Можи ке звучам офтопик, ама баш заради тоа, Премиер Лигата е најинтересна, секој може да победи секого, без разлика дали било домашен или гостински терен... Евертон секогаш е цврста екипа, а Сити е екипа, од новата ера.. Исто важи и за Вила и Тотенхем...
Точно, Евертон, Тотенхем и Вила се цврсти екипи, а Сити сеуште не е екипа, а не се ни цврсти. Имаат само 2-3 жонглери и праат лом во нападот. Така и не добија лани вториот пат, на глупостите на Фереира, Хиларио и Белети, а првиот пат со раката на Адебајор и утнатиот пенал на Лампард (иако ако добро се сеќавам требаше да има 2 пенали за нас). Од Сити едино ги поштувам Џонсон и Ричардс.
--- надополнето ---
Ова веќе наликува на обид за да добијат психолошка предност. Демек лани 2 пати ве победивме , знаеме како да ве победиме...
Не ми се верува дека ќе има влијание врз Челзи. Можеби нив ќе им ја крене самодовербата.
И знаат. Зависи кој ќе игра десно... Додуша, сега не знам кои играчи им играат лево (не ме ни интересира, затоа не ни знам), но лани па таа лева (наша десна) страна не направија лом. Ако игра Фереира, ќе ќутам, ќе ме кара fantomX. Ако игра Бане, зависи каков ќе му е денот... Чех нека не брани денес, оти сме го наебале со Турбуљ на гол (во случај ако Чех брани денес и се повреди)...
--- надополнето ---
Кој последен се смее, најслатко се смее.
Кој лета високо, ниско паѓа.
Така да, остај ги, нека се надеваат, ко што се надеваме и ние

Има и за ова поговорка (факултетска- електрашка, за другиве не знам дали важи)- Надежда последна умира, ама и таа умира пред сесија.