Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Najjaki mi se muabetive "Se nadevam ke izvlecat nekoja pouka". Koja crna pouka da izvlecat. Jebes ti i pouka i se. Vakov sram odamna ne sum cuvstvuval kako fan na Barca.
A i sigurno edna zlatna topka za Messi otidna jebana
Светското годинава е одлучувачко за златна топка. Ако освои Бразил или Аргентина се знае дека оди кај Нејмар, Меси.
Ако не освои никој од нив, а Реал освои ЛШ најверојатно кај Роналдо.
Ако Реал не освои ЛШ, Меси 99% ја зема пак. Тој 1% останува на Салах при евентуално освојување на ЛШ.

Неочекувано да,после првиот натправар, но слаба и неатрактивна јалова игра цела сезона. Поминаа времињата кога на секоја позиција имавме најмалку по еден светска класа играч. Сетете се на Пујол, Абидал, Дани, Чави, Маскерано, Нејмар..Споредете со овој тим и заклучокот е јасен.Врв на се и пристапот на Валверде. Има видео од полувреме кога Иниеста индиректно или директно бара промена на формацијата и пристапот, затоа што тоа не води никаде. Крајот на ерата ќе биде дефинитивен кога на лето ќе замине Иниеста, а по некоја година и Меси. И проблемот не е тоа, туку концептот за иднината кој според мене воопшто го нема...

Не сакам да ме сфатиш ко да додавам сол на рана, мада, Барса у време на ваше навивање има освоено сфе што може да се освои и тоа повеќе пати, така да ваква дешавка не е нешто многу трагична според мене (heheheheh deka sum za luzerpul) ама, ова беше неколку пати величено од членови на форумов, како Валверде знаел да ја натера екипата да згазне на топка, да играат на резултат, како тактички бил спремен во таа смисла или што и како и да беше.
Трагична е за било кој тим, не заебавај, камо ли за Барса. Псж уште трпи ремет за тоа лани, не пак ние од Рома.
Сите сме незадоволни од играта цела сезона, но носеше успех досега, па ретко кој се бунеше. Се насеќаше ова последниве месец-два, но резултатите си одеа поволно, па немаше бунење многу, иако и на темава пишевме дека работата не е баш нај нај. Се надевав јас дека ќе се поклопат коцките и дека со некаква среќа ќе успееме, ама демант во најлош можен момент добив :D

Да додадам, @Rigil, 6 месеци соли памет дека оваа е друга Барса која знае да игра резултат и да одигра цврста одбрана кога е потребно. :D
Најсмешно беше за Ел Класико, демек паметно од страна на Валверде било да му го препушти првото полувреме на Реал, оти знаел дека ќе паднат во второ. :pos: Сиротите не знаат ни сами како спасија жива глава во тој меч, одамна немам гледано некој да испоутиња толку шанси, требаше 10-0 да биде за Реал во прво, ама се деси тоа што се деси, брцна Барса еден гол, црвен за Реал и поздрав. Али дека било тоа некоја тактика од големиот мастермајнд Валверде ќе си го прашам, не знае кај тера идиотот. Абе како може вакви луѓе да постојат, го имаш Меси во екипата и уште доста класа играчи и успеваш да направиш апла НЕГЛЕДЛИВА екипа... Овој изгледа е пандан на Бенитез по кретенизмот. :D

Не знам дали и кога се има случено Барселона да пропушти три гола разлика, а кога ќе го видиш противникот срамот е многу поголем. Ова ќе се спомнува со години, ќе биде и во главите на играчите долго време, ваљда ќе извлечат некоја поука. Му се удри од глава играњето на резултат на Валверде, да се знае од сега дека Барселона не игра само да помине, него да го надигра противникот, тоа беше едно од основните правила на оваа генерација, битен е начинот на кој ќе победиш, зошто тоа чини кога ќе дојдат вакви утакмици.[DOUBLEPOST=1523443426][/DOUBLEPOST]Пс. Само пораз на Барселона го обединува светот од другата страна :D
Втор пат се случува Барса да пропушти три гола предност во било кое натпреварување. Првиот пат е оној пораз од 11-1 за време на Франко, првата победиле 3-0 мислам или така нешто, баш вчера ми се појави некој сличен податок.

Штета шо Пеп е сеуште во втората година од договорот со Сити, иначе како кец на десетка ќе дојдеше да го вратиме пак. И да го сменат Валверде моментално не гледам добра алтернатива, се квалитетно е зафатено со договор. Единствено Анчелоти ми фаќа око, ликот има специјализација по ЛШ, баш тоа шо ни треба како вода во пустина. Заситени сме од домашни првенства, ЛШ треба да биде прв приоритет наредната сезона.

Втор пат се случува Барса да пропушти три гола предност во било кое натпреварување. Првиот пат е оној пораз од 11-1 за време на Франко, првата победиле 3-0 мислам или така нешто, баш вчера ми се појави некој сличен податок.
Ова у време на Франко мора да се потенцира, а? Демек им влегле џандари на полувреме и им рекле дека ќе ги стрелаат ако не изгубат. Е, прикаскава ќе имаше логика ако Барса му се држела на Реал уште во прво, а они уште во прво губеле ко магариња, па си рекле ај ќе почнеме со циганската.

Полека се откриваат и детали за кретенот Валверде. На полувреме играчиве побарале да се смени тактиката, на излегување од тунел Иниеста му рекол на Роберто дека ќе изгубат ако продолжат исто да играат. Сеуште не можам да поверувам колку големо лајно испадна Валверде. Изјавил дека излегол со истата постава како на првиот меч зошто изиграле одлично. Толку од неговото фудбалско знаење, класичен абдал.

Ова у време на Франко мора да се потенцира, а? Демек им влегле џандари на полувреме и им рекле дека ќе ги стрелаат ако не изгубат. Е, прикаскава ќе имаше логика ако Барса му се држела на Реал уште во прво, а они уште во прво губеле ко магариња, па си рекле ај ќе почнеме со циганската.
Да си глуп,глуп си,дилемата ми е од 1 до 10 дали си ми 7 или 8?

Ако те интересира изгуглај за утакмицава ќе видиш шо зборам, освен ако не отидеш со 4та постава да играш, не можеш поле победа со 3 гола да изгубиш 11-1 следната утакмица, не е физички ни математички можно. Ама нема веза, не било на Франко диктатура, не навивал за Реал, Шпанија имала најголем економски раст во тој период, fake news.

Барселона или не сака или не може да инвестира во саглам тренер.Барселона никогаш не смее да се брани и 11-0 да е резултатот нема бранење ние го сакаме клубов не бидејќи е еден од најдобрите клубови туку за филизофијата на игра и општо нели "Meq que un club".Не е срамот голем жештината во стомаков е голема од онај копукот од тренер.Како што пишаа погоре ни треба тренер за во Европа а не во Шпанија.Вака не сум се осеќал после натпреварот со Баерн ко не помочаа у пизде материне нека ојт и тренер и се.Валверде чистеше чистеше цела сезона и не ѓубрето да го фрли во канта тој го собираше под тепих, ете така некако ја гледам јас сезонава.Ко ќе ја видам средината освен нормално Кутињо, ми се плачит Ракитич секоја чест изигра една сезона трчаше ко коњ првата сезона ко освоивме со Јувентус, после тоа ништо од него, топло ладно како сезонава да дојде во клубов па ја нема таа слобода ко во маалски фудбал кога ќе те изберат некои непознати дечки па нормално стегнато ќе играш.Ваква повраќаница после натпревар имав памтам 2007 кога Бетис ни ја сврте во Ла Лига, на полувреме имавме водство од 0-2 на крајот Бетис тепа 3-2 фуј у пизду материн.Но ај да не се фатиме само во негативните страни, Барса мислам од сезонава ќе има една димензија плус а тоа е одбраната секако ако не ја посерат со Умтити.Лучо убаво ја истемпира, ја дозираше првата сезона.
Рома сосема заслушено помина.

Засега нема никакви најави дека ќе му се даде отказ на Валверде на крајот од сезоната.
Ако тоа се случи, мислам дека време е да се назначи некое подокажано тренерско име. Конте ми е фаворит, Анчелоти ми е срање од тренер последните години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom