Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Одмори барем Суарез , па нема оправдување ако одигра лош натпревар против Атлетико , но во ЛШ тој има посебна мотивација .

Не заборавајте дека во тим имаме луѓе, а не машини, не можат секоја да ја добијат со 5-0.

Тоа е тоа, повторно истото како и лани кога излеговме без Нејмар и Меси,еве ја и сеа повторно истата грешка на Енрике, јасно ми е дека во среда имаме утакмица од ЛШ и дека треба одмор на играчите, но тоа не смееше да се деси на овој меч и уште пред утакмицата реков дека еден од Иниеста-Ракитиќ мораше да стартува на местото на Рафиња.. Рафиња е одличен играч и сигурен сум дека ќе биде уште подобар и немам ништо против него, но по таква повреда и 6-7 месеци неиграње не смееше да ризикуваме со него на ваков натпревар.. се надевам дека и играчите ќе се освестат малце после овој меч и самите ќе сфатат дека лигата е далеку од освоена, и во Среда ќе излезат максимално мотивирани и ќе обезбедат пласман во 1/2 финале од ЛШ..
Само нека ви текне на прошлата сезона и мечот со Сосиедад на кој изгубивме и Лучо беше пред бркање, па после тоа почнавме да газиме и на крај ја освоивме тројната круна, да се надеваме дека и сега ќе биде така, а верувам дека можеме и имаме сили за такво нешто :D

Andrés Iniesta: "Ne trebamo praviti dramu oko ovog rezultata, nego moramo vidjeti šta to nije bilo dobro, gdje smo pali i što prije to analizirati. U prvom dijelu smo bili poprilično loši pogotovo jer smo gol primili na samom početku utakmice, pokušali smo u drugom poluvremenu stvari okrenuti u našu korist, stvorili smo par prilika ali jednostavno nismo mogli."

"Još uvijek smo lideri i ne planiramo tu poziciju prepustiti nekom drugom, borit ćemo se do kraja i nadam se da ćemo mi biti ti koji će slaviti na kraju. Atletico Madrid? Radi se o potpuno drugom takmičenju i ovaj poraz neće imati nikakve veze s tom utakmicom. Poraz je sad iza nas, moramo se okrenuti utakmici u srijedu i što bolje se pripremiti."

То е то.

Барса падна физички, не тимски, а Задрид која форма ја крена, онаа формата со Волсбург ја кренаа или случајно со Еибар денеска ??? Ќе видеме во вторник/ среда кој за каде е ...
дома ќе гии отепаат волфсбург а и во шпанија малите ги доминираат не се проблем,во нашиот случај проблем е нашата форма............очигледно е ама треба да гледаш малку..........некни реал не тепа тактички така им беше играта поставена со голема гужва насредина секоја освоена топка правец по крилата и шанса за гол,просто како грав али Лучо не постави никаква контра игра него пушти тика така додавања и вртења чочеци како на турска свадба

Незнам зошто , али секојпат сум ставал акцент повеќе на домашното првенство , и дефинитивно повеќе ми значи. Особено сезонава ЛШ ми е онака искулирана , бидејки ја освоивме лани. Значи не дека несакам пак да го повториме ланскиот успех , али во никој случај не треба да одмара за ЛШ на сметка на домашното првенство. Јас сум сигурен дека друг ќе беше епилогот да тргнеше со барем еден од Ракитич или Иниеста од почетокот. Во најмала рака бод ќе извадевме.

Што е тука е , сеуште се зависи од нас , дури имаме простор и уште еден натпревар да кикснеме до крајот. Не ме загрижува Реал , колку што ме загрижува Атлетико. Освен со Билбао во гости другите утакмици им се лаганица до крајот. Плус ако ги исфрлиме од ЛШ во среда , тотално ќе се посветат на ЛаЛига.

Само напред никако назад бидна веќе си еба матер одиме сега на Калдерон напред Барсааа!

Luis Enrique: "Ne mislim da trebamo biti zabrinuti. Ovo je 32. kolo i evidentno je da je još dosta ostalo da se igra, ali lideri smo mi. Prošle sezone smo u ovom periodu imali dva boda više od drugog, sada imamo tri. Osim toga, imali smo lošiji skor u međusobnim duelima, a sada smo i u tome bolji. Sada nije pravo vrijeme da žalimo i kukamo, nego da se dignemo! Sada imamo utakmicu Lige prvaka i poslije toga nam dolazi Valencia na Camp Nou. Tada želim vidjeti eksploziju. Došao je trenutak da dokažemo da smo najbolja ekipa na svijetu. Da pokažemo da smo ponosni na grb koji nosimo na našim grudima!"

Мене ме интересира кои се тие одлични шанси за гол во второ полувреме. Освен шутот на Меси, кој Рули ни самиот не знае како го одбрани, друго ништо не направија.
И океј со изјавиве, знаеме шо ќе изјават, не може да испаднат и да речат готово е, ја заебавме оваа, нема назад веќе, ја изгубивме Примера. Никој не вика дека нервира поразот, нервира пристапот на терен кој веќе неколку утакмици уназад е никаков. Излегуваат мислејќи дека противниците ќе им ги дадат трите бода, дека втоголови ќе си постигнуваат. Ова беше уште пред кризава, пред Виљареал, ама тогаш победувавме некако, Реал и Атлетико кикснуваа па не се обрнуваше многу многу внимание. Сега почна да гори под нозете и ќе се наврати секој на овие работи. Мора малку да се средат, Нејмар да почне да игра фудбал како што играше кога Меси беше аут годинава, Меси исто, да не се понаша како примадона по терен.
И дај не го бранете Мунир побогу, имаше еден период во второ полувреме, кога влегоа и Иниеста и Ракитиќ буквално жив го немаше по терен, никаде, абе исто ко со 10 души да угравме, па Пике повеќе пати беше во допир со топката во напад отколку Мунир.

Мислам дека ова го видовме сите како доаѓа. До крај имаме лесни утакмици и ако киксниме двапати само ќе ја изгубиме титулата, мадридските екипи пак треба да победат се' до крај. Мало морген. Се надевам ќе се пласираме сега понатаму со Атлетико и полека ќе ја вратиме формата до финалето на купот и на ЛШ. :ojeaa:

:cautious:
CfqiXz_W4AAy9uQ.jpg:large

Треба едно нешто да се разбери, Лучо целосно е подреден на МСН и зависи од нивната моќ.Не е толкав стручњак за фудбал. Цела игра се базира на нивната индивидуалност, со потенцирање на Меси на моменти, што е и нормално. Кога Меси не игра добро не игра добро цела екипа. Не паметам натпревар каде Меси бил одличен, а Барса да играла слабо. Напротив паметам многу каде бил катастрофа и Барса играла слабо. Можеби од тројцава покрај Меси само Суарез може сам да реши натпревар, Нејмар ја нема таа способност сеуште. Сега Меси е во криза, нема дадено гол скоро еден месец, уште од Март,и Барса игра слабо..Забележав дека ниту еден од тројцава не се враќа назад да покрива во одбрана. Меси ноншалантно се шетка напред, а Нејмар губи топка и не трча назад..Видете го пресингот кога губевме топка со Баерн лани, и споредете со сезонава.Има разлика.Не знам дали паметите ама и Челзи и Интер во тие сезони кога не поразија имаа играчи како Дрогба и Ето кои премногу помагаа во одбрана. Буквално ораа по теренот. Има и други фактори за неуспехот овој период кој и не е така страшен како што е критичен периодот во кој се случува.Заморот, можеби и презаситеноста си го направија своето..Лани го имавме Чави кој имаше многу натпревари во тимот и можеше да влезе, да смири топка и да внесе сигурност, Педро исто искусен..Вака со Арда и Видал не добивме многу..Стави го тука и Мунир..:facepalm:Се на се мислам дека треба да делува како позитивен шамар и да се освестат во среда, иако не знам колку се физички подготвени за такво нешто. Сеуште се зависи од нас..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom