Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога се пласираа во финале, па се до неделата тешко ми беше целосно да се замарам за другите натпревари затоа што само финалево ми беше на ум. Овие два дена од кога заврши ПЛ па пробувам ич да не помислувам на тоа затоа што опасно е уште од сега да почне замарањето :D

Интересно е како се менува сликата во фудбалот со секој натпревар. Пред некоја недела после победи против Реал и Сити, не беше лудо да се каже дури и дека Челзи е благ фаворит во финалево. Сега, после последниве резултати, Сити се огромен фаворит и ретко кој очекува Челзи да направи нешто. Ама ако имаме научено нешто следејќи ги, тоа е дека повеќе ни одговара ваква ситуација.

За точно четири дена ќе ја слушаме химната.

Интересно овде во 2012 го "обесиле" Абрамович :unsure:
A new experience
While there is plenty of top-level experience in the Chelsea squad, Thiago Silva is the only current Blue who has previously played in a Champions League final having started under Thomas Tuchel for Paris Saint-Germain in their 1-0 loss to Bayern Munich last year. Mateo Kovacic won the competition three times with Real Madrid but did not play in the 2016, 2017 and 2018 finals. However, the Croatian did play alongside Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Emerson, Joginho, N’Golo Kante and Jorginho in our Europa League final triumph two years ago.
Релативно млад тим но не би требало некој да се изглупира со некаква глупа грешка. Се надевам ќе изгинат тие 90 минути на терен од најмладиот до најстариот играч.
Плус веќе почнав да заборавам какво е чуството да се освои ЛШ мора да освојат сега :D

Јас си имам еуфорија само што ете 2012 бев помлад повеќе слободно време, сега повеќе обврски со работата и тоа е тоа.
Браво Зоки што направи еден времеплов од постови [emoji847][emoji847][emoji847]

Ќе биде интересно финале Тухел и Гвардиола играат сличен фудбал.
Е сега Гвардиола има полесна задача затоа што он си го изгради тимот и е готов производ додека Тухел наследи тим во транзиција со млади и нови играчи.

Околу формации мислам дека Гвардиола ќе излезе со онаа со која играше во лига со експриментален тим само што сега нели со најјак тим.
Тухел ќе има доста на располагање.
Напад би сакал Вернер, Хаверц, Маунт
со Канте обавезно во игра. Другото незнам
Ковачич и Жоржињо некако како да паднаа во форма се надевам дека ќе има добра вечер тој што ќе игра.

Инаку некако ми е криво за Абрахам, не доби ич шанса од Тухел а има потенцијал.
Секако дека овој тим има еден куп млади играчи и мора да се внесат поискусни фудбалери за да се направи баланс ама сепак е дете на Челзи.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Добредојде во Челзи, Биг Ром. :cool:

Од сите овие ,,ех, пусти Челзи, ги пушти Де Брујн, Салах..." сметам дека единствено вистински Челзи се огреши кон Лукаку.

Челзи буквално го донесе на свет, тој на 16 години шеташе по ,,Стемфорд Бриџ" и мечтаеше да заигра тука, но никогаш не доби шанса. Доби секаде, освен во Челзи.

Не знам дали е класа или не, не е ниту важно. Човекот е многу добар фудбалер и напаѓач. Нам ни треба некој што ќе ја пикне топката во мрежата.
Од мене и те како има одобрување ваквиот потег.

Лукаку + Рајс и не ни треба повеќе играчи во наредиот трансфер период.

Ок, нов ден, поблиску до финалето, нов ден за потсеќање на минати постови за.....трансфери! :D

Ајде уште малце хајп :D

156513_366251930100395_309369765788612_1062543_1034414702_n.jpg

А да си го земеме и Ба ?

:vozbud:
Си го земавме! :D

Што мислите за Хазард?
Сега откако земавме ЛШ, заинтересиран е и за Челзи. Пред тоа рече дека ќе оди во Манчестер како и во Арсенал, Тотенхем и незнам уште кој.
Има талент, никој не го оспорува тоа. Зимоска кога бевме ептен заинтересирани за него, мислам и дека имаше официјална понуда испратено многу сакав да дојде. Но воопшто не ми се свиѓа како човек. Премногу збори за неговиот трансфер, кажува се и сешто. Цело време го меѓа мислењето, ќе оди кај што ќе понудат највеќе пари и мисли дека е ѕвезда па ќе бара и голема плата.
Ни треба играч како него, и не дека не би сакал негов трансфер. Белгија има одлична генерација на млади, талентирани играчи и би било супер да се заедно Куртоа, Де Брујн, Хазард и Лукаку. Но не ни треба играч кој ќе игра само за парите и ќе почне да кажува кај сака да направи трансфер после нкое време.

И овој го земавме! :D

Абе и Фалкао може ќе биде опција летово :)

Не тоа лето...ама пар лета подоцна.... и овој го земавме! :vozbud: ..ок добро, позајмивме

Марко Марин, новото засилување на Челзи ќе го носи дресот со број 30, затоа што е роден на 30 фебруари.:pipi:

Прегледај го приврзокот 43686

За овој нема што многу да се збори, го остави својот траг во екипата, исто како и датумот на кој е роден, еднаш на четири години ти текнува дека постои

И многу коментари за Модриќ исто...не го земавме :( Ама си зема он Златна топка.
По по по како ќе легнеше Модриќ само у екипава тогаш...

Од останатите вести, тргнат е црвениот на Азпи

1622054273929.png

И сепак нема со третите дресови да играме :(

1622054310670.png

Финалево ЛЕ ме наврати на нашето и каков хаос беше се што претходеше :pos:

Отидоа да играат пријателска во Америка пред финале и изгубија еден од најбитните играчи. Арсенал 4 дена унапред отидоа за да се прилагодат на клима и временска зона. Челзи ден претходно слетаа, право на стадион. Канте без една нога беше, не тренираше, само лабаво трчкање на страна. На тренингот пред натпреварот играчи земаа да се расправаат, Сари се изгуби и тргна да напушта тренинг, да си ја шутира капата :ROFLMAO:

4-1

Со Виљареал у супер куп, а? :D

Финалево ЛЕ ме наврати на нашето и каков хаос беше се што претходеше :pos:

Отидоа да играат пријателска во Америка пред финале и изгубија еден од најбитните играчи. Арсенал 4 дена унапред отидоа за да се прилагодат на клима и временска зона. Челзи ден претходно слетаа, право на стадион. Канте без една нога беше, не тренираше, само лабаво трчкање на страна. На тренингот пред натпреварот играчи земаа да се расправаат, Сари се изгуби и тргна да напушта тренинг, да си ја шутира капата :ROFLMAO:

4-1
Мене минатата недела ми текна, и колку таа сезона таа пријателска не го доби хејтот колку што требаше...кој ненормален го организирал тоа бе цццц

Само мене ми е Лукаку meh?

Интересно е што победа во ЛШ, наместо полесни противници следна сезона баш ќе ни даде позезнати :D

Ако освоиме ЛШ, можни противници во втор шешир догодина:

Реал, Барса, Јувентус, ПСЖ, Севиља, Дортмунд (тие се 100% еден од овие ни се паѓа сигурно)

А ако не освоиме, онда ние ќе бидеме втор шешир и можни противници ќе се:

Зенит, Виљареал, Атлетико Мадрид, Баерн Минхен, Интер, Лил, Спортинг Лисабон (исто, тие се, 100% еден од овие)

:pos: :pos: :pos:

Ебате среќата, освојуваш ЛШ и добиваш "суперлигаши", а ако не освоиш онда за награда ќе играш против ЛигаЕвропаши :pos: :pos: :pos:

Мене прва опција ми е Кејн. Моментално најдобар напаѓач во Англија, веќе адаптиран што знае и да асистира и да даде гол надвор од 16.
Во најдобри години плус ете по изјави се гледа дека гори од желба да игра големи натпревари и да освојува трофеи. Сигурно ќе дава повеќе од максимум.
Е сега цената сигурно ќе е около 150 мил.
За мене вреди за парите а очигледно е на Челзи дека му фали напаѓач тоа е и најголем проблем сезонава.

Лукаку стои како најслаб техничар од избор Кејн и Халанд. Но некако како да созреа во Интер за давање голови, доста и малер го тераше низ кариерата во големи утакмици но сепак не би го избрал пред Кејн.

Пред некое време Халанд го ставив пред Лукаку но што знам странци во пл се малку ризични. Дека е добар секако е но некако се ми се чини дека ќе оди во Баерн.

Читам се шушка нешто и за Хазард.
Јас таков играч не би одбил, без разлика што ете нели почна да се повредува секако доколу и цената биде разумна нормално приоритет е напаѓач.
Самото присуство на терен и во тимот доволно кажува поготово за Челзи како појава.

Гилмур се надевам дека ќе игра наредна сезона повеќе и нема да оди по позајмици.
Ако се земе Рајс пре би се ослободил од Жоржињо од што од Гилмур.

Ќе не чека интересно лето во секој случај.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Нормално дека прв избор би бил Кејн пред Лукаку, но мислам дека шансите да дојде во Челзи се скоро па невозможни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom