Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
nba_g_love_gb1_400.jpg
ќе ме извиниш друже ама го тргам аватаро, кладбата пропаѓа пошто како шо гледам не си ич редовен на форумот веројатно втор акаунт ти е ова за курчење. позз

ќе ме извиниш друже ама го тргам аватаро, кладбата пропаѓа пошто како шо гледам не си ич редовен на форумот веројатно втор акаунт ти е ова за курчење. позз
Е сеа испадна педерче.... :)

Аман бее, не знам зошто се кладите кога не можете да си останете на зборот. :)

Еве еден текст за официјалните натпревари на Барса и ПСЖ, ќе оставам линк https://www.facebook.com/photo.php?...722.1073741828.249234091879964&type=1&theater, интересно е да се прочита :)
Ај еве го копирано од странава пошто слабо кој отвара вака линкови :D Иначе нова е странава а вака како што гледаам не е лоша, добри информации пишуваат ...

Официјални натпревари на Барса против ПСЖ

Барселона по четврти пат го освои Купот на победниците на куповите на првенстовото во Холандија по победата против ПСЖ со 1:0 со голот на бразилската легенда Роналдо.
Барселона има слатки и убави моменти од натпреварот против ПСЖ, на 14 Мај 1997 се сретна против нив во финалето на Купот на победниците на куповите. Барселона на тој натпревар забележа победа од 1:0 со голот на Бразилецот Роналдо во 37 минута од пенал. Тоа беше 4 ти пат Барса да го освои тој веќе непостоечки куп, а од тогаш Барса против ПСЖ нема одиграно официјален натпревар.

Болни сеќавања на Барса на натпреварите против ПСЖ
Брзо пред тој финален натпревар Барса и ПСЖ во 1994-1995 се сретнаа во Лига на Шампиони во 1/4 финален натпревар. Барса тогаш беше предводена од Јохан Кројф, а ПСЖ од Луис Фернандез. Првиот натпревар на Ноу Камп заврши 1:1, а на реваншот ПСЖ победи на домашен терен со 2:1 и ги исфрли Барса.

Состав на екипите од тие натпревари:
Сезона 1994-1995 Барса - ПСЖ 1:1 (Корнеев 48мин) 1:0, (Веах54мин) 1:1.
01.03.1995 (Камп Ноу) гледачи: 114.700
Барса: Бускетс, Ферер, Гвардиола (Амор 18минута), Коеман, Серги, Бакеро, Корнеев, Стоичков, Иван, Хозе Мари, Бегиристаин(Ескуза 76минута)
ПСЖ: Лама, Кобос, Колетер, Комборе, Ле Гуен, Роче, Браво, Гуерин, Веах, Валдо, Гинола(Раи 68минута).

Реваншот: ПСЖ - Барса 2:1 (Бакеро 49мин) 0:1, (Раи 72мин) 1:1, (Гуерин 82мин) 2:1
15.03.1995 (Паркот на Принцовите) гледачи: 45.547
PSG: Lama, Cobos, Colleter, Kombouaré, Raí, Le Guen, Bravo, Guérin, Weah, Valdo, Ginola.
FC Barcelona: Busquets, Ferrer, Sergi, Koeman, Nadal, Bakero, Iván, Stoichkov, Eusebio, Hagi (Abelardo, 71), Begiristain (José Mari, 59).

Сезона 1996-1997 Барселона - ПСЖ 1:0 (Роналдо 37мин. пенал)
14.05.1997 (Ротендам) гледачи:36.000
FC Barcelona: Baía, Ferrer, Couto, Abelardo, Sergi, Popescu (Amor, 46), Guardiola, Figo, De la Peña (Stoichkov, 84), Luis Enrique (Pizzi, 88), Ronaldo.
PSG: Lama, Fournier (Algerino, 57), N’Gotty, Le Guen, Domi, Leroy, Raí, Guérin (Dely Valdés, 68), Cauet, Loko (Pouget, 77), Leonardo.

Само за потцетување овие две екипи изиграа и еден пријателски натпревар на 14.08.2012. Натпреварот заврши 2:2 со головите на Рафиња и Меси (пенал) поведе Барса 2:0, па израмни ПСЖ со головите на Ибрахимович(пенал) и Камара во 82 минута. На пенал Барса беше поуспешна.

Ждрепката посака Барселона и ПСЖ да се сретнат повторно во Лигата на Шампионите во 1/4 финале оваа година. Првиот натпревар ќе го одира ПСЖ дома на 02.04.2013, а реваншот ќе се игра на Камп Ноу на 09.04.2013.

:pos:
Не бре, ама онака мутаво ми било отсекогаш некој кога се клади, а не си остануе на зборот.
Nothing personal men :)
абе мен не ме јеби види го 20 постој има на крст сите во темата за лш и темите за милан и барса, од ко ми ја пушти сликата нема постирано ниеднаш, а и нема никаков пост во нба темата а знај дека го хејтам кевин лов... кладба си е кладба се доколку добиваш онолку колку што и губиш.. а тој немаше да губи ништо пошто ќе си се префрлеше на својот акаунт... а јас кевин трапчото на аватар да го носам цела година... седи бе..

tolku od puyol
ne se znae se uste tocno kolku ke odmara od operacijata vrz kolenoto
--- надополнето: 15 март 2013 во 21:50 ---
i taka bevme slabi vo odbrana,sega uste povike

абе мен не ме јеби види го 20 постој има на крст сите во темата за лш и темите за милан и барса, од ко ми ја пушти сликата нема постирано ниеднаш, а и нема никаков пост во нба темата а знај дека го хејтам кевин лов... кладба си е кладба се доколку добиваш онолку колку што и губиш.. а тој немаше да губи ништо пошто ќе си се префрлеше на својот акаунт... а јас кевин трапчото на аватар да го носам цела година... седи бе..
Вака се одржува ветување....
timthumb.php

Биди маж. :D

Вистина била ситуацијата со Пујол.Ќе останеме без него 6-7 недели а може и до крајот на сезона.Така да,многу лошо,освен Пике и еве Маскерано де речеме немаме друг избор,а можевме да сметаме на Бартра ако го играше Тито на некој меч.Многу лошо за во ЛШ у пм...

Вистина била ситуацијата со Пујол.Ќе останеме без него 6-7 недели а може и до крајот на сезона.Така да,многу лошо,освен Пике и еве Маскерано де речеме немаме друг избор,а можевме да сметаме на Бартра ако го играше Тито на некој меч.Многу лошо за во ЛШ у пм...
Ќе тера Буски стопер, а Сонг ДМФ. Најпаметна одлука мислам дека ќе е.

Се надевам ќе се врати на време.Слична ситуација имаше пред некоја година кога се врати за рекордно време.
Краковија најдобро го доловија тоа :)

Јас искрено не ни паметам последните сезони кога сме играле прво дома, па на гости. :unsure:
Можеби од полуфиналето со Челзи 2009та :D
Шахтар кога ги тепавме 5:1, 2010 беше ваљда.
Според мене, со екипи како Шахтар, ПСЖ, Малага подобро е првата дома. Ги згазиш поштено првата и си уживаш во реваншот. Вака ако некако тепаат првата, ќе се набутаат сите пред гол.

Да се надеваме дека еве можеби ќе се врати на време па ќе може да игра на полуфиналињата (ако поминеме понатаму) ама според мене тешко.Човекот едноставно е скршен на 100 дела,мислам дека готово е со него :(,премногу повреди имал и продолжува да има.
А со Бускетс како штопер и Сонг во средина не можам ни да замислам колку лоша и бавна игра ќе имаме....
Да не знае некој кога би можеч Абидл да игра ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom