми е за Депортиво што не поведе.Домингез да беше малку поискусен ќе дадеше гол од 7 метри.Гуардадо исто така промаши.Се на се одлично издание на Депор.Се надевм дека така ќе биде и на следната утакмица.

Одлична презентација против Севиља.Искрено не очекував толку добра игра и комбинаторика посебно на средината на теренот.Сите заслужија 10-ка.Добро ај за Гуардадо и Жуан Домингез ќе ставам 9-ка зашто не знаеа да го погодат голот кога испаднаа сами пред голот на севиља :)))))))))))))))) Исрено не знам како Севиља даде гол во прво полувреме.Исто како што ги даде претходните 2 со Реал и со Билбао.Од немајкаде.Нафрлена топка од слободен во шеснаесетник и ете гол.Депортиво беше многу поконкретен.Затоа и одма за три минути се врати по голот.И спрема играта знаев дека ќе се вратат.Комбинација меѓу Домингез,Валерон па Гуардадо овој по земја во pетерецот и Адријан му ја забоди на Палоп.Второ полувреме Севиља нападна со сите сили.Го пушти и Луис Фабијано кој не го планираа за утакмицава.Кануте од нервоза сакаше да го натепа Антонио Томас пред очите на судијата.И за тоа доби само жолт картон:tapp: Но никакви посериозни шанси на Севиља во овој дел.Иако го имаа поседот на топката,сите приоди кон голот има беа затворени.Колото и Лопо одлични.Браво се уклопи оваа двојка.Лауре ѕверски изигра.Домингез браво ќе те биде со би рекле:)))).Фабијано еднаш се закани и Навас и имаше неколку мешаници и толку.Криво ми е за Депортиво што не поведе.Домингез да беше малку поискусен ќе дадеше гол од 7 метри.Гуардадо исто така промаши.Се на се одлично издание на Депор.Се надевм дека така ќе биде и на следната утакмица.
Фала ти брат на исцрпниот извештај од мечов :) Мило ми е што Хуан Домингез прераснува во одличен играч, а уште помило што мислам дека се вреќаме во форма (само да не не затекне некоја нова повреда:nesvest:) Пак сме примиле идиотски гол у пм :nerv: Какви тапаци се нашиве по нафрлени топки тоа е чудо едно. Се чедам како може да имаме примено релативно мал број на погодоци оваа сезона, затоа што Лопо и Колото ми се доста несигурен тандем на моменти, но на некои утакмици Лопо пред се, знае да се покаже маестрално. За Гвардадо немам зборови. Ако го продадеме летово, дефинитивно пропаѓаме. Се најавува дека засилување од лето ќе ни биде играчот на Елче Раул Фулер:toe: За крај еве ги и головите :)

Абе требаше да победите али ај...се надевам ке ја остварите посакуваната цел:back:

Абе требаше да победите али ај...се надевам ке ја остварите посакуваната цел:back:

Абе требаше ама не тепавме :pos: Сепак презадоволни сме ние и со бодот :)
Следен противник ни е Ваљадолид. Уште еден меч на домашен терен кој едноставно МОРА да се добие :zlo: Ваљадолид е најслабиот тимво вториод дел на сезоната, а и ретко кога поминувал добро на Риазор.
2008-09 DEPORTIVO 1 - 0 REAL VALLADOLID
2007-08 DEPORTIVO 3 - 1 REAL VALLADOLID
2003-04 DEPORTIVO 1 - 1 REAL VALLADOLID
2002-03 DEPORTIVO 2 - 0 REAL VALLADOLID
2001-02 DEPORTIVO 4 - 0 REAL VALLADOLID
2000-01 DEPORTIVO 1 - 2 REAL VALLADOLID
1999-00 DEPORTIVO 2 - 0 REAL VALLADOLID
1998-99 DEPORTIVO 3 - 0 REAL VALLADOLID
1997-98 DEPORTIVO 1 - 3 REAL VALLADOLID
1996-97 DEPORTIVO 0 - 2 REAL VALLADOLID
1995-96 DEPORTIVO 3 - 1 REAL VALLADOLID
1994-95 DEPORTIVO 4 - 0 REAL VALLADOLID
1993-94 DEPORTIVO 0 - 0 REAL VALLADOLID
1991-92 DEPORTIVO 1 - 0 REAL VALLADOLID:helou::helou:
Но да не заборавиме дека во првиот дел од првенствово токму они ни го нанесоа најтешкиот пораз. Загубивме со 4-0 и тоа во моментите кога пред нас паѓаа многу појаки екипи:tapp: Така да нема да давам некои прогнози пред натпреварот иако мислам дека се големи шансите за триумф. Проблемот е што по повредите на двајцата леви бекови Фелипе и Ангуло, за овој меч е суспендиран еден од најдообрите поединци од мечот со Севиља, Лауре :)
Иако станува збор за просечен играч, сепоак во последните неколку меча се покажува добро, и неговото место едноставно нема кој да го замени. Ќе треба да се повикаат некои од играчите на Фабрил што не е ништо ново во оваа сезона. Најверојатно ќе настапи Диего Сеоане кој играше во реваншот од куп мечот со Севиља. И тој по природа е десен бек, па можно е за овој меч мануел Пабло да биде лево, а Сеоане десно. За мечот со Ваљадолид нема да сметаме ни на Томас. Се надевам тоа ќе биде причина плус да не се враќаме на страта формација :)
Лендоиро на почетокот им ветил бонус на нашиве ако се пласираме во Европа, ама тешко дека ќе им го овозможи затоа што играчите не ги ни зимаат 100 процентно своите плати:kesa::kesa:

Еве ги играчите на Елче за кои Депортиво е заинтересиран:
1- Raúl Fuster: left winger/left-back defender, 24-years-old
2- Saúl: right winger, 24-years-old, ends his contract in June
3- Wakaso Mubarak: defensive midfielder, 19-years-old, he is from Ghana.
Тотални анонимуси за мене, ама може некој би се покажал во иднина како добро засилување:smir:

Марчеееееееееее не губи надеж:back:

Ке ги победите и нив доколку сакате да ја остварите целта.Ако сака се се може:smir:

Me болеше главата и незнаев што пишам.:smir:
Нема везе се разбравме :)
Најверојатно во сабота ќе настапиме во состав
Аранзубиа
Пабло Лопо Колото Сеоане
Домингез Родригез Гвардадо
Ласад/Алварез Валерон
Адријан
Аууу каков состав :drk::drk: Денеска ова се вежбало на тренинзи, и ако на Лотина му дојде паметот не им бега пораз на ваљадолид:helou:
Родригез вратен централно, Домингез на крилото, ако игра Лаасад со валерон во комбинација плус Валерон пред Гвардадо и имаме страшен тим. За гостувањето во Хихон, кое е огромно значење не самои како меч во кој имаме шанса за бодови туку и како меч меѓу два големи локални ривали, Депортиво ќе има поддршка од 1000 свои фанови :)
Цената е само 35 евра, ах како не бев таму :(

Mislam deka na rodrigez povece mu odgovara pozicijata kako centralen sreden igrac otkolku kako so go igrase lotina na desnata strana.Sekako dobro e da lotina da mu gi zadrzi i napagjackite aktivnosti.Za duelot so vajadolid nekako sum epten pozitiven i mislam deka ce gi tepame so 2 ili tri gola razlika.Dobro bi bilo pak valeron da zapocne od pocetokot a pablo alvarez da vleze vo vtoriot del koga vece ce imame sigurno vodstvo:vozbud:

Mislam deka na rodrigez povece mu odgovara pozicijata kako centralen sreden igrac otkolku kako so go igrase lotina na desnata strana.Sekako dobro e da lotina da mu gi zadrzi i napagjackite aktivnosti.Za duelot so vajadolid nekako sum epten pozitiven i mislam deka ce gi tepame so 2 ili tri gola razlika.Dobro bi bilo pak valeron da zapocne od pocetokot a pablo alvarez da vleze vo vtoriot del koga vece ce imame sigurno vodstvo:vozbud:

Валерон и да не изигра добро, сепак со својата појава го крева моралот на тимот. Меч во кој сакам одмаздаааааа:vozbud::vozbud: Педериве ни се секогаш незгоден противник на гости, но на Риазор ги мачкаме. И јас сум многу позитивен, ама сепак ќе бидам поскромен од тебе, и очекувам барем минимална победа :)

3:1 za Deportivo.Koj gube caste:))))))))))))

Што се два гола разлика бе, сакам двоцифрена победа :pos:
И имаме и одлични вести. Тренинг сесијата во вторникот ја исполниле и Серхио и Рики, што значи дека ќе бидат способни за во саботниот меч, ако ништо друго да изиграат барем едно полувреме. Одлично ќе биде да го добиеме искуството на Серхио во средината, а за големината на Рики во нападот и да не правиме муабет :vozbud::vozbud:Рики и Гвардадо во комбинација, плус Валерон и сите други (и за жал без Фелипе:() ќе имаме доста јак тим и сум сигурен дека ќе завршиме во место кое води во Европа:vozbud::vozbud::vozbud:
Инаку со освпоените досегашни 42 бода, си го осигуравме настапот во Примера и за следната година по што ќе прославиме 20 години во Примера по ред, што им успеало само на пет екипи (Реал, Барса, Атлетик, Валенсија и ние :)). Притоа во првиот меч по враќањето во Примера настапил и наштиот Цапар :vozbud:
Liaño - Djukic, Lopez Recarte (Villa 29'), Ribera, Albistegui - Sabin Bilbao, Kanatlarovski, Kiriakov, Fran - Claudio, Uralde (Mariano Hoyas 62').

Сепак Серхио и Рики нема да настапат во сабота. Ова коло ни е премногу важно затоа што би можеле да напредуваме на табелата и тоа многу :)
Нашите ривали за Европа имаат доста тешки мечеви. Атлетик игра дома со Гетафе, и најверојатно ќе ги лапне трите бода, со оглед на тоа што Солдадо е аут до крај на сезоната. Севиља гостува кај Еспањол кој мора да освои барем бод ако сака да се спаси сезонава. Петопласираната Мајорка игра дома со Атлетико Мадрид. Највеќе ни одговара овој дуел да заврши нерешено. Па со наша победа и добри резултати на овие дуели може да напредуваме и до 4-тата позиција:vozbud:

П.С. Во тукушто завршеното дерби во четвртата лига, Фабрил (Депор Б) славеше со 1-0 со директниот ривал за првата позиција, со голот на Давид Ањон. Сега сме на добар пат да бидеме сигурно пласирани во третата лига:baklja:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom