Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој нека најде видео или гиф Меси со Платини коа се поздравуваше?

Честито дечки по 2 пат заслужено освоена титула, тоа е тоа, ако има некој што може да ве тепа нека ми се јави! :)
samo real
ama ne vo igra,tuku vo krsenje noze,race i glavi :)

P. S .na messi i na alves sto mu bese kriv mikrofonot,ubavo go razletaa :) :)

di-P8ZH.gif

di-FVGK.gif

di-AFJ3.gif

di-2L5J.gif

di-JY4W.gif

di-URE8.gif

M V fucking P!

Големи играчи за големи мечеви...да не го барам постот назад од пред две недели,Педро е играч за големи мечеви...против Интер,Реал 3 пати,Светски клупски куп,Супер Куп на Европа,вечерва...права легенда!

Виља КОНЕЧНО,прекрасееен гол,во најубавиот можен момент...Ibra eat you FUCKING heart out.

Меси...крал на спортот,ништо друго не е потребно да се каже.

Бускетс,Викец,Маскерано,Абидал,Чави,Иниеста....брилијанта партија од сите.

Крајот со пехарот за Абидал беше круна на се....перфекција.

--- надополнето ---

хахахахахахахахаха ова може да го напише само фан на Реал Мадрид или екстремно чуден фан на Барселона.

Валдез е најдобар голман на свет последните 2 години,секој што ја следи Барселона редовно и знае колку безбројни киксови на одбраната има исправено со неговите навремени излегувања и одбрани ке го потврди истото.Денеска имаше две фантастични интервенции...да не излезеше пред Руни,човекот ке имаше 100% шанса.

Нов тренер?!?!...и како сарказам е бесмислено а пак не ако си сериозен.

Бускец е понекогаш ризикува премногу ама неговиот стил на игра е совршен за Барселона....истиот тој дотичен Бускец комплетно го неутрализираше средниот ред на Манчестер,скрати безброј топки и му ја намести на тацна на Виља за 3-от гол.

Валдез најдобар ама за Шпанија е трет голман, едеб Де Геа е подобар од него. Да не се лажеме не го бива, може е доволен за во Севиља ама Барса не памтам од кога не земено голман од светска класа.

Зошто не нов тренер, Барса не зависи од тренерот, Барса не зависи од Меси, гледав како си заминуваат Ромарио, Стоичков, Роналдо,Клајверт, Ривалдо, Сони Андерсон, Роналдињо, Пици, Деко, Ето и незнам уште кои. Па Барса секогаш беше во врвот.

А бускец е глумец и не сакам да ни се смее светот оти татко му бил некој и нешто во Барса.

Како е момци ? Уживкате ли деновиве ?:cool:

Еве една мала статистика за финалето.

12 - Shots on target by Barcelona.
1 - Number of shots that Manchester United had on target. This was Rooney's 34th-minute goal.

777 - Total number of passes that Barcelona made in the final, more than double Manchester United's 357. Barca had 69% of overall ball possession.

148 - Passes that Spanish midfielder Xavi completed during the game, a high for the Champions League this season. He misplaced only seven, giving him a completion rate of 95%.

60 - Passes between Xavi and Andres Iniesta, the most common pass journey on the pitch. United's most frequent combination was between defender Rio Ferdinand and Nemanja Vidic (16)

15 - Dribbles by Messi, of which 10 were successful. Wayne Rooney was the next most frequent dribbler with six.

п.с. Одлична сезона момци со три освоени титули. Супер купот на Шпанија, Примера и Лига Шампиони.

п.п.с. Меси на чекор по трет пат да ја освои златната топка. Мвп на финалето во ЛШ, постигнат гол во финалето, најдобар стрелец во ЛШ со 12 постигнати гола, 53 гола цела сезона, 24 асистенции, плус 3 трофеја, и повеќе од доволно.

пп.сс Одличен хајлајтс

Ако до скоро се мислев, сега сум речиси сигурен дека Гвардиола е најдобриот светски тренер. Има исто титули во ЛШ колку и Фергусон(!). Секоја сезона ја освојува лигата, статистиката е страшна за гледање, фудбалската игра е најубава во светот(според сите стручњаци) и во својата прва сезона освои се што можеше.
--- надополнето: May 30, 2011 6:13 PM ---
Посебно емотивен беше моментот кога Абидал ја носеше капитенската лента, кога го зеде и го крена трофејот. Како што кажа некој коментатор, тоа беше момент кој те тера да се расплачеш, затоа што тоа е момент кој е многу поголем од самата фудбалска игра.

Ова е најдобриот тим во историјатааа !!!!!

Цела прослава ја изгледав и бев исполнат со прекрасно чувство.

Visca Barcaaaaa!!!!

Убаво би било доколку Гвардиола остане уште долго време на клупата, али реално тоа не верувам дека ќе се деси.:(

Пеп донесе многу новини во играта на Барса, ги сруши скоро сите можни рекорди во Примера во овие 3 сезони, ја направи Барса најмоќната екипа во светот, донесе стабилност во одбратана, впрочем 19-те примени гола сезонава во Шпанија го покажува тоа, рекорд у Примера.За просекот на голови кој го има Барса во овие три години не треба ни да се пишува, тој е импресивен. 80% успешност на победи на Барса покажуваат колку Пеп го држи тимот дисциплиниран и мотивиран.
Му најде ново место на Меси, статистиката на Меси под водство на Пеп е страшна. За 3 сезони момакот постигна вкупно 138 гола и над 40 асистенции.

Сака човекот нови предизвици иако вчера изјави дека знае дека вакви играчи нема да има во друг клуб.
Мислам дека ќе си го одработи договорот кој што му завшува на крајот од 2012 година и ќе си побара нов клуб, нешто што ќе биде лошо како за Барселона така и за нејзините фанови.
Али дај боже да грешам и дај боже да го гледаме уште многу години како ја води оваа моќна екипа.

Убаво би било доколку Гвардиола остане уште долго време на клупата, али реално тоа не верувам дека ќе се деси.:(

Пеп донесе многу новини во играта на Барса, ги сруши скоро сите можни рекорди во Примера во овие 3 сезони, ја направи Барса најмоќната екипа во светот, донесе стабилност во одбратана, впрочем 19-те примени гола сезонава во Шпанија го покажува тоа, рекорд у Примера.За просекот на голови кој го има Барса во овие три години не треба ни да се пишува, тој е импресивен. 80% успешност на победи на Барса покажуваат колку Пеп го држи тимот дисциплиниран и мотивиран.
Му најде ново место на Меси, статистиката на Меси под водство на Пеп е страшна. За 3 сезони момакот постигна вкупно 138 гола и над 40 асистенции.

Сака човекот нови предизвици иако вчера изјави дека знае дека вакви играчи нема да има во друг клуб.
Мислам дека ќе си го одработи договорот кој што му завшува на крајот од 2012 година и ќе си побара нов клуб, нешто што ќе биде лошо како за Барселона така и за нејзините фанови.
Али дај боже да грешам и дај боже да го гледаме уште многу години како ја води оваа моќна екипа.

Знеме дека сака нови предизвици но голем предизвик би му било да остане подолго во Барса и да се покаже кога полека ќе почне да се смени генерацијата,како ќе ја состави новата генерација...но пак тој си знае.

Исто така имаше изјавено дека сака да биде тренер на репрезентацијата на Шпанија па јас речиси сум сигурен дека по Дел Боске тренер на Шпанија ќе биде Пеп.

Иначе Меси го стигна рекордот на Ван Нистерлој за постигнати голови во ЛШ... 12 комада :D

Знеме дека сака нови предизвици но голем предизвик би му било да остане подолго во Барса и да се покаже кога полека ќе почне да се смени генерацијата,како ќе ја состави новата генерација...но пак тој си знае.

Исто така имаше изјавено дека сака да биде тренер на репрезентацијата на Шпанија па јас речиси сум сигурен дека по Дел Боске тренер на Шпанија ќе биде Пеп.

Иначе Меси го стигна рекордот на Ван Нистерлој за постигнати голови во ЛШ... 12 комада :D

Се би дал да го видам болдираното, желба на секој вистински фан на Барса. :)

пред финалето кројф рече. Ова е можеби последната година на пеп како тренер на барса,и можеби ке биде заменет од ван бастен
а пеп на тоа одговори. Ке го испочитувам договорот до крај,освен ако не ме избркат ова лето :)

изгледа наредната година пеп напушта,не верувам да го продолже договорот

(od odma da se izvinam za latinica ama imam problemi nesto so podrskata)

Cestitkiiiiii, sovrshen natprevar, moram da gi pofalam i Manchester za fer igrata, a i za cestitkite i priznavanjeto na porazot :P
Ednostavno bleskaa site, nemam poedinci koi bi gi pofalil nesto posebno ili iskudil, zatoa sto na krajot celta bese zaednicki ostavarena, od celiot tim. Sekoj si ima svoja zasluga za celata sezona. Osvoeni dve znacajni tituli i vo pohod kon uste 3 (superkupovite i svetskoto). Mislam deka ovaa sezona bevme podominantni i vo igrata i vo rezultatite iako ni "klizna" eden trofej vo kupot (a na dusha ke go nosevme peharot, so sakase da se samoubijat pod avtobus :) ) V godina takvo nesto ne smee da se povtori :P (mala sala se nadevam nema da zamerat madridistive) :)

Sto drugo da se kaze koga segde se citaat postovi, komentari od vidni luge kako ovaa generacija ja smetaat veke za najdobra na site vreminja, generacija shto igra najdobar fudbal, generacija za koja ke im raskazuvame na nashite sinovi, vnuci koi bea tie Messi, Iniesta , Xavi.

Sega sledna stanica treba da se poseti Nou Kamp i da se slikame so peharot. Se nadevam taa zelba ke ja ostvaram godinava.

Decki bidete gordi katalonci :P

Не се знае. Мислам дека најголема мотивација му е да проба да ја одбрани ЛШ. Ако тоа се случи, играчите нема да го пуштат да си оди. Едноставно ќе бидат премногу блиску до историја за да пробаат да ја постигнат без него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom