Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше најава од клубот, прво објавија радио Каталуња па после почнаа од Ел Мундо и Марка да пишуваат. Пујол само проговори дека сака да игра до 40-ка :)

Кога сме кај смешни видеа

и за оние на кои ке им треба subtitles
"Jai, wi jof ol of yu jah grit tain pleyin futbol at Realmadridfundationeskul, meri crihmah ana japi niu yeah."

Abidal, con permiso para volver a jugar

Абидал, со лекарска дозвола да се врати на терените :vozbud:

Многу се радувам за човеков, незнам дали некогаш ќе ја врати старата форма (искрено не верувам), но да се вратиш на терен после толку тешка операција... немам зборови, треба огромна желба за тоа.

Деулофеу преговара за нов договор
Валдес ќе преговара од 1-ви јануари
И секако веста која беше најпосакувана се оствари: King is back се очекува тренинг во фази да може да заигра во феврурари.
Среќен роденден Санчез, почни да даваш голови воле едно :)

Се сложувате ли со Саки ?
Sacchi (ex-coach Milan): "The results of Barça are very good, but I think their football this season is less aggressive, not as fast."

Се сложувате ли со Саки ?
Sacchi (ex-coach Milan): "The results of Barça are very good, but I think their football this season is less aggressive, not as fast."

Не се сложувам, можеби не изгледа агресивно како во првата сезона на Пеп, ама сепак е поагресивен фудбал од ланската сезона.

Што е работава нешто пак проблеми со здравјето на Тито, во секој момент се очекува прес.

barcastuff@barcastuff
Barcelona are preparing a statement to give more information about Vilanova's relapse and about who will replace him during recovery

Тито повторно има рак, се бара нов тренер да го замени додека трае терапијата и рехабилитацијата. Се надевам дека се ова е шпекулација, лошо ако не е. Демек веќе имале контакт со замената тренер, искрено мислам дека станува збор за Пеп. Лошо во секој случај, се надевам брзо ќе се опорави. Тоа е најважно, иако ми е мака што не може да ја продолжи најдобрата сезона на Барса во историјата.

Не се сложувам, можеби не изгледа агресивно како во првата сезона на Пеп, ама сепак е поагресивен фудбал од ланската сезона.
Па, ланската сезона беше комплетно неуспешна. Така што малку веројатно е дека мисли на неа.

А, ако ја споредува со трите сезони пред тоа веројатно е во право.

Секоја наредна сезона со Пеп како тренер бевме се помалку и помалку директни, а со тоа и помалку агресивни.

Втората и третата сезона тоа се правеше намерно затоа што играчите не можеа да издржат постојано играње на 3 утакмици неделно со тоа темпо, па се одеше на што поголем посед за да не мора да се трча толку по топка, ама агресивноста се враќаше кога беше потребно.

Лани, Пеп не успеа да ја врати таа агресивност на крајот од сезоната и заради тоа ги изгубивме ЛШ и лигата.

Оваа година сме многу директни ама нападот ни е очаен.

Пример Алба има дадено два гола. Тоа е еден гол повеќе од Педро и Санчез заедно. Виља има пет голови ама ако гледаме реално Виља игра многу лошо секогаш кога ќе ја почне утакмицата. Затоа и не игра.

Ни треба замена за Ето и Анри. Сите други позиции ни се исти или дури подобри од првата година на Пеп.

ајде само со помин да е........за жал Тито доживеа релапс,е сега како ќе биде лекувањето пошто болеста се враќа треба да одлучат таму

штета за сите,Барса гази под негова палка - секако да му посакаме да оздрави и одново да се зафати со неговата брилијантна работа.........

Никој не искочи со официјална потврда за веста, само Лапорта твитна подршка за Тито, Мундо депортиво шпекулира со Пеп и Луис Енрике, сега за сега штама.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom