Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статистика за сезоната 2010/11(Голови+асистенции)

Голови

1)Меси 53
2)Виља 23
3)Педро 22
4)Иниеста 9
5)Бојан 7
6)Кеита 6
7)Чави 5
8)Алвес 4
9)Пике 4
10)Тиаго 3

Асистенции

1)Меси 28
2)Алвес 19
3)Чави 15
4)Педро 14
5)Виља 12
6)Иниеста 10
7)Бускетс 5
8)Кеита 4
9)Максвел 3
10)Тиаго/Адриано 3

Поени(Голови+асистенции)

1)Меси 81
2)Педро 36
3)Виља 35
4)Алвес 23
5)Чави 20
6)Иниеста 19
7)Кеита 10
8)Тиаго 6
9)Бускетс 6
10)Пике 5

Negocian con tres cracks

Ако веќе толку запнале од овие тројца го преферирам Роси (иако ни тој не ми е по ќеф):D

Мислам дека ќе остане Пеп,незнам зашо,ама убеден сум дека ќе остане и ќе биде на клупата уште добри 10-15 години.

Како сте каталонци,ај честито титула европски првак,не бев во можност да напишам овие денови не бев дома,па затоа сега најдов прилика да напишам нешто.Честито и да ни се множат титулите.
Што се однесува до мечот,перфектно одиграно од страна на нашиот тим,доминација,тики-така игра како што секогаш сакаме и успеваме да играме без оглед на тоа кој ни е противник.Знаев и верував дека ќе тепаме но мислев дека ќе биде многу тесно,а не вака...Покажавме кој е кој во Европа,за мене најслаткиот трофеј во ЛШ заради тоа што ги елиминиравме РМ и преведувачот а и му дадовме одговор на сите критичари за нашата игра.
Пеп уште еднаш покажа дека е фудбалски генијалец и дека е следниот Ферги.Го надмудри 2 пати во рок од 3 години....
За Меси немам зборови,најдобар во историјата на фудбалот.Со каква мотивација играше тоа е чудо,го имаше секаде,му ги искрши кичмите на 4-5 противници,го одржа зборот даден на прославувањето на титулата во Ла Лига,рече дека ќе се врати пак во Камп Ноу на 29ти и дека ќе сборува на натпреварот.....НАЈДОБАР...ТОЧКА....
Чави-Иниеста најдоброто дуо во историјата на фудбалот,како да се близнаци...
Педро секогаш погодува кога е најпотребно,а Вила одлично го заврши голгетерскиот пост...
Алвес,Пике,Маске,Аби сите беа на ниво...
Некој погоре напишал дека Валдес не е голман од светска клас и дека Бускетс е слаб и не е за во Барса.Дали пишуваат за истиот Валдес кој брани за Барса или за некој друг?Па човекот 2-3 чисти 100 % шанси на МанУ успеа да ги стопира,а и му нема рамен кога е во прашање еден на еден.Исто е и за Бускетс,моментално најдобар деструктивец во светот,фудбалер кој перфектно ја чита играта на противникот и кој знае каде да седи,деструктивес кој знае и да игра со топка,и да дава одлични пасови.Најголемиот кривец за упетениот на САМО еден удар во голот на Валдес,колку само топки спрече на Ману....
За малце не го погодив резултатот,напишав дека ќе биде2-1 (Меси,Педро)...
Покажавме дека и навистина сме ПОВЕЌЕ ОД КЛУБ,со гестот на Пујол-Аби...

Што се однесува до трансферите,ни треба еден централен како замена за капитенот,за напаѓач сакам да го земиме или Вилиан од Шахтор или Санчез,не ми се допаѓа Роси.Не знам дали ни е потребен Цеск,со оглед на тоа дека ако го земиме него може да го загубиме Тиаго,а тоа никако не смееме да дозволиме.

Мислам дека ќе остане Пеп,незнам зашо,ама убеден сум дека ќе остане и ќе биде на клупата уште добри 10-15 години.

Не претеруј. И не очекуај секогаш да цвета во Барселона, нормално е дека некогаш ќе има криза, од кај знаеш дека Пеп ќе го издржи тој притисок и нема да замине? Уште 2 години сигурно ќе биде во Барселона според мене ..

Сликањето на сверовите со трофеите,а моментот е 0:25 - ЛЕГЕНДА ....

Да се надоврзам за Трансверите.

Прво мора да се купат најмалку 3 до 4 засилувања ако сакаме наредната година да имаме Екипа која што може да се бори на сите фронтови и да не ги преморуваме играчите како што се Меси, Чави, Иниеста, Алвес, Итн.

Голмани : Валдес, Пинто, Оиер.
-Трансвер маркетот за Голман ова лето нема да го употребиме бидејќи стоиме добро на таа позиција.

Централни Дефанзивци : Пујол, Пике, Милито, Абидал, Фонтас.
-Од овие Централни Дефанзивци повеќе неможе да се смета на Милито човекот треба да си замине летово.
Со оглед на тоа дека Пујол и Абидал се веќе стари имаат по 32-33 години мислам дека е време да се бара и Играчи кој достонјо можат да ги заменат мој пример да се доведе Сако од ПСЖ или Вертоген од Ајакс пошо пред некое време Барселона покажа интерес за Обајцата што ги спомнав.
Ако дојде еден од овие ке биде супер бидејќи имаме и играч од кантерата т.е Фонтас, 5 Централни Дефанзивци ке бидат супер за наредната сезона а Централните Дефанзивци ке бидат :
-Има потреба од еден Централ Дефанзивец трансвер маркет.
1. Пујол
2. Пике
3. Абидал
4. Фонтас
5. Сако\Вертоген

Крилни Дефанзивци : Алвес, Адриано, Максвел, Абидал, Хосе Ангел, Касерес.
Десни Бекови : Алвес, Касерес,
Леви Бекови : Адриано, Хосе Ангел, Максвел.
-Абидал иако го набројав во овие позиции затоа што негова природна позиција беше Лев бек мислам дека поубо е да го форсираат како Централен Дефанзивец повеќе му е по професиа таа позиција.
Максвел треба да се продаде, со Касерес незнам што треба да се направи верувајте дека подобро е да остане бидејќи ке биде како замена за Алвес, а понекогаш може да се користи и како Централен Дефанзивец.
-Не треба засилување за оваа позиција имаме добри играчи.

Деструктивци : Бускетс, Маскерано, Ориол Ромеу.
-Нема потреба од засилување на оваа позиција.

Средина : Чави, Иниеста, Кеита, Тиаго, Афелај, Џонатан.
-Да се стави на трансвер листа Кеита да се доведе Фабрегас како достојна замена за Чави кој што веќе ги наполна 31 година.
Афелај го ставив и во оваа листа затоа што некогаш ја игра и оваа позиција. ке има доволно играчи.
-Има потреба од еден Средина играч трансвер маркет.

Напад : Меси, Вила, Педро, Афелај, Бојан, Џефрен.
-Меси, Вила, Педро, Афелај, Бојан да останат, Џефрен треба да си побара други клубови.
да се Донесе еден играч од Роси, Вилиан, Нејмар ке биде доволно.
-Има потреба од еден напаѓач, ја би за Вилиан.

Наредната сезона ке имаме.

--------------------------------------------Valdes(Pinto)(Oier)-------------------------------------------------​
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
-Alves(Caceres)----Puyol(Sakho\Vertogen)-----Pique(Abidal)(Fontas)----Adriano(Jose Angel)-​
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
---------------------------------------Busquets(Mascherano)(Oriol)------------------------------------------​
--------------------------Xavi(Fabregas)---------------------Iniesta(Thiago)(Johnathan)------------------​
-------Pedro(Afellay)-----------------------Messi(Bojan)--------------------------------Villa(Willian)-------​
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​

Најдобар состав ке биде овој за наредната сезона.​

има многу шеми и комбинации за следната сезона.
јас да се прашувам:
оут:
бојан,максвел и милито.

ин:
форлан(затоа што ни треба шпиц играч од типот на ларсон кој ќе влезе на 10 утакмици и ќе даде 10 гола,а не санчез)
тоа детето од спортинг хихон како лев бек.
и уште еден централен дефанзивец за недај боже,зошто видовме дека маскерано е и повеќе од добар на таа позиција :)

Валдес(Пинто)​
Алвес(Адриано) Пике(Барса Б) Пујол(?) Абидал(Хосе Анхел)​
Чави(Фабрегас?) Бускетс(Маскерано) Иниеста(Тиаго/Кеита)​
Меси(Џефрен) Виља(Форлан) Педро(Афелај)​

пола-пола сум за Фабрегас,бидејќи Тиаго е добар,но повеќе го гледам како замена за Иниеста отколку за Чави.

Barcelinho, Пеп треба да е луд за да го стави Кеита на трансфер листа.

Освен тоа што е одличен последниве две сезони кога и да влезе. Единствен е што знае да игра со глава во цел тим. Едноставно премногу вреди за да се продаде. Гледај ја првата утакмица од полуфиналето во ЛШ.

Не се ни осети дека го нема Иниеста.

Не за џабе Пеп минатото лето кажа дека додека тој е тренер Кеита останува во тимот.

Според мене идеално би било доколку се земе централен бек, Фабрегас/Пасторе и Роси.

Да сум на местото на Гвардиола би пробал да го земам Неста.

Милан ќе ги форсираат Мексес и Тиаго Силва следната година, а и Берлускони му должи многу на Росел за поклонувањето на Ибрахимович.

Не треба да се инсистира на Фабрегас. Знам дека е идеална замена за Чави и дека Тиаго нема да може да игра на тоа ниво барем уште 4/5 години така што пореално е тој да биде замена за Иниеста.

Ама затоа Пасторе за 2 години може да стане најдобриот плејмејкер во светот. А и сигурно може да се земе за 35 милиони иако Зампарини бара 45 како почетна цена. Фабрегас нема шанси да си оди за ништо под 45 милиони.

За тие што го сакаат Форлан.... no comment. Освен што ја имаше најлошата сезона во Шпанија, не е баш ни млад за да верувам дека може да се врати на формата од лани.

Спремен сум да се кладам дека ако Роси дојде во тимот. До крајот на годинава Педро ќе биде втора постава.

Роси е идеално решение затоа што може да игра лево во нападот. Има одличен шут надвор од шеснаестник и би му овозможил на Виља да игра многу поблиску до шеснаестникот. Што му е потребно на Виља.

Исто така Меси ќе може да игра како лажна деветка т.е. во овој случај како втор напаѓач, а Барса нема да загуби многу во ширината на играта.

Ништо од ова не е изводливо со Педро во тимот.

35 милиони за Пасторе?! Не, благодарам. Јас не би го земал ни за 20.
Реалната цена му е околу 20 милиони. Веројатно и многу под тоа ако се земе предвид дека Мадрид го земаа Озил за 15 милиони. Ама знаејќи ја Барса како тим кој што секогаш плаќа повеќе од реалната цена не би ме чудело да стигне и до таа сума. Иако тоа би створило огромен притисок врз Пасторе.

Баш сега читав на ЕМД дека Роси би чинел во регионот од 25 - 30 милиони. Ако успееме Бојан или Хефрен да ги пратиме на позајмица во Виљареал тогаш може да се очекува да го земем за 20 милиони шти би било полн погодок.

Јас овој тим сакам да го имаме на располагање за наредната сезона . . .

Валдес ( Пинто ) ( Оиер )​
Дани ( Адриано )( Бартра ) Пиќе ( Маскерано ) Пујол ( Фонтас ) ( ? ) Абидал ( Хозе Анхел )​

Бускетс ( Маскерано ) ( Ромеу )​

Чави ( Тиаго ) Иниеста ( Кеита )​

Педро ( Афелај ) Меси ( Бојан ) Виља ( Роси )​

Централен дефанзивец еден ќе купиме тоа е факт . . . Значи со тоа ќе ги имаме на располагање . . . Пиќе, Пујол, Маскерано, Фонтас, Абидал, Бартра и уште еден . . . . Дури 7 можни варијанти се можеби и премногу . . .​

Со Хосе Анхел, работата е готова . . . Значи Максвел слободно на продажба . . . Бекови : Алвес, Абидал, Адриано, Хосе Анхел, Бартра, Пујол.​

Средина : Бускетс, Чави, Иниеста, Тиаго, Кеита, Маскерано, Ромеу . . . Јас многупати сум го кажал ставот за Фабрегас . . . Тиаго одлично го замени Чави сезонава, јас сум за форсирање на Тиаго во прв тим, а и знаеме дека тој и официално ова лето ќе биде префрлен во првиот тим . . .. Но, доколку Пеп смета дека Фабре е неопходен, јас немам ништо против . . .​

Напад : МВП, со подршка на Афелај, Бојан и Роси ( ако не земеме нашпаѓач, Џефрен нека остане, нема потреба од многу фрлање пари . ..​

ОВОЈ ТИМ НАРЕДНАТА СЕЗОНА ЌЕ МОЖЕ ДА ЈА ОДБРАНИ И ЛА ЛИГА И ЛШ . . . .​

Зампари пред некој ден во едно интервју спомна нешто у стил дека Пасторе го гледа само у Барса, демек Барса е тимот кој највеќе ќе му одговара, но исто и дека до сега нема добиено никаква понуда за него од каталонците.
Како и да е, мислам дека цената за него нема да биде под 30 мил. Ако се даваат веќе толку пари за играч од средината ондак јас го преферирам Цеск во однос на Пасторе. Сепак е дете на Барса, а и знаеме Пиќе, Чави, Меси и Пујол колку го посакуваат во овој тим.

А, за нападот, Роси или Санчез, би идел на Санчез. Мислам дека е технички подобар и побрз од Роси, идеално решение на десната крилна позиција.

Реалната цена му е околу 20 милиони. Веројатно и многу под тоа ако се земе предвид дека Мадрид го земаа Озил за 15 милиони. Ама знаејќи ја Барса како тим кој што секогаш плаќа повеќе од реалната цена не би ме чудело да стигне и до таа сума. Иако тоа би створило огромен притисок врз Пасторе.

Баш сега читав на ЕМД дека Роси би чинел во регионот од 25 - 30 милиони. Ако успееме Бојан или Хефрен да ги пратиме на позајмица во Виљареал тогаш може да се очекува да го земем за 20 милиони шти би било полн погодок.

Хефрен може да им го дадеме целосно да си го земат. Момакот некако не го покажува потенцијалот кој што го има. За претходните постови: Касерес највероватно нема да се врати во Барса, Максвел и Милито би ги продал под хитно, Адриано може да игра и лево и десно, Хозе Ангел е иднината на левата страна. Неговото купување покажува дека Абидал највероватно ќе се форсира на стоперската позиција, но сепак уште еден стопер е потребен и затоа би се согласил за Сако. Во средина не би требало ама баш воопшто да имаме проблеми, со оглед на тоа што Тиаго ќе биде (е) промовиран во првиот тим, Џонатан ќе добива повеќе шанси, а ќе има место и за играње на Маскерано и Бускетс истовремено. Кеита си е супер токму поради горенаведените причини, а за нападот би можеле да го земеме Роси или Вилиан, за Форлан сум скептик, а Нејмар демек че оди во Челзи за некој 30+ милиони (мнооогу скапо). Фабрегас/Пасторе само доколку ПЕП ептен инсистира.

P.S. Заборавив, честита нека ни е титулава, в година мораме да ја одбраниме и да покажеме дека токму ние го можеме тоа единствено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom