Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Два дена чекам некој да спомне дека се шишал.
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 18:51 ---
206?

tie so go gledaat vo zivo nadprevarot dali mislite deka west ham ke mozi da izednaci na poluvrreme, zasto ja cekam x-2 za 7000

Да

Уест Хем која смешка се, мораше Алардајс да прави две измени пред полувреме :pos:
Со ваква лежерна игра да им шибнат барем уште 2 гола ќе биде одлично
Азпилкуета значи како изигра чиста 10ка

Јао пак со таа лежерна игра. Така играме, не можеме подобро. Само што кога губиме играта е многу лоша, а кога тепаме играта е лежерна со половина гас.
Тоа е разликата во муабетот.

Е сега е 207 :D
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 20:25 ---
Добро е (y)

Чудна утакмица, многу. Ама се радувам затоа што победивме со три гола разлика ( за чудо), на гостински терен против Вест Хем.
Не бевме којзнае колку подобрени за разлика од минатите натпревари, ама некои сегменти беа поправени. Одбраната беше добра денес, имавме неколку добри акции кои произлегоа најчесто од контри и бевме конкретни и шутиравме, што не беше случај претходно. И тоа од различни позиции, алелуја.

Друга работа, стратниве 11 од Мурињо, од коло во коло се попромашени. Мата мораше да игра, не мораше наместо Оскар, еве можеше наместо Хазард. Хазард е изгубен, мора да седне на клупа. Ја нема таа слобода од лани, Мурињо премногу го уназадува засега.
Инаку Оскар имаше добра партија, убав гол, многу паметно мислеше во моментот.
Лампард, овојпат одличен, нема место за критика. Кога игра понапред, на позицијата на која играше 10 години, а не задњи везни, тогаш е многу покорисен. Се виде тоа на утакмицава.
Азпи добар, ако продолжи вака ќе му го земе местото на Кол, пофалби и за Микел. Постабилен е средниот ред на Челзи кога тој е на терен.

Ама, има едно ама. Многу затворена беше формацијата од Мурињо. Криво ми е што имаме толку креативни играчи, технички потковани, а само двајца од нив се наоѓаат во почетните 11-мина. Мора Мурињо многу похрабро, има таков ростер, штета да не се искористи тоа.

Ху нидс Лукаку,Стариџ енд Мозес уен ју хев Ширле,Вилиан енд Ба :cuc:

Рамирес во прв тим како десно крило :tapp: Аматерски и крајно нелогичен потег.
Другово ок. Рутинирана победа. Сезонава само бодовите ми се битни играта и не е толку битна. With that said денеска одигравме подобро него ли на последниве неколку меча. Се гледа дека одморот добро им дојде. Ете и Есиен доби шанса да изигра малку.
Лампард играчиште, од кога стана јасно дека е најдобар стрелец секој гол ми е ептен посебен. Присуствуваме на создавање на историја :cuc:
Сега со Базел да победиме и за пласман во 1/8 финале да не се замараме. Следно кола дома со Саутемптон победа ќе биде доказ дека овој Ноември и не е до толку катастрофален (и покрај тоа што мечот ќе се игра во Декември :D )
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 21:49 ---
580642_10153539933620377_1796241458_n.jpg

Многу битна победа, Вест Хем дома секогаш е незгоден.

Мурињо добро одигра тактички, со оглед дека Вест Хем игра тврд тежок фудбал, задоволен сум од идејата на Жозе.

За играта нема да коментирам, тоа е Мурињо тој стил му го донесе моменталниот успех. Сменивме милион трењери со цел да играме офанзивен и убав фудбал, ама никој немаше долг век на клупата.
Не ми се допаѓа тоа што имаме шанса да уништиме можеби двајца најголеми таленти Мата и Брујн ама тоа е. Или тие или Мурињо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom