Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе земеме еден играч на зима сигурно,ама за жал тој еден ќе биде и последен до наредната зима.(на лето не очекуам играчи).

Ќе земеме еден играч на зима сигурно,ама за жал тој еден ќе биде и последен до наредната зима.(на лето не очекуам играчи).
Баш на лето очекувај трансфери, сега не, во лето такоѓе и смена на тренери.

Пердју изјави дека Керол не оди никаде...така да ништо ...

Многу нормално... Зошто дел од играчите на Арсенал не се снајдоа во новите тимови !? Ќе ти дадам пример, Хлеб замина во Барселона не напрај ништо, Фламини замина, ништо, и многу други.... Е сега, да поминеме кај оние кои освојуваа титули со Арсенал, Анри, даде преку 25 гола вп првата сезона, Кол, знаеме кај е, Пирес, даде и дава максимум, Рејес се снајде добро....

Поенатата на цитатот ми е дека оние играчи кои си заминаа од кај нас, во период кога не освоивме ништо, а заминаја во големи клубови, како Милан и Барселона, не направија ништо...

Од друга страна, оние кои освојувале со нас, или освојувале на репрезентативно ниво се и сешто (Анри,Виеира и Пирес), заминаа и дадода максимум во новите тимови.... Сите овие го имаа тој победнички менталитет, и го имаат ден денес, за разлика од овие другите...

Јас, сеуште, познавајќи го мојот Арсенал, тврдам дека не се сеуште зрели, како што треба за еден шампион во ПЛ...

Венгер е, како да кажам, менаџер кој сака да го оствари неговиот сон до крај.... Нема да си замине додека не му докажи на светот дека оваа генерација може да освои, било каков голем трофеј, во ПЛ или ЛШ.... Венгер кажа и изјави дека децата не се повеќе деца и не смееме да се вадиме на тоа, но глупавите порази на Арсенал, на Емирати, од ВБА, Њукасал и Тотенхем ме демантираат .... Друите два од Вас и Јунајтед, беа комплетно заслужени....

Но, иако изгубиме и од Вас и од Јунајтед, макар било и со 10 гола разлика, јас навивам веќе деценија за Арсенал, и што и да се случи јас ќе навивам....Пак... и Пак за Арсенал..

Поздрав и со среќа за 6 дена....

Со среќа и на вас брате...
Иначе кога више ја начнавме оваа тема за менталната снага на тимовите,или конкретно на Арсенал, во последниот број на ЕСПОРТ имаше многу убава статиаја на таа тема (од таму и ја извадив онаа изјава во постот погоре), каде што има по некој извадок и по некој цитат за неколку тренери меѓу кои: Еленио Ерера, Брајан Клаф, Фабио Капело, Јохан Кројф, а ги има и Жозе Мурињо и Пеп Гвардиола. Сепак она за кое што сакав да збориме е оној поседен дел каде што има извадок од некое интервју со психологот на Арсенал- Филип Кревозие. Во првиот дела човеков збори за феноменот на Фабрегас кој се деси лани на мечот со Барса кога Фаб прецизно го изведе пеналот, иако пред тоа веќе ја заработил скршеницата на ногата. Ова ја докажува менталната сила на Фабрегас, впрочем не е за џабе лидер на неговиот тим.
Во вториот дел Кревозие го објаснува системот кој го применува на сите фудбалери во Арсенал, поставувајќи му 117 прашања на кои има само 9 можни одговори, преку кои ги испитува карактеристиките на секој играч како: мотивираност, луцидност, самодоверба, лидерски способности и др. Е на крај во оној поседниот дел лежи прашањето кое јас никако неможам да го одговорам! Овде Кревозие вели дека некој од прашањата во својот тест ги адаптирал токму по барање на Арсен Венгер, кој во својата екипа сака само интелегентни, брзи и технички потковани фудбалери. И на крај вика дека Арсенал има совршено ментално јака екипа која тоа го докажала преку многуте пресврти!

Е сега јас со ова не би се сложил гледано од аспект дека сите тие екипи против кои Арсенал напраил пресврт, биле од калибар далеку помал од оној на Арсенал, а во дерби мечевите ама баш никогаш неможат да ја развиат својата добро препознатлива игра.
Освен тоа пред некој ден Фабрегас изјави дека играчите се плашат од големи противници шо е своевиден демант на оваа изјава погоре, така да по се шо сум видел и прочитал во врска со Арсенал, јас сеуште неможам со сигурност да го знам нивниот проблем, али он сигурно се наоѓа во мозокот.

Па сакав да видам некое размисување на оваа тема од фановите на Арсенал, ти веќе горе накратко ми објасни нешто али нема да биде лошо ако поопширно го видам твоето размисување на оваа тема, сепак си ти фан на Арсенал и си го познаваш својот клуб многу подобро него јас.

Поздрав, и не се секирајте, на оваа утакмица нема да игра Алекс :)

И ја се чудам на песимизмот посебно коа ке видиш дека нема некоја голема разлика во составот од лани кога бевте и те како оптимисти. Престани да се криеш зад маската и искочи си комотно. Пошо не се толку Челзи катастрофа како шо ги напраи а и да се не е воопшто страшно во конкуренција со децата од Арсенал и неконстантноста наша.
--- надополнето ---
Искрено се надевам дека нема да се повтори.
А ти мењааш мислења за клубов твој као средношколка во пмс па не си ми многу релевантен. У понеделник кај 23 час чекам постови интересни. :)
Како нема разлика во тимот бре? Најталентираниот играч замина за џабе, а тој букарот глуп шкотски беше крајно возбуден на презентацијата на бразилското преплатено копито. Абе Есиен не знај топка да контролира, ама добро, разбирам, максимално се залага колку шо можи. Ама овај бре нема никаков осет. Никаков.
Какви деца од Арсенал? Нема таму деца појќе. Додуша има друг голем проблем, ама не се то деца.
Неконстантност? Тим шо игра неконстантно, а нема пораз цела полусезона? За мене тука е се јасно, иако ПЛ била „најнеизвесна во историјата!:vozbud:“ досега сезонава. :kesa:
Интересни постој, јас се искажав лани за еден состав кој беше појак отколку овосезонскиов со слики ко Аушвиц. Ми се смачи веќе да повторувам, верувам и на тие шо редовно читаат овде за разлика од тебе - за мене од поразите од Интер, тимот на Челзи веќе не е јак тим. А сега е уште послаб отколку тогаш. Оти сум бил многу оптимистички настроен ми викаш, ова за да појасниме колку сум бил оптимиста.

Околу Какута, па шо знам, се надевам дека психолошки биле проблемите за нов договор во претходниов период, пошто беше страшно лош.

Ова второво е пример како Барселона (и воопшто шпанските клубој) можат да земат 12-годишник од Аргентина и да го напумпаат со хормони (ко за Меси да зборувам) при што Барселна направила светско дело, а додека Челзи (и воопшто англиките клубови) од КАДЕ БИЛО да земат млад играч ќе бидат вербално камшикувани за неморалност и неетичност. Ова каде било е крајно неблагодарен поим, со оглед на то шо во Англија не можи кој од кај ќе му сврни да земи млад играч, има поделеност на зони од кај шо можи еден клуб да ангажира млад играч. На пример, 12-годишниот Андрес Иниеста од Албасете не би завршил во Барселона по регулативите на англиските глупаци туку во....Албасете. Само то е то.

--- надополнето ---

http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...-the-Premier-League-and-Champions-League.html
Колку голој имаме даено два месеци наназад бе, ѕвездо една наша неблескаво темна?

--- надополнето ---

http://www.goal.com/en/news/11/tran...-vice-president-zdravko-mamic-tottenhams-luka
Ја мислам оти некој тешко застранил со мозокот овде. Сакам да верувам дека некој новинар е тшо шо застрнил....
А инаку едно време Чаби Алонсо и Франк Рибери не беа „на врвот на листата на Анчелоти“? :raz:

Сега го прочитав ова од официјалниов сајта за Какута, и следново....
At Chelsea this season Carlo Ancelotti has deployed him as a wide man in the front three
...ич не ме бендиса.
Карло Анчелоти можи да си ги напика в газ тие негови „предни тројца“, сите до еден, исто ко шо „ни го напика“ секој тим кој стаса и не стаса периодов наназад. Значи толку незаинтересираност и ноншалантност стварно немам видено. Разбирам смиреност, ама ова не е смиреност неговово.

--- надополнето ---

Твитер коментари на еден колку-толку порелевантен извор...
Some media rumoured it at around 40,000 (фунти). It wouldn't surprise me if it was close to that figure.
Gael Kakuta is set to be loaned to a French club for the second half of the season to get some much needed playing time according to French reports. Such a move is being spoken of as the coup of the upcoming window for whoever wins the race to sign him.

Feyenoord's Nathan Ake, 15, signs for Chelsea. Feyenoord will only receive 270.000 euro.
Meanwhile, Fabio Borini's agent says nothing new has happened on a contract/transfer front, but to "expect (some news) in the coming days"

--- надополнето ---

Did any one see the Club World Cup final? watching the African team was like watching a whole starting 11 of Kalou's! :icon_bigg

Се радувам што потпишал нов договор,зачувавме еден талент.А,во иднина ќе видиме дали е ''талент''или не.А,не сум за тоа да се прати на позајмица,зашто немаме доволно играчи ни за на клупа.

Heard it here first! :

Dinamo Zagreb chairman and his brother (god damn mob in my club) just came back from London regarding 3 London clubs interested in two Dinamo wonderkids - Šime Vrsaljko and Mateo KovačIć ...Interested clubs are Chelsea, Arsenal, Tottenham and Manchester United!
Šime Vrsaljko is a defensive right, midfielder right wonderkid player coming very fast through ranks in Dinamo (18),Mateo KovačIć (16) is attacking midfielder wonderkid who has developing way faster than Luka Modrić did!, and our chairman said Roman Abramovitch (who was at the dinner along with Carlo) is interested in signing the defensive right 18 year old player but our chairman did not approved because he wants to sell both of them for a fee of minimum 15 mil euros, but Roman did not wanted Mateo!
However contact negotiations are still ongoing for Vrsaljko, but the most interesting part of conversation was at the dinner between Carlo and our chairman that lasted around 20 minutes and that was about bringing Luka Modric (totenham player, from dinamo zagreb club ranks too) in January to Chelsea!! Carlo has said that Luka is amazing player/midfielder (as we all know it) and that he wants to sign him as his nr.1 buy! more news to follow in the next week! Thats all our chairman said in the exclusive interview....p.s. sorry for English

Овај наш клуб некои работи едноставно никогаш нема да ги научи. Фергусон дури и на старост, ја научи лекцијата од фијаското со „вундеркиндите“ на Партизан.

Ајде ајде Лука.Бар асолен плеј ке добиеме.Овие другиве прв пат ги слушам така да неможам да коментирам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom