Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам колку приметувате, но без Иниеста во тимот Чави трча претерано многу, што ме плаши, дури добивам впечаток дека момакот без Иниеста се труди плус да го надополни и неговото отсуство, што значи игра ко за двајца. Посебно тоа се виде на почетокот против Осасуна пред да ги демолираме, каде Тиаго и не беше така експониран бидејќи беше ставен фиксно доле во напад да му помага на Алвес при продори.

И јас го делам мислењето дека Кеита не е за прв тим моментално, бидејќи има многу подобри опции од него. Добар е кога треба уште повеќе да се нагази топката да влезе место Виља или Иниеста, да внесе стабилност во средината, да не дозволи лесно да проигрува противникот, но никако не вреди за организирање на акции т.е не е доволно добар во таа улога.

Покрај Бускетс, за кого Пеп конечно виде дека НЕможе да игра стопер само дотолку покрај него не е Пике или Пујол (никако Маскерано), во средината ќе игра Фабрегас(моја желба, а може и Тиаго) заедно со Чави секако.

Да го пофалам и Пеп, кој од Фабре направи вистински ол-раунд играч, знаеме дека може било каде да игра во средина, но сега игра напаѓач ко цел живот да играл центарфор. Ептен многу нови опции, но денес редно е конечно да го стави на неговата природна позиција во средината, до Чави, каде што и му е местото.

А, шо викате за одбрана Алвес - Пујол - Абидал - Адриано?
Одамна не сме го виделе да игра Адриано, а ни Абидал како стопер.

Незнам колку приметувате, но без Иниеста во тимот Чави трча претерано многу, што ме плаши, дури добивам впечаток дека момакот без Иниеста се труди плус да го надополни и неговото отсуство, што значи игра ко за двајца. Посебно тоа се виде на почетокот против Осасуна пред да ги демолираме, каде Тиаго и не беше така експониран бидејќи беше ставен фиксно доле во напад да му помага на Алвес при продори.

Гледав статистика после натпреварот со Осасуна.

Чави истрчал 0.3 километри повеќе од неговиот просек во минатата сезона. Што значи ништо посебно не се преоптеретил.

На крај заклучивме: Андрес опоравувај се што побрзо :-)
Ајде вечер мораме да тепаме по секоја цена... Давид се враќа кучи!

Како тоа спорт да погодиле состав, јас тоа не паметам .... Не верувам дека Кеита ќе игра прва постава, а и да игра верувајте дека Пеп ќе излезе со најдобрите 11 за овој дуел....

Вечерва очекувам да излеземе со овој состав:

Валдез
Дани Маскерано Пујол Абидал
Бускетс
Фабрегас Чави
Педро Меси Виља
Гледам дека некој викаат дека би можел да стартува Кеита на местото на Фабрегас,според мене подобра опција би било да стартуваме со Фабрегас,место Кеита,но Пеп најдобро си знае,ќе видиме каква тактика ќе смисли овој пат.. Очекувам победа на овој натпревар,никако не смееме да ја потцениме Валенсија,но сепак мислам дека имаме доволно сили за победа и за нови 3 бода:vozbud:

Гледав статистика после натпреварот со Осасуна.

Чави истрчал 0.3 километри повеќе од неговиот просек во минатата сезона. Што значи ништо посебно не се преоптеретил.

Па баш тоа го потврдува моето мислење! :)
Чави играше до 61ва минута, беше заменет, а до 40-тата минута од мечот веќе се знаеше кој ке биде победник.

Ако Чави истрчал 0.3километри повеќе од неговиот просек минатата сезона до таа 61ва минута, на решен натпревар, тоа треба да ти докаже колку многу трча без Иниеста во тимот.

Јас имам впечаток дека Цеск може повеќе да допринесе во играта на Барса како лажна деветка околку да игра на неговата природна позиција.

Јас имам впечаток дека Цеск може повеќе да допринесе во играта на Барса како лажна деветка околку да игра на неговата природна позиција.
А, јас гледајќи го, имам впечаток дека Цеск игра во страшна форма, или можеби не форма, туку неговата вистинска класа, која ја достигнува во овие моменти. Да не претерувам, ама ако продолжи како што тргна, може на крајот на сезоната да се вбројува во најдобрите играчи на светот, заедно со Меси, Чави, Иниеста, Роналдо, Руни..........

За некој пола саат, треба и официјално да го дознаеме составот.

Официјални состави
Валенсија: Guaita; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu; Albelda, Banega, Tino Costa, Pablo; Piatti, and Soldado

Барса:
Валдес
Дани - Пујол - Маске - Абидал
Бускетс
Чави - Кеита
Фабре
Меси- Педро

Виља на клупата. Доказ дека ни Чак Норис не може да погоди состав на Барса. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom