Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Филмови ??? :eek:
Другар филм е дека ќе дојде Руни, Ибра, Кавани, Фалкао во Челзи или било каде на друго место.

Ама гледаме така, тогаш најдобро би било да не пишуваме ништо.

Незнам дали е повреден, ама некако ми изгледа како да не го симпатизира многу Гвардиола.
Па затоа пишав ако некако е достапен добра прилика да се земе квалитетен играч.... зошто да не ја искористиме.

Микел има напреднато во играта, ама многу ме нервира кај него што секогаш оди на сигурни пасови и многу враќа назад.
Нешто што не беше случај со Матич (овие 2 утакмици), Макелеле, Есиен, Балак и остала барга што има играно за Челзи.

Ќе видиме како ќе се покаже во лш, Матич мислам дека нема право на настап.
Па после ќе видиме дали има напредок или не.

Не сфаќајте сериозно, онака пишав чисто да правиме малце муабет и дружба.

Микел > Мартинез. Најпрвин затоа што е наш, второ затоа што Микел не бил прва опција, отсекогаш бил squad player. Трето, најубава комбинација е Матиќ - Рамирес на средина, немаме потреба од Мартинез кој е многу сличен со Матиќ. Под Јуп он им го поврзуваше целиот тим, улога која кај нас ја има Матиќ.

Друга работа, ако на лето фрламе пари по нов напаѓач, најубаво да биде или Кавани или Ибра. Тоа се класични шпицови какви ни требаат. Ама да сум јас менаџер, би идел со Лукаку, Ето и Бамфорд.
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 02:40 ---
1522006_782668965080408_1677798525_n.jpg

Captain, leader, fucker!

Ибра или Балотели е мојата желба.

A man can dream... :love:

Лошо е и не реално кога од една утакмица оформувате мислење за играч, во случајот Диего Коста.
Не ја гледав утакмицата денес, но да кажеш дека не е добар само ради слабата утакмица денес, не е баш океј. Тоа го велам поради тоа што го следам Атл. Мадрид и баш најмногу ради Коста.
Минатата година беше во сенка на Фалкао, но сега е главен играч во нападот. Доволно е да се погледне и статистиката. Минатата година 20 голови, 15 асистенции на 46 натпревари, годинава 25 голови, 5 асистенции на 31 натпревар во сите натпреварувања.
Пргав и препотентен играч, па и лесно избувлив на моменти, но квалитетн пред се, 25 годишен.
Добар на мал простор, од било која позиција може да постигне гол, брз, обожава да дрибла и добар пас. Скоро комплетен играч може да се каже.

Е сега, не велам дека конкретно тој е решението за нашиот напад, но мислам дека ептен би се вклопил, баш ради тие особини што ги поседува, добар финишинг има пред се, а тоа е тоа нас што не измачува последните неколку сезони.
Искрено, барем според мене, и подобра опција не гледам моментално(можеби Руни, но помина мојата надеж за него), земајки во предвид дека минатото лето, двата можеби и најдобри напаѓачи, кои можевме да ги имаме, заминаа во Франција, па не ми е верно дека после една година, би сакале да заминат. Кога можевме да имаме барем еден од Кавани или Фалкао, ние тогаш се измачувавме и надевавме уште во Торес.

А кога ќе ми текне на изјавата на Мурињо, демек имаше изјавено, ќе видите летото, зошто сега зимава не зедовме напаѓач, се некако мислам дека ќе се обиде да го донесе Ибра. Па ако ја земеме во предвид и неговата изјава, како доколку Жозе го повика во Челзи, одма би пакувал куфери, се е можно. Ибра е 32 год. али колку старее, толку по неверојатен станува у пм. Па зошто да не се оди со краткотрајно решение, за 2 години да кажеме, а и од голема полза за Лукаку ќе биде. Ќе има од кај да учи, за да после тоа, тој биде предводникот во нападот.

Pa zatoa i jas rekov.Deka e cigan e,ama deka e napagacishte isto taka,e!
Fakt e deka na leto mora da zememe napagac.Da zemime klasa napagac,da go vratat Lukaku i kako tret napagac shto ke gree klupa najverojatno ke ostanime so Torres,poshto ne veruvam deka ke go prodadat.

Мислам кога сите погоре пишаја коментари како критика за Диего Коста, не мислеја да ги оспорат неговите играчки квалитети, туку сосем друго, се работи за неговиот карактер на терен а то е дека е многу валкан играч, и не само една утакмица туку то го покажува речиси на секоја (барем сезонава, кој го гледал изминатеиве :) ).

Зарем никој светска класа играч ги нема овие особини?
Еве нај свеж пример ви е Суарез. Значи се дрзна во кариерата да направи многу работи, еден од нај контроверзните играчи воопшто можеби, кој ли не го оспоруваше, но ништо од тоа не го спречи да стане денес тоа што е, наjдобар напаѓач во ПЛ. Руни да не е нешто по саглам. К. Роналдо, на почетоко на кариерата да не беше нешто случајно цвеќе за мирисање. Кантона?
Некогаш овие особини се пресудни за достигот на многу играчи. Многу вакви играчи го достигнале врвот, но некои останале и просеци(Бартон).

Демек Мурињо и Патрик.В. Анхлот имале разговор и најверојатно му кажал у лице дека е дрво, а сељаков глуп видете шо кажал.:tapp:

"Chelsea are a nice club," he told The Evening Standard. "But with their millions there are so many [players] they can buy.
"It makes the chance to really break through as a young talent quite small."

Па кај на мајка ти просек од играч ќе се протнеш, биди среќен ако можеш да се протнеш во Телстар или Волендам.Многу мрзам вакви неблагодарни говеда, што е иронично вчера си дал авто гол.:sleep:

Демек Мурињо и Патрик.В. Анхлот имале разговор и најверојатно му кажал у лице дека е дрво, а сељаков глуп видете шо кажал.:tapp:

"Chelsea are a nice club," he told The Evening Standard. "But with their millions there are so many [players] they can buy.
"It makes the chance to really break through as a young talent quite small."

Па кај на мајка ти просек од играч ќе се протнеш, биди среќен ако можеш да се протнеш во Телстар или Волендам.Многу мрзам вакви неблагодарни говеда, што е иронично вчера си дал авто гол.:sleep:
:) Ја гледав на некој од тоа Спортклубовите ја имаше, ама си ја зачука, како напаѓач да е.

Our 1-0 win away against Manchester City has been judged the best display by any team in all four divisions in the past week by the League Managers Association.

A panel comprising Howard Wilkinson, Sir Alex Ferguson, Joe Royle, Dave Bassett and Barry Fry made the decision and Jose Mourinho will receive a specially engraved crystal football in a presentation tomorrow at Cobham.

Branislav Ivanovic's winner ended Man City's previously impeccable home record in the Barclays Premier League this season, and we became the first team to prevent them scoring in a home league match since November 2010.

Цекоја недела истите прашања. Досадни се веќе.

Mourinho: 'Everything I say and do are mind games. The only thing that is not mind games are the results.' :icon_lol:

И интересно беше кога му рече еден, имаш само два поени помалце од Арсенал, исто со Сити. Во трите утакмици против нив имаш две победи и едно реми, 71 утакмица не си поразен на домашен терен и незнам уште што, зошто одрекуваш дека Челзи е фаворит за титулата.
И одговорот, затоа што ако ги гледаме статистигите и историјата, понеделникот изгубивме 5-0 од Сити :D

А и кога го прашаа за Кавани како можно засилување, не беше баш конкретен во одговорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom