Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Страв му беше на Бане од Шуми затоа не играше :D

kerestin На Торес мислиш? 15 мин изигра

Fernando Torres: "I learnt that if we won it didn't matter that I hadn't played. I had to keep working. You can settle into a comfort zone or you can accept your role and [Paulo Ferreira] taught me to say to myself: 'This is the situation now.' He always trains as hard as anyone, he always has a smile, he is always close to the young players. He has taught me a lot."

П.С. Се поблиску сме до сабота и враќањето на ЕПЛ :D

Една од причините поради која многу го почитувам Дон Пауло Фереира, човекот е ѕвер, во вистинска смисла на зборот, отсекогаш му бил побитен клубот т.е играта на клубот, отколку неговиот статус во тимот. Можеби тоа е поради тоа што не е класа играч и немал препораки ко денес еден шугав Ван Дер Вил што има од страни на медиуми, но достојно си ја вршеше работата дур играше за Челзи, никогаш нема ја заборавам 05/06 сезона како ја изигра на првокласно ниво.
Настрана од тоа, се надевам дека Торес тоа навистина го мисли чим го изјавува, почитувам такви потези, сега да видиме како ќе изјавува ко ќе седне на клупа а Стариџ прв тим.

Јас читав и уште една изјава од Торес, изгледа од истото интервју беше за како лани имало период во кој доста играчи во кои бил и он воопшто не се замарале и не им било битно дали тимот ќе победи или ќе изгуби. Тоа е тоа што уствари му донесе отказ на АВБ, немаше никаква контрола врз играчите. После до Ди Матео се врати тимскиот дух и сите почнаа да го даваат својот максимум за клубот.
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 20:51 ---
"Halfway through last season, I distanced myself from the values I had grown up with. I had team-mates who didn't care if the team won or lost because they were not playing. I never wanted to be like that -But one day I discovered that I was like them, that it didn't matter if we won or lost if I was not playing." "I wasn't part of the group. I discovered that I was not happy because I had stopped being what I had always wanted to be. In the dressing room, you can never lose that group concept."
"But I learned to look at myself and to realise that the only person that can change is you. The only person who can say: 'You're making mistakes, you've got to do something' is you."

Тери нема да се жали и ќе ги пропушти:

Tottenham (A) - October 20
Manchester United (H) - October 28
Manchester United (H) Capital One Cup - October 31
Swansea (A) - November 3

Подобро Кехил и Лузи прва комбинација, отколку Луиз - Тери, кога Тери игра Луиз има повеќе слобода да прави излети во напад, што е лошо, сите знаеме како завршуваат поголемиот дел од тие излети, вака со Кехил ќе бидат далеку подобри и повлечени, башка Кехил можеби е сличен во градба на Тери, али е далку побрз и поголем техничар.

Ова ваљда не се жали за да пропушти КК меч. Подобро 3 ЕПЛ (безразлика од противницте) и 1 КК него ли 4 ЕПЛ.
А во ЛШ ќе одржува форма :D

Знаев дека нема да поднесе жалба Тери. Тоа е. Без капитенот ќе бидеме на 3 тешки натпревари.Се надевам дека Луиз и Кејхил добро ќе функционираат,и нема да има никакви испади и грешки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom