Не ми е јасен потегов со продавање на Мирза, не дека е екстра квалитетен играч, али знаеше да изгине на терен за Челзи, знаеше да одигра маестрална партија без ниедна грешка кога се највише бараше, знаеше да погоди со шут од никаде, далеку дека сето ова го прави првотимец и клучна алка во Челзи, но неговото заминување е огромна дупка во средниот ред сега, само Лампард и Оскар може да се ротира на таа позиција.
Јас никако не би го вратил Рамирес назад во средина, превише ми е офанзивен и несигурен кога е топката кај него, превише брза и има доста груби стартови со кои може да не изебе поштено со картони на битни мечеви, Мата е интересно решение но ќе мора ептен да се подобри у дефанзива за да игра на позицијата на која Мирза ротираше со Френки, шо знам што ќе биде, али ова не е на добро. Оскар е сеуште многу млад и слаб во дефанзива за да игра на една од најклучните позиции во тимот, не дека е лош играч, али може да изгори под притисокот и несвојствената позиција.
Ти благодарам Раул за се што направи за тимов, ќе те помнам за голот против Бенфика, за одличната партија на Камп Ноу, по бесните тетоважи си бил и ќе останеш една од најинтересни играчи кои заиграле за Челзи, со среќа во Фенербахче.