Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
и на двете нафрлени топки, Чех како и обично требаше да ги фати, бидејки беа преблизу до голот:toe:
Мислам дека мора да побара помош за истрчувањата, првенствено од Иларијо. :toe:
Во исчекување на реакција на некој од нашиве генијалци, морам да кажам дека, со денешнве победи на Арсенал и Јунајтед, едноставно мора да победиме на следните три натпревари. Блекбурн, Болтон, Манчестер Јунајтед.

мислам ама МИСЛАМ дека со 1 два нема да имаме сериозни проблеми за да ги победима ама да играме како шо игравме против Ливерпул а да не играме како шо игравме против Виган
а за со Манчетер ќе мора да се потрудиме малку повеќе за да ги победиме ама мислам дека ќе е нерешено :D

Вината за денесниот пораз покрај тоа што во голем дел оди на адресата на Чех кој мораше да расчисти, ја гледам и во комплетната одбрана. Тие ги оставија играчите на Вила слободно да втрчаат во петте метри и непречени да шутираат. Мислам дека Челзи повеќе не смее да си дозволи вакви порази ако сака да е во трка за титулата.

http://www.skysports.com/story/0,19528,11668_5633723,00.html
Како жабар овај, мислев дека одбраната ќе е средена. Ама не е, јас гледам, како и многу други, ама некој не. Дали жабаров, дали коњиве празноглај, не знам. :toe:

http://www.skysports.com/football/match_report/0,19764,11065_3149809,00.html
Статистикава ме враќа од лутина на сарказам. :icon_mrgr

немора Чех на наредниот меч да брани поубо ни е без него :icon_bigg

Тоа не е оправдување..чинела не чинела тоа е..како можат другите да играат а тој да е дупка?

Deneska nemavme dovolno sreka. A Deko, Anelka i Maluda treba da zalat za propustenite 100% sansi vo vtoroto poluvreme. Karvaljo neznam sto sakase da napravi pri centarsutot na prviot gol, go ostavi igracot da mu izbega pa duri ni ne trgna po nego. A pri vtoriot gol krivicata bese vo samata odbrana. Igracot na Vila ne bese cuvan od nikogo. A Cech napravi golema greska tuka sto ne ja prifati ili izbaci topkata.

p.s. Izvinete za fontot.

Абе не беше ништо крив лампард,криво беше оној Анечелоти копилено срмрдено во 90 мин прави измени...И оној карваљо веќе преку ташаков ми дојде да ти се мочам у краваљото глуп,на две нафрлувања седи како икона некоја...да ти се мочам у карваљото глуп да ти се намочам...Оној па ШМУГЛОНО во голманот шутира наместо да му ја збибери да не ја види,истото и деко го направи...ТАПА!!!Ај наредното коло манчестер ќе изгуби од ливерпул,ние ќе тепаме со болтон,и ќе сме први пак...:smir:

како прво малуда според мене е фудбалер кој треба да игра во некој послаб клуб а не во челзи,зошто го влечат толку време неам појма тоа си е нивна работа ,важно муринјо да беше до сега малуда ке играше на друго место,друго погледнете статистика лампард и ке видите дека нее нај нај но солидно па и човекот неможе секоја утакмица да игра во најголема форма треба да сватите дека е човек а не машина,чех што му беше работа ја заврши на највисоко ниво,головите што ги прими ни најмалку не беа негова вина,првиот гол на лампард мислам дека тој беше што не интервенираше најдобро ,а вториот целата негова одбрана му засмета и неможеше да интервенира најдобро.
се гледаше дека недостасува еден балак кој исто за око можеби не е добарт но си ја врши беспрекорно својата работа на средина на теренот и + сте се фатила тука за голманот му серете нешто а напагјачиве се испромасуваа и никој за тоа не е крив.

а и треба да имате на ум дека тоа беше гостување на вила не е некој слаб тим ,според мене тие се 4-то место оваа година!!!

Значи ова невидено е,Анчелоти прави измена у 85 минута со внесувањето во игра на Џо и толку...место да се напрае и уште една да се внеси Стариџ или Калу а па овој ништо,како да водевме па не става напаѓач.

Давор,не е крив Лампард за лошата форма и за резултатите,ако не му тргне не му тргне:toe:што има вината да ја префрлаш само на еден играч.Нема секогаш да постигнува голови,секој играч има пад во формата.
Пад на формата, нема пад на форма, има нови задачи. Балак се издигна на орач без кој средината е „помалку“ анемична. Јас се кладам дека без африканците в зимо (и ако недајбоже има повреда на Дрогба или Есиен), Лампард ќе има улога на носител на тимот.

Мене чуден ми е фан на Челзи да коментира така за Лампард, па добро бе, 31 година има, секоја сезона маста се вади од него, па просек има 20 гола по сезона мајка му стара! Просек за кој сонуваат врвни напаѓачи! Ама јас ви реков уште пролетоска, ако Лампард е главна ѕвезда, сме наебале.
Не е вонсериски дриблер, да се шета низ одбраните, не е ни баш млад, во полна сила. Истото го реков и за Дрогба, само шо црнчугава покажува се уште невидена сила.
За Лампард, притаен играч, очекувам да се истакнува во најбитни моменти, спасител ко ќе треба. Анчелоти не знам колку е воопшто паметен, ама фудбалски е салам поткован, и верувам оти ќе го види тоа. Исто и со крилните играчи, зошто се согласувам да играме без такви во главно. Па Малуда е инфериорен на крило во однос на многу такви играчи од најсилните екипи. Освен во однос на Риера, се разбира. Десно да видиме, Џо кој цела година го барам здрав, и Шмуљо? Абе ај. Или Просечко можда?
Средината ни е таква ко шо е, копачка во главно, сосема солидна (но не одлично) технички поткована. Нападот, ако споредуваме со тие шо сакаме да споредуваме (Реал, Барселона, Јунајтед, Арсенал, дури и Сити го спомнувам, не ми се врува) е блед реално кажано.
Шо останува, остај те го Лампард, ќе биди, глејте шо линијата кај шо реално сме фантастично покриени, одбраната е трагикомична. Појќе трагична него комична. Кај нема голој од центархалфојте (со оглед на бледиот напад), па и се примаат недозволиви голови. Е то ни е проблем сега другарчина мои, и тоа што Анчелотините формации не успеваат без Балак. Има време за Лампард.

Еве денеска статистиката кажува дека Челзи имал повеќе шутеви, а пошто не ја глеав добив впечаток дека сте немале баш среќа. Песимист си у душа. Не знам фановиве на Челзи како те трпат...
Не се работи за среќа, се работи за несфатливо лоша завршница. Деко од 12-13 метри сам пред Фридел, пробува да погоди низ нозе. И Цацко е крив, нормално.

Абе не беше ништо крив лампард,криво беше оној Анечелоти копилено срмрдено во 90 мин прави измени...И оној карваљо веќе преку ташаков ми дојде да ти се мочам у краваљото глуп,на две нафрлувања седи како икона некоја...да ти се мочам у карваљото глуп да ти се намочам...Оној па ШМУГЛОНО во голманот шутира наместо да му ја збибери да не ја види,истото и деко го направи...ТАПА!!!Ај наредното коло манчестер ќе изгуби од ливерпул,ние ќе тепаме со болтон,и ќе сме први пак...:smir:
Е де! Мир. :toe:

како прво малуда според мене е фудбалер кој треба да игра во некој послаб клуб а не во челзи,зошто го влечат толку време неам појма тоа си е нивна работа ,важно муринјо да беше до сега малуда ке играше на друго место,друго погледнете статистика лампард и ке видите дека нее нај нај но солидно па и човекот неможе секоја утакмица да игра во најголема форма треба да сватите дека е човек а не машина,чех што му беше работа ја заврши на највисоко ниво,головите што ги прими ни најмалку не беа негова вина,првиот гол на лампард мислам дека тој беше што не интервенираше најдобро ,а вториот целата негова одбрана му засмета и неможеше да интервенира најдобро.
се гледаше дека недостасува еден балак кој исто за око можеби не е добарт но си ја врши беспрекорно својата работа на средина на теренот и + сте се фатила тука за голманот му серете нешто а напагјачиве се испромасуваа и никој за тоа не е крив.

а и треба да имате на ум дека тоа беше гостување на вила не е некој слаб тим ,според мене тие се 4-то место оваа година!!!
Мурињо го донесе матер му бем, фантастична селекција за замена на Робен. Вау!
Првото полувреме не гледав, ама вториот гол е негова неголема вина (иако и другите не се амнестирани). Како негов најголем поддржувач овде очигледно, и јас почнувам да мислам оти не е лошо Иларијо малку, онака рекреативно, да „влета“... :toe:

Знам дека Челзи многумина остава без зборови, додуша многумина не се осмелуваат да се искажат од причина што знаат дека тогаш се најпаметни, односно, тогаш околината мисли дека се паметни.
Има и некои примери како очигледниот, кои уште пред да искажат нешто, со првите „знаци на живот“, прикажуваат дека околината греши што мисли дека воопшто имаат што вредно да кажат.

Алелуја.

Друже..на секој кикс на конкурентите провоцираш во нивен фан клуб,а коа губиме ние и не провоцираат они, се лутиш...(без навреда)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom