Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.849
- Поени од реакции
- 23.255
Да се ја питам, би игралe затворено и секој натпревар би го добивале со 1-0. Толку.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Let’s not kid ourselves, here. Treble Barça brought almost inexpressible levels of joy to culers worldwide. It grabbed new supporters, made pundits gush in ecstasy, even sparked books, all about something that was only magical in retrospect.
That was then, this is now. Culers have to let go of that magic, to allow any subsequent magic to happen. Or everything will be tainted. This club could go undefeated, win Champions League, Copa, all those Super-somethings and still, somehow, “Well, the Treble team was better. And we should have bought a CB.” I have never seen a more singularly joyless bunch of supporters associated with this club.
Изгледа одамна не си гледал Аргентинско....
Ги гледам скоро секоја втора вечер, во играта можеби наликува, ама по 3-4 гола од една екипа во Аргентинско е мноооооогу ретка ствар...
Да се ја питам, би игралe затворено и секој натпревар би го добивале со 1-0. Толку.
Нема веќе посед, нема веќе тики-така. Можеби даваме со оваа тактика повеќе голови, ама и повеќе ќе примаме. Среќа што Валдес е во животна форма и не вади. Инаку со дупката во одбрана со појаки тимови ќе биде пекол. Највеќе мака со адаптација имаат Чави и Иниеста. Уште не може да се пренасочат на новата шема. Не ми се допаѓа тоа што Нејмар не завршува акција, не знам зошто само додава. Колку поопасни ќе бидеме ако му се дозволи повеќе индивудуални завршници.
Нема веќе посед, нема веќе тики-така. Можеби даваме со оваа тактика повеќе голови, ама и повеќе ќе примаме. Среќа што Валдес е во животна форма и не вади. Инаку со дупката во одбрана со појаки тимови ќе биде пекол. Највеќе мака со адаптација имаат Чави и Иниеста. Уште не може да се пренасочат на новата шема. Не ми се допаѓа тоа што Нејмар не завршува акција, не знам зошто само додава. Колку поопасни ќе бидеме ако му се дозволи повеќе индивудуални завршници.
За Нејмар не се сложувам. Завршува и тоа многу акции. После Меси он шутира најмногу кон голот. Вчера имаше неколку соло акции, една му ја фати голманот, еднаш погоди статива и два-три пати беше изблокиран.