Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Никац ти влева сигурност затоа што секогаш оди на сигурен пас, ама плејмејкер мора да ризикува понекогаш иначе тешко дека би се створил некогаш вишок ако секоја топка оди назад спрема дефанзивците.

Мата не е за на крило тоа мислам дека го заклучивме сите. Прво ја нема брзината со кое треба да располага едно крило, далеку е понепродуктивен затоа што најдобра прегледност- визија ја има кога е во средината.
Ширле е копачки настроен играч како што е Оскар, знае да одземе топка да покрие во одбрана да истрчи контра.
Мата таква специјалност нема, тој може да даде добар пас, дијагонала центар шут, ама е далеку послаб дефанзивно од Оскар и Шурле, затоа моментално и нема третман за прв состав.

Есиен заслужи повеќе минутажа според мене, макар и позиција лев бек да ја играше против Шалке, ама од друга страна па и Аспи не играше многу.
Се уште е рано мислам не верувам дека Мурињо го врати само за да му седи на клупа и да добива мизерни 5,6 настапи во сезона.

За Бане си во право, никогаш не сум го видел толку мотивиран како сезонава, имаше добар период со Хидинг ама оваа сезона му е врв.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 23:09 ---
Само едно не ми е јасно.Како тоа Оскар денес потврдил дека е подобар од Мата?Не направи ни една шанса,центаршутот му е за нигде.

Брат не е само да гледаме што направил во офанзива, погледни колки топки пресече, колку претрча и што се вика во 90 мин кога сите веќе паднаа тој имаше уште сила да трча.

Оскар со Шалке и денес не беше ништо посебен, просечно од тоа што го гледавме од него од почеток на сезоната...

Па ме праша, ти одговорив. Дискутираме, затоа и е наменет форумов. Ма да, твое право е и да не сакаш да продолжиш, јас само да ти кажам дека не сум избегал.

Задоволен сум од одговорот. :)

Стварно денеска Оскар изигра под ниво
И остајте го драгонски, и титула во ЛШ да земеме сезонава со хет трик од Шурле, пак ќе збори против него. Неможе да ги преболи тие 20 милиони кои ги даде од свој џеб :D
Јок. Кога игра Ширле добро кажувам дека игра добро. Против Стеауа и Баерн беше одличен.

Него со овие во вторник сме играле, ццц педери се овие од Фа, барем ден повеќе одмор да ни дале. Нема бе нема. :(

Мурињо цело време го збори тоа за со Арсенал. Ќе биде јако ако ги тепаме :D

Задоволен сум од одговорот. :)

Во ред, освен ако не си саркастичен.

Инаку, Мурињо се фрли во публика затоа што сакал да го прослави голот со синот, меѓу другото. Затоа што тој бил баш на тоа место.

Ивановиќ... најконстантниот играч на Челзи во последниве 4 години. Сезонава засега, убедливо најдобар.

Иван да така е, ама не знам дали си го забележал Лампард... премногу ризикува, пробува со долги пасови, ама ретко кој е успешен. Подобро со смирена игра, со кратки но точни пасови да се организира акција, отколку да му ја дае Тери на Лампард и он напред да ја сосука па ако ја фане некој фане ако не здравје. Микел не оди секогаш на пас назад кон дефанзивците како што викате. Тој оди на сигурен пас, и кога постои можност тоа да го направи кон некој од АМ фудбалерите тоа и го прави. Јас до пред некое време мислев како тебе, ама во некои натпревари Микел се покажа како клучен играч за позитивен резултат. Претходната сезона против Јунајтед најмногу го увидов тоа :). И јас се изненадив кога Бенитез го внесе Микел, си викав што му е на овој, ама не им даде на манчестер акција да организират, што подоцна резултираше со израмнување.
Кога ќе ни треба цврстина во средината, подобро да го играме Микел.

Добро што ме потсетивте за Веб. Многу лош "натпревар" имаше Веб денеска.

Деца, само да ви кажам дека у мај ние ќе бидеме шампиони. После ова денес, убеден сум во тоа. Торес, денеска, алал вера, трчање насекаде.

У вторник сигурно ќе го игра Ето, Микел/Есиен, Мата и Вилиан пошто овие денес сигурно се прекапнати, и нема да можат 100% да дадат од себе, а во таков натпревар треба да дадеш и повеќе од се од себе :D

И оп пак Рамирес-Лампард кога ќе играат ќе се чудиме :ROFLMAO:

Ако е толку издркан Мурињо нека настапи пак со истиот состав, шо :D
Озбилно, треба да стартува со Есиен, греота така само 1 игра оваа сезона, може и Азпиликуета за Ивановиќ, лани имаше топ сезона дечкото, ништо не му фали, а пошто сеа имаме и квалитетни АМ замени може да се игра Шурле/Азар, Мата и Вилиан/Де Брујн. Ето најарно би било да биде шпиц, пошто Ба мош и да е заглавил некаде, никаков го нема у последно време :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom