Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Marko van Ginkel last season :
Games played : 33
Goals : 8
Assists : 10
Completed passes : 1223
Total shots : 55
Shots accuracy : 52%
Yellow cards : 4
Red cards : 0

Добар е овој Гинкел само премногу млади играчи купија,пола ке идат на позајмица а другите тешко дека ке добијат права шанса.

Никој не рече дека е лош, мислам дека беше прогласен за најдобар млад играч на Холандија, нешто што им тргна за рака на Робен и Снајдер.
Детево се спрема да биде замена за Лампард. Но нели требаше тоа да биде Мекехрен.....

По мене Гинкел иде у Вердер/Леверкузен на позајмица, и од следна сезона се форсира како замена за Лампард. Проблемот е во тоа што нели КДБ требаше да го замени Лампард, сега навистина не знам кај ќе добие шанса КДБ покрај Гинкел. Уствари, може Кевин да го спремаат за десно крило, ама пак Оскар е вишок. Не знам, пренатрупани сме со плејмејкери, а ко ќе текне 2009 дека најкреативен играч ни беше Лампард и Анелка, сега Хазард, Мата, КДБ, Оскар, Гинкел оу мај гад.

Не знам што толку сте запнале за Мекехран, цела сезона што видовме од него во Мидлзбро e само еден мочан дриблинг. 38 утакмици: 0 голови и само 4 асистенции. Сигурно мислите дека може во прв тим на Челзи? Следно што треба да направат нашиве е да му најдат соодвотен клуб, и да докаже дека има иднина во клубов.

Не знам што толку сте запнале за Мекехран, цела сезона што видовме од него во Мидлзбро e само еден мочан дриблинг. 38 утакмици: 0 голови и само 4 асистенции. Сигурно мислите дека може во прв тим на Челзи? Следно што треба да направат нашиве е да му најдат соодвотен клуб, и да докаже дека има иднина во клубов.

И така ќе си го праќаме до 23 год и после ќе го шитнеме во Псв. Нешто слично како Какута и Синклер.
Раул и Гигс дебитираа на 17 год и даваа голови, а ние нашиве ги праќаме на позајмици. Хау суит...... Замена за Лампард, Дрогба, Тери, Кол мора да остане и да трењира со прв тим и кога има простор т.с на резултат 3-0 или во куп утакмици да влегуваат во игра, а не да ми пуштаат Бенејуновци и Фереироцви.
Па после не ни ги бивало младите епа не......

Ваков талент со добар ментор и правилен тренинг- работа, солидна минутажа со првиот тим може да се развие во нов Пирло- Чави.
Ама праќање во 2 лига сигурно не е дел од правилен развој на таков талент.
Што е следно праќање во Мк Донс.....

Абе уште не сме се ослободиле од Торес, ако го гледам и наредна сезона во Челси тешко мене!

Да не испадне дека само хејтам.... :)

Моментална состојба на тимот според мене.
Најдобро Мурињо би било да си ја врати старата 4-3-3. Некако тимот беше боље поставен со таа формација, делуваше по организирано и во напад и во одбрана.

-------------------------------------Лукаку/Торес
------- Хазард/Шурле ---------------------------------- Мата/Мозес

-----------------Лампард/Гинкел------------ Оскар/Чалоба

----------------------------------Рамирес/Есиен

--Коле/Бертранд--Луиз/Тери---Иванович/Кехил--Аспи/Валајс

-------------------------------------Чех/Шварцер

Мавање на каталончето и продавање на Микел.
Изгледа моќно а? Е не...... :D

Шала на страна, мислам дека составот е повеќе од добар.

Одбраната е добра само и треба малце од марифетите на Мурињо за да се стабилизира.
Крилата се екстра со Хазард и Мозес добиваме на продорност, со Шурле и Мата на креација. Ме плашат две работи:
Формата на Торес и искуството на мидфилдерите.
Земање на Кавани и Де Роси ќе завршат голема работа но тие трансфери има шанса да не чинат околу 80 милки.
Плус тоа значајно ќе се намалат шансите за развој на Лукаку и Оскар/Гинкел.
Од друга страна прашање колку можеме да сме ефикасни во нападот со Торес или колку може да се носи нашава средина со средината на Барса, Реал, Баер М, со оглед дека е прилично млада со исклучок на Есиен и Лампард.

Оскар за Бразил покажа дека може да биде лидер , такво нешто ни фали во тимот кога го нема Френки. Бизонот ни се враќа препороден од Мурињо и мислам дека ќе има желба да се наметне во тимот и ќе добиеме на стабилност и заштита на одбраната. Но сега за сега шансите се 50-50.
Така да можеби и не е толку потребен трансферот на Де Роси, но се зависи од тоа како ќе играат Есиен и Оскар.

Позиција напаѓач ни е најкритична.
Прва опција по се изгледа е Кавани. Наполи не попушта, според мене не би требало ни Челзи да попушти. Штом сакаат 63м можат слободно да си го задржат и да си го стават во музеј.

Лукаку е карпа, стена Му обожава такви играчи, но не е докажан играч. Можеби ќе блесне ќе има подобра сезона од Вба, но можеби не шансите се исти како со Бизонот.
Торес се оправи послединте утакмици за Челзи почна да дава редовно голови имаше исто така добри партии и за Шпанија. Но негов главен проблем е позиционирањето, многу често прави непотребни движења се извлекува на крило или пак се враќа назад во средината, наместо да си оди како секој калсичен шпиц во 16-те метри каде што му е местото.
Мислам дека сето тоа се должи на немањето самодоверба и дека има шанса Му тоа да го реши.....

Останаа уште 10 дена до подготовките така да нема потреба од брзање и фрлање без потреба пари....

Пишувам како божем ќе ме прочита некој од управата и ќе ме послуша, но што да се прави мора да се тепа досада... :ROFLMAO:

Уствари не беее, па Давор не чита и му преведува на Мурињо.:icon_lol:

Нека му е среќен роденденот на едниствениот и неповторливиот Џанфанко Ѕола, попознат како легенда (и најдобар играч) на Челзи помеѓу фановите и клубот на Челзи, како менаџер на Ва(о)тфорд помеѓу англичаните, и како "оној талијанецон што дечиштана од Челзи го имаат гуглано за да се прает дека го имет гледано на тв" од страна на останатите навивачи на екипите во Премиер лигата.

Gianfranco-Zola.jpg

Gianfranco+Zola:+Best+Chelsea+moments

:cuc: :cuc::cuc:

^^ Иван ако го пратиш Челзи, Рамирес и не е класичен ДМФ на кој може да се потпираме цела сезона. Есиен е готов со нозете, може да изигра утакмица две коа ќе треба одмор на некој од првотимците. Ни треба ДМФ ако заминува Микел. Некој како Јаја Туре.
За Кавани не свршувајте веќе аман, дечкото е добар играч ама не вреди 60 милиони. Очекувам да добијат шанса и Торес и Лукаку не заборавајте дека имаме играчи кои бараат шанса,не ни треба залудно трошење на 60 милиони.
Плус како што се шпекулира е веќе договорен за во ПСЖ.

Во исчекување на новава сезона решив на направам песна за Дрогба, односно еден вид на пародија на "Somebody that I used to know"

[Chelsea fan:]

Now and then I think of when you were out striker
Like when you scored that header in Munich that night
I told myself that you were right for us
I felt so happy when you were up front
But now it's over and your goals will be remembered

You can get addicted to a certain kind of strikers
Like one-on-one with the keepers-always a goal
So when we found out you were leaving us
When you said you will remember us
I'll admit that I was sad, that it was over.

But you didn't have to leave us Drog
Make it like you never happened and that you were nothing
And we don't even need Torres
Cause he misses open chances and that feels so tough
No it didn't have to be like this
Cause Roman offered you contract and you just ignored it.
I guess that we don't need you now.
Now you're just a striker that I used to know (x3)

[Drogba:]

Now and then I think of all the games I won you over
Part of me believing, I'll return one day at the Bridge
But I don't want to play that way,
Fernando is really lame
He said that he will replace me
But he is only half the striker that I used to be

[Chelsea fan:]

But you didn't have to leave us Drog
Make it like you never happened and that you were nothing
And we don't even need Torres
Cause he misses open chances and that feels so tough
No it didn't have to be like this
Cause Roman offered you contract and you just ignored it.
I guess that we don't need you now.
Now you're just a striker that I used to know

[x2]
A striker
(I used to know)
A striker
(Now you're just a striker that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
A striker

Нека му е среќен роденден на нашата легенда Ѕола многу успеси трофеи и наредна година да влезе со Ватфорд во Пл.

Добри се овие Анжи штом на Жирков му извадивме 15м, за Демба има шанси да дадат 20-че. :D
Уште да можеме да го шитнеме Микел во Галата за 15 екстра ќе биде...

Изгледа Кавани во ПСЖ а? Газдите нивни решиле да му искешираат 63 милиони на продуцентот.

Инаку, Суарез е добар играч, нема што (настрана неговата јужноамериканска темпераментност и канибалски нагони). Но, кај него мислам дека има еден проблем - не е добар финишер ко да речеме Кавани и Левандовски. Според тоа што го имам гледано му требаат доста шанси да даде гол (сезонава што измина се утепа од промашување во Ливерпул...мада можда беше до клубот :P).
Искрено, јас не сум за Суарез, имам кажано и порано, прва опција ми е Левандовски, втора Кавани (но за поразумна цена од 63 милиони). Со Полјакот појма неам што се дешава, Кавани најверојатно во ПСЖ, за Суарез не знам што да мислам.

А да, заборавив...нека му е среќен роденденот на Ѕола, до 100ка и назад да истера. И му посакувам многу успеси во тренерската кариера.

Не знам што толку го хејтате Микел. Ако он самиот сака да си оди, океј. Ама со сила продавање...па после да останеме тенки во дефанзивниот дел од средината...Ромеу после таква повреда не знам што ќе се случува со него. Есиен ќе се врати најверојатно, но јасно дека никогаш нема да биде оној стариот и не верувам дека ќе можеме да се потпреме на него. Рамиреш не е класичен ДМФ. Често знае да отиде по крило, или да се уфрли од втор план во шеснаесетникот. Лампи е веќе стар, нема да може да издржува темпо среда-недела, за него е најдобро да се ротира и да се игра еднаш во недепата. Чалоба и Аке се добри играчи и двајцата можат да играат и во одбраната и како ДМФ, мора сезонава да добиваат шанса, но неискусни се. Ќе биде интересно да се види што планира Моу со Луиз. Затоа мислам дека е подобро ако остане Микел...и така ќе се играат преку 55 утакмици во сезоната, плус суспензии, повреди...

И Иванович добро ќе си се согласува со Суарез :P

Според мене:
Гинкел не беше воопшто потребен,
*Луиз мора да остане назад,
*Оскар да се врати поназад од минатата сезона
(*Се гледа кога играат на природна позиција колку се подобри)

МекЕхран требаше да биде „замена“ на Лампард, но кога го купија Оскар лани мислам дека тој е „замената“, а сега пак Гинкел ... Зошто???:tapp:
Криво ми е за првиот, Венгер е мајстор за такви играчи, штета што нема (не верувам) да го искористиме во тимот....

За голман бев за Цезар, ама најверојатно ништо од тоа....
Де Роси воопшто не е потребен, потребен е дефанзивец и би одел првично со Ричардс (но повредите се проблем), не ми текнува некој „голем“ како него...

Десно Кевин да биде...

А напаѓач уште сум за Гомез...
Имам спомнато претходно за Кавани....
Сега гледам нешто за Суарез се шпекулира (и мислам дека само на тоа ќе остане), па да си кажам што мислам за него:
Прво одличен играч, според мене подобар од Кавани освен во високите топки.....
Но второто е: однесувањето, непромислените работи што ги прави...
Ова второто го прави омразен скоро кај сите фанови кадешто не настапува тој....

За на крај останувам на тоа дека ни треба само дефанзивец и напаѓач но не некој којшто ќе биде претплатен (не ме интересираат парите мене, не ги давам јас, ме интересира притисокот што ќе го има истиот тој доколку биде претплатен. Ќе се форсира цело време за сметка на големиот што го имаме моментално).

И да резервен голман обавезно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom