Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Бускец поради жолти ќе паузира со Лас Палмас , ќе игра против Севиља.[DOUBLEPOST=1455736378][/DOUBLEPOST]Халиловиќ се труди да се докаже , при голот имаше одличен спринт , страотна контра беше тоа , нашава шашава одбрана воопшто не се искординира .

Busi mislam namerno zholt napraj.
Slaba utakmica, mnogu kontri im dozvolija.

Мене па добра ми се виде утакмицава. Три одлични гола и шанси за уште 2/3. Имаа контри овие но освен таа за голот другите беа далеку од опасни.

Добро е што се победи заостанатава. Плус 6/7 бода од Атлетико/Реал. :kafence:

На крајот сепак и рутинирана победа од 1:3, Иниеста и Алба одморија на оваа утакмица што е одлично зашто од денес следува многу згуснат распоред и утакмици на секој 3 дена..

На крајот сепак и рутинирана победа од 1:3, Иниеста и Алба одморија на оваа утакмица што е одлично зашто од денес следува многу згуснат распоред и утакмици на секој 3 дена..
Ваков распоред имаме веќе месец и пол братче :D

Да да во право си,само што сега почнува и Лига на Шампиони и поради тоа реков дека следува многу згуснат распоред,иако ние 2 месеци веќе играме на секој 3 дена. :D

Ваков распоред имаме веќе месец и пол братче :D
Да да во право си,само што сега почнува и Лига на Шампиони и поради тоа реков дека следува многу згуснат распоред,иако ние 2 месеци веќе играме на секој 3 дена. :D

Добро е што следен е мечот со Лас Палмас , не е некој тежок противник .

Каква партија на Меси :cuc: Со која леснотија играше денес, едноставно посебна категорија е зверов, нема стандарди по кои се мери колку е добар, тој ги поставува стандардите.

Добро е што следен е мечот со Лас Палмас , не е некој тежок противник .

Не би го потценил Лас Палмас , ако е долу на табела. Изгледа како рутинирана победа , али мислам дека ќе биде потешко отколку со Хихон, особено ако калкулираат и се чуваат за со Арсенал. Најтешко е моментално за триото напред , освен вториот натпревар со Валенсија и немаат баш простор за ротирање. Се надевам Енриќе ќе ги одмори барем на 1 натпревар после Арсенал. Ај Меси беше повреден 2 месеци , али Суарез и Нејмар се фул , немаат здивнато одкога почна сезоната.

Него никој не спомна бе , 31 натпревар без пораз. :jeeee:

Последно уредено:
Интересна сторија која треба да ја знаат навивачите на Барса:

Иниеста откри интересна приказна поврзана со Роналдињо и Реал Мадрид

17 Февруари, 2016

Легендата на Барселона, Андрес Иниеста на шпанските медиуми им откри интересна приказна поврзана со големиот Роналдињо Гаучо и Реал Мадрид.

Имено станува збор за сезоната 2005/2006, за тоа како волшебникот од Порто Алегре пронашол начин да ги мотивира своите соиграчи пред пресметката на „Сантијаго Бернабеу“.

-Неколку дена пред мечот со Реал, Роналдињо ми се јави сред ноќ и ми кажа: Андрес знам дека е три наутро, но морам нешто да ти кажам. Во јуни заминувам, мојот брат се договори со Реал, тоа се наверојатни цифри и не можам да кажам не. Ти си млад можеш да ме разбереш. Те молам немој на никого да кажеш. Немој да ме издадеш, тебе ти верувам повеќе од останатите, -ја започна својата приказна Иниеста и потоа додаде:

-Не ми даде време ни да одговорам, ми ја спушти слушалката. Следниот ден на тренингот се почуствува чудна тишина. Сите бевме чудни. Дојде денот за Ел Класико и тој ни се обрати: Момци денеска играме важен натпревар, тие се силни, но ние функцинираме како семејство. Ви се јавив на сите и ви кажав дека си заминувам во јуни, ни никој ништо не проговори. Сфатив дека секој од нас попрво би умрел, него да го издаде другарот. Јас ќе останам овде, а сега ајде на терен и да ги подучиме овие од Мадрид.

Другото е историја, односно таа вечер Роналдињо брилјираше постигна два гола во триумфот на Барса од 3:0, а доби овации и аплаузи од навивачите на „кралевите“.

http://derbi.mk/iniesta-otkri-interesna-prikazna-povrzana-so-ronaldinjo-i-real-madrid/

Цар :toe:

Predsjednik Venecuele, Nicolás Maduro, sinoć je održao govor u kojem je javnost upoznao s novim ekonomskim mjerama, koje podrazumijevaju i povećanje cijene goriva, a isti je prekinuo u trenutku kada je Messi postigao pogodak u utakmici protiv Sportinga (1:3). Tom prilikom je izjavio: "Živio Messi! Živjela Katalonija!"

Inače, to nije bio prvi put da je Maduro napravio nešto slično. Prošle godine je izjavio: "Živjela Barcelona, živio Messi i živio Luis Suárez!"

http://www.sport-english.com/en/not...ve-qatar-airways-sponsor-barcas-shirt-4883349
Pepsi could be the alternative to Qatar Airways if Barcelona do not reach an agreement with their current shirt sponsor to renew.
According to information which has appeared on ‘OKdiario’ in recent hours, talks with the North American company have been initiated by Barcelona in the last few days and could already be “very advanced”.
What’s more, contracts and numbers are already being spoken about. It would be a five-year deal worth 60 million euros per season for Pepsi to appear on the front of Barcelona’s shirt.

Добро би било Pepsi да биде спонзор наместо Qatar Airways, иако мислам дека со Катарците ќе се постигне договор .
Во прилог на можноста за договор со Pepsi е тоа што Меси и Суарез имаат договор со нив .
Во однос на спонзорскиот договор со Nike тука има интересна ситуација , Барселона ќе ги има во предвид богатите договори на Манчестер Јунајтед и Баерн со Адидас , како појдовна точка за новиот договор со Nike . Специфично е што Меси има спонзорски договор со Аdidas и според истражувањето спроведено на фановите на Меси тие 70% го препознаваат како заштитно лице на Nike а не на Adidas .
Нејмар има спонзорски договор со Nike , иако има постојани шпекулации за негово заминување , овој договор со Nike е една од главните причини кои што го обезбедуваат како фудбалер на Барса , нормално и Нејмар е цврст во намерата да остане во Барса .

Као демек едни од дресовите за наредната сезона...јако изгледаат.
12717836_1245889868773026_7568395189393509858_n.jpg

По се изгледа Нолито ќе дојде летото. Само да не е скап , максимум до 15 милиони.

dwere.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom