Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Мене само Коста ме плаши со повредата, лани скоро на сите дербиња го немаше, тие зицерите шо ги изнапромаши со Барса да се чуди чоек плус видно здебелен е ... лошо лошо

Јас кога се расправав тука за Реми дека не е играч за Челзи, Реми ти е Демба Ба играч таквите се топ за помали екипи Њукасл, Сотон, Евертон. Ке видиме како ке покажи времето ако воопшто го задржат во тимот шо не вервам
Оваа беше прва лоша утакмица од Реми од коа е у Челси, за дали е калибар и те како е. За улогата која ја игра како напаѓач од клупа, нема проблеми со завршницата, а оваа е луксуз кој ретко кој друг клуб го има.
Да имаше Реми една од шансите на Рамирес или Хазард, секако ќе беше гол.

Премногу се замарате со мечов сериозно, не е крај на свет.
Имаме очигледни проблеми со кои се влечеме во предсезонава, еве ќе ги напишам двата главни според кои ќе ја изгубиме титулава годинава ако не се засилиме.
Првиот проблем е одбраната, во секој меч имаа по некој кикс и директни кривци за голови. Не знам што и како планираат ама тој Баба Раман мора да се донесе заедно со Стонс или некој друг, ако останеме со оваа одбрана може уште сега да се опростиме од борба за титула и да се спремиме за борба за ЛШ. Ако минатата сезона беше перфектна за голем број постари играчи како Тери кој мислам дека ја изигра најдобрата сезона у негова кариера, сезонава ќе не стигаат грешките на Кехил, Тери и Ивановиќ пошто скоро сите се во години освен Гери и почнуваат се поспори да се и надвор од позиција, за Бане веќе знаеме дека е дупе за нафрлени топки тоа не ме изненади.
Вториот проблем е очајната физичка и кондициона спремност на играчите. Ама овде мислам буквално на сите освен Вилиан кој трча како со мотор у гз. Разгледајте ги пак сите утакмици и ќе видиме како се влечеме на терен како цел тим да ни е болен од салмонела.

Куртоа беше одличен, од одбраната само Кејхил покажа нешто, Тери каснеше, бековите катастрофа жива, Озил и Окслејд се изнаиграја. Е сега средината најголемиот проблем вчера: Матич задоволителен, ама не можеше сам му требаше помош од некој, а тој некој требаше Рамирес да биди кој изиграваше крило 90 минути, Вилиан беше предобар, Азар и Фабрегас како едни од најдобрите лани вчера потполно затворени (браво за Арсенал како ги покри). Можи Микел повеќе работа ќе завршеше од Рамирес, ама ајде. Реми со онакво позиционирање и радиус на движење едино во калчото можи напаѓач да биди. Сега за измените малце: Зоума играше на неприродна позиција зато дозволи 2-3 шанси, Фалкао доста подобар од Реми но мислам далеку од Коста, ќе видиме сезоната ќе покажи.Оскар, задоволителен како стално ко ќе влези од клупа, имаше и најуба шанса но предавникот го прочита. :( До сабота двајца дефанзивци да се донесат и еден во средина ќе биди топ. Сепак само пријателски куп е ова, сабота ќе го видиме вистинскиот Челси за ова сезона. ;)
П.С. Браво за Моу за потегот со медалот :D
Не е добро да го нарекуваш Чех предавник.

Не е добро да го нарекуваш Чех предавник.
На страна се` и Минхен и се останато за клубо шо напрај ама стана предавник, сакале да признјаме или не ! :cuc:

Во фудбалскиот свет како се нарекуват играчите шо ќе преминат во најомразенио ривал ?! Ако зборам јас глупости ти објасни :)
Просто и едноставно е. Предавници се тие што ќе заминат во зенит во своја кариера во ривалски клуб, нешто како Ван Перси во Јунајтед и многу други. Чех има уште 3-4 години на максимално ниво и сакаше да биде стартер, после 11 години и се што има пружено и ти да го нарекуваш предавник ја воопшто не те сметам за фан на Челзи, туку на некои квази принципи за ривалства и пратење фудбал. Мада тебе не ти е прва глупост да треснеш откога си на форум :D
А и како мал факт, на Челзи најомразен ривал не му е Арсенал, имаме градско дерби со нив, омразени се Тотенхем и Милвол мислам, е тоа се омразени ривалства со нив.

Јавно се извинувам за моите навреди ком Петр :( ама едноставно не сум навикнат да го гледам во различен дрес од нашиот. :(

Последно уредено:
Навикната? Кхм, кхм. Петр Чех е предавник со тапија.

Последно уредено:
Колку сме спори со трансфериве. Отсекогаш сме биле.

Баба го купуваме цело лето. Салах го продаваме цело лето. Со Стоунс ќе се малтретираме цело лето.

Аман.

Ima i sansi i rahman da propadni.
Gledam rose od totenhem go baraat
Сеа читав, агентот на Рахман потврдил дека е склучен договор. А по мене Роус од Тотенхем е подобра алтернатива. Не знам ... :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom