Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Let’s not kid ourselves, here. Treble Barça brought almost inexpressible levels of joy to culers worldwide. It grabbed new supporters, made pundits gush in ecstasy, even sparked books, all about something that was only magical in retrospect.
That was then, this is now. Culers have to let go of that magic, to allow any subsequent magic to happen. Or everything will be tainted. This club could go undefeated, win Champions League, Copa, all those Super-somethings and still, somehow, “Well, the Treble team was better. And we should have bought a CB.” I have never seen a more singularly joyless bunch of supporters associated with this club.

Колку само точно ја отсликува состојбата со навивачите на Барселона.

Изгледа одамна не си гледал Аргентинско....;)
Ги гледам скоро секоја втора вечер, во играта можеби наликува, ама по 3-4 гола од една екипа во Аргентинско е мноооооогу ретка ствар...

За играта мислев :)

Ете и илустративно каква промена има во додавањата. Се гледа дека се подолги од порано.

BUtTVhpCYAAkKlD.jpg

Лошо изгледаше изданиево за око, али ако се уиграат како што треба, може да значи полн погодок, посебно против јаки тимови.
2 утакмици, 8 гола, 0 примени, со далеку помал посед од вообичаените изданија на Барса. Интересно ќе биде да се види како ќе функционира сето ова периодов.

--- надополнето: 22 септември 2013 во 03:17 ---
Лошо изгледаше изданиево за око, али ако се уиграат како што треба, може да значи полн погодок, посебно против јаки тимови.
2 утакмици, 8 гола, 0 примени, со далеку помал посед од вообичаените изданија на Барса. Интересно ќе биде да се види како ќе функционира сето ова периодов.

Да се ја питам, би игралe затворено и секој натпревар би го добивале со 1-0. Толку.

Е со оваа одбрана тешко би издржале.
--- надополнето: 22 септември 2013 во 03:28 ---
И ова издание воопшто не беше лошо за око. Паднаа 4 голови,и уште еден куп други шанси. Единствен проблем ни е несигурната одбрана и толку. ВАЛДЕС е страшен!

Како и да се врти, во одбраната е најголемиот проблем. За ваков фудбал како денеска, треба доста цврста и стабилна одбрана.

Барса и со 80 % посед на топка, каде противникот се на се три пати ни се приближува до гол, знае да прими 2 гола, ( хинт Селтик со 18% ), и други, а камо ли вака кога противникот често е на нашата половина.
Не знам, ама баш ме занима како ќе функционираат овие измени со некои посилни екипи. Можеби ќе вроди со плод.

Тата дефинитивно носи некој промени во Барса е сега дали ќе се на добро или на лошо ќе видиме во по тешките утакмици ама до сега се е перфектно, а и читам назад сме изгубиле на атрактивност јас такво нешто не приметив дури и по атрактивна игра имаме а за по ефикасна да не зборувам

Читам Мурињо не бил баш задоволен со Давид Луиз, па се планира негово продавање во Јануари..Не поврзуваат и со Зунига од Наполи

Нема веќе посед, нема веќе тики-така. Можеби даваме со оваа тактика повеќе голови, ама и повеќе ќе примаме. Среќа што Валдес е во животна форма и не вади. Инаку со дупката во одбрана со појаки тимови ќе биде пекол. Највеќе мака со адаптација имаат Чави и Иниеста. Уште не може да се пренасочат на новата шема. Не ми се допаѓа тоа што Нејмар не завршува акција, не знам зошто само додава. Колку поопасни ќе бидеме ако му се дозволи повеќе индивудуални завршници.

Нема веќе посед, нема веќе тики-така. Можеби даваме со оваа тактика повеќе голови, ама и повеќе ќе примаме. Среќа што Валдес е во животна форма и не вади. Инаку со дупката во одбрана со појаки тимови ќе биде пекол. Највеќе мака со адаптација имаат Чави и Иниеста. Уште не може да се пренасочат на новата шема. Не ми се допаѓа тоа што Нејмар не завршува акција, не знам зошто само додава. Колку поопасни ќе бидеме ако му се дозволи повеќе индивудуални завршници.

A7k77GiCUAEcYyS.jpg:large

За Нејмар не се сложувам. Завршува и тоа многу акции. После Меси он шутира најмногу кон голот. Вчера имаше неколку соло акции, една му ја фати голманот, еднаш погоди статива и два-три пати беше изблокиран.

Е "многу убава" тактика има ТАТА, неможе да има над 50% посед против една од 3те најслаби екипи во Примера. Нешто слично беше и со Ајакс кој во Холандија прима по 2-3 голови од кој стигне.

Не знам каде е успехот да уништиш нешто што било заштитен знак во играта на еден тим. И Рајкард имаше игра без многу посед (со многу различни фудблаери од овие денес) ама делуваше постабилна Барца.

Колку ќе ни се удри од глава тоа што и слаби екипи ни се рамноправни во поседот видовме со Атлетико, а ќе видиме и понатаму во сезоната. Како може Барца со таква (мизерна) одбрана да игра и без посед тоа јас не можам да го разберам.

За Нејмар не се сложувам. Завршува и тоа многу акции. После Меси он шутира најмногу кон голот. Вчера имаше неколку соло акции, една му ја фати голманот, еднаш погоди статива и два-три пати беше изблокиран.

Убаво е да има такви повеќе акции, мора да му се даде повеќе простор, он е добар индивидуалец и знае да реши, има и моменти кога ги прави истите Санчез потези. Наместо да шутне кон гол, он додава до Меси или Фабре.
Инаку Andy West искочи со интересна анализа а на твитер го отвори прашањето за промени во тактиката на Барса, но и иднината на Сонг.
Andy West@andywest01
Barca conceded majority of possession to Rayo. 1st time in 5 years v any oppo. One-off anomaly or proof style is changing? Time will tell.

Andy West@andywest01
Positive for Barca last night was good performance from Alex Song. Maybe best yet for Barca. Next 3 months could decide his Nou Camp future.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom