В
Вори
Гостин
Ќе земеме еден играч на зима сигурно,ама за жал тој еден ќе биде и последен до наредната зима.(на лето не очекуам играчи).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш на лето очекувај трансфери, сега не, во лето такоѓе и смена на тренери.Ќе земеме еден играч на зима сигурно,ама за жал тој еден ќе биде и последен до наредната зима.(на лето не очекуам играчи).
Ако сака тој да замине кој го ебе Пердју.
Многу нормално... Зошто дел од играчите на Арсенал не се снајдоа во новите тимови !? Ќе ти дадам пример, Хлеб замина во Барселона не напрај ништо, Фламини замина, ништо, и многу други.... Е сега, да поминеме кај оние кои освојуваа титули со Арсенал, Анри, даде преку 25 гола вп првата сезона, Кол, знаеме кај е, Пирес, даде и дава максимум, Рејес се снајде добро....
Поенатата на цитатот ми е дека оние играчи кои си заминаа од кај нас, во период кога не освоивме ништо, а заминаја во големи клубови, како Милан и Барселона, не направија ништо...
Од друга страна, оние кои освојувале со нас, или освојувале на репрезентативно ниво се и сешто (Анри,Виеира и Пирес), заминаа и дадода максимум во новите тимови.... Сите овие го имаа тој победнички менталитет, и го имаат ден денес, за разлика од овие другите...
Јас, сеуште, познавајќи го мојот Арсенал, тврдам дека не се сеуште зрели, како што треба за еден шампион во ПЛ...
Венгер е, како да кажам, менаџер кој сака да го оствари неговиот сон до крај.... Нема да си замине додека не му докажи на светот дека оваа генерација може да освои, било каков голем трофеј, во ПЛ или ЛШ.... Венгер кажа и изјави дека децата не се повеќе деца и не смееме да се вадиме на тоа, но глупавите порази на Арсенал, на Емирати, од ВБА, Њукасал и Тотенхем ме демантираат .... Друите два од Вас и Јунајтед, беа комплетно заслужени....
Но, иако изгубиме и од Вас и од Јунајтед, макар било и со 10 гола разлика, јас навивам веќе деценија за Арсенал, и што и да се случи јас ќе навивам....Пак... и Пак за Арсенал..
Поздрав и со среќа за 6 дена....
Како нема разлика во тимот бре? Најталентираниот играч замина за џабе, а тој букарот глуп шкотски беше крајно возбуден на презентацијата на бразилското преплатено копито. Абе Есиен не знај топка да контролира, ама добро, разбирам, максимално се залага колку шо можи. Ама овај бре нема никаков осет. Никаков.И ја се чудам на песимизмот посебно коа ке видиш дека нема некоја голема разлика во составот од лани кога бевте и те како оптимисти. Престани да се криеш зад маската и искочи си комотно. Пошо не се толку Челзи катастрофа како шо ги напраи а и да се не е воопшто страшно во конкуренција со децата од Арсенал и неконстантноста наша.
--- надополнето ---
Искрено се надевам дека нема да се повтори.
А ти мењааш мислења за клубов твој као средношколка во пмс па не си ми многу релевантен. У понеделник кај 23 час чекам постови интересни.![]()
Околу Какута, па шо знам, се надевам дека психолошки биле проблемите за нов договор во претходниов период, пошто беше страшно лош.http://www.goal.com/en/news/9/engla...ws-gael-kakuta-signs-new-four-and-a-half-year
Еве и на официјалната
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2248991,00.html
--- надополнето ---
и друго нешто за 15 годишњак
http://www.goal.com/en/news/462/net...tor-leo-beenhakker-slams-chelsea-for-poaching