Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Добра игра денес, победа, конечно малце фудбал после целава летаргија и влечење по терен.
Не ми се свиѓа што го извади Лофтус толку рано ама то е.

Нападот со Коста е подобар за 70 проценти во најмала рака. Одбраната без Ивановиќ, со Азпи на десен бек исто така.
Рахман сосема коректно деби, особено се поправи во второ полувреме.

Лесна победа, ваквите тимови требаше и мораше да ги чистиме на ваков начин, барем на домашен терен. Вака-така се тргнавме од зоната за испаѓање.

Мислам дека Челзи ќе успее во борбата за опстанок, нема да испаднеме оваа година, а со потенцијалот кој го има тимот, догодина сум убеден дека ќе се замешаме во борба за Лига Европа.

првото не го гледав, во второ зиркав по малце и од то шо успеав да видам е дека Коста многу ќотек јаде денес и ко за чудо многу смирен беше :D така и треба нека седи да не јади некој бан пак оти без него сме пиши пропало. Добро е Хазард шо не го започна натпреварот да сфати дека без да го испоти то газето напрчено не му е местото загарантирано, и самиот то го изјави пред некој ден :)
Во Киев вервам дека можиме до позитивен резултат, мора победа таму оти и ЛШ сме на конец, пеколна атмосфера не чека во Украјна, мора да бидат максимално спремни и конечно работата да тргни нагоре.

Не успеав да ја гледам во живо.
Моментално успеав да го најдам само првото полувреме, ако има некој линк од второто нека прати по порака.

Од првото заклучок ми е дека Мурињо беше во право за Баба, се уште не е спремен за пл, премногу лоши проценки и грешки и тоа против екипа која моментално се бори за опстанок.
Да се играше против некоја по сериозна екипа, тие грешки ќе беа кобни.

Има потенциал, ама момементално не гледам нешто што има а го немаше Бертранд.
За понатаму ќе бидиме.

Замената на Лофтус беше од тактичка причина. На тимот му требаше дополнителна стабилност во средината, поготово сезонава кога сме екстремно ранливи мораше да се менува за поискусен играч.
Оправдана одлука според мене.

Коста е добар страјкер, има голема шанса да биде најуспешен од оваа понова генерација.

Сега за сега тоа е од мене.[DOUBLEPOST=1445109819][/DOUBLEPOST]
Точно на просек. :)

3 бода. Давајте титула.

Шала на страна, супер е што победивме со ваков тим и играчи. Утакмицава (а и тие од пред пар години уназад) се доказ колку се срање Астон Вила. Од екипа што се бореше за Европа сега за опстанок може да се борат. Порано ни беа зезнат противник ептен сега лагано ги тепаме.

Супер победа. Победа по победа оп 4то место.

Следниве 5 утакмици ќе бидат клучни. Ако не извадиме 11-12 поена ќе биде очај со големо О.

А за ЛШ очекувам да тепаме сега во Среда дури и сингл ќе ја лупнам 2ка, можда не не бива во лигава кај што не прочитаа, али ако екипи од рангот на Динамо дојде да не читаат..би требало рутинирано да тепаме во ЛШ другава недела.

Она што му треба на Челзи во навалната линија е Гризман, наместо Хазард или Оскар.

Мурињо во Украина бил да го гледа Конопљанка. Изгледа човеков е исфрустриран од Хазард. Не би ме зачудило и да го продаде на лето.

Инаку Конопљанка е многу добар играч.

Ај да не биде, очајно игра Хазард сезонава, не знам што е конкретна причина ама дух е.
Никако не треба да се продаде ама мора да ја крене формава, срамота е како игра.

Треба вистинско лево крило. Вилиан и Педро можат да играат таму, но сепак. Конопљанка верувам дека би го натерал Хазард да го испоти задникот и да игра конечно фудбал.

Не дека и јас сум за продавање, туку мислам дека Хазард во Челзи ќе биде уште две сезони максимум. Потоа Реал или ПСЖ.

Фалкао ќе си одел во јануари. Па јас воопшто не знам зашто им требаше Фалкао, нели видоа дека несреќата не покажа ништо во Манчестер

Треба да го седне Хазард на клупа поради лошата форма, се согласувам. Ама он рече дека било поради тоа што не допринесувал доволно во одбрана. И или ќе го средел тоа или ќе продолжи да седи на клупа. Ако заебе нешто со Хазард, нема да му простам.

Hazard treba sa sedi na klupa zatoa sto vo napad e ocaj, pimpla bespotrebno, gubi topki i slicno. A za defanzivni zadaci koj mu kur na Murinjo vise na onakvoto se kachi, ne e bek Hazard. Izgleda ne ja nauci greskata so Mata. Demek Pedro povekje pomaga u defanziva lol.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom