Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Не претеруј. И не очекуај секогаш да цвета во Барселона, нормално е дека некогаш ќе има криза, од кај знаеш дека Пеп ќе го издржи тој притисок и нема да замине? Уште 2 години сигурно ќе биде во Барселона според мене ..
Нормално дека нема секогаш да цвета,убаво има пишано некој над мене “Пеп ќе биде нешо како Ферги во Манчестер“.

А, за нападот, Роси или Санчез, би идел на Санчез. Мислам дека е технички подобар и побрз од Роси, идеално решение на десната крилна позиција.

кое црно решение на десна крилна позиција.
јас колку што знам решение се бара само кога има проблем,а во случајов проблем на десна крилна позиција немаме.
и со Роси или Санчез,се иде на Роси,санчезовци во барса има колку сакаш.

и не знам зошто сте скептични со Форлан,јас мислам дека тој со алвеш перфектно би се вклопил.

Ај честита нека ни е титулата во ЛШ и нека ни се множат. Одамна немам пишано на форумов, гледам почнавте за трансфери да пишувате, па да си го кажам мислењето

Сите сте го ставиле Хосе Анхел како купен, а пред 20 мин кажаа дека преговорите неуспешно завршиле, па мислам дека ќе се бара нов лев бек, врска немам кој ќе биде, како што немав врска кој е Хосе Анхел, зошто го зедоа Максвел или Адриано, сите леви бекови ги зедовме изненадно, па нема да се обидам да прогнозирам кој ќе го земеме. Колку и да не сакаме ние фановите на Барса, мислам дека и во овој трансфер период, Росел ќе биде главно преокупиран околу Цеск и изгледа ова лето и ќе го земеме за околу 35 милиони. На една статија на спорт.ес беше напишано дека ќе имаме околу 50 милиони за трошење + парите што ќе ги добиеме од продадените играчи, според мене Милито (5 - 10 мил), Максвел ( околу 10 милиони), Џефрен (околу 10 милиони), Касерес, Хенрике и Хлеб сигурно ќе бидат продадени, (околу 15 милиони заедно), Ибрахимович 20 милиони од Милан и можеби уште некој трансфер, што значи ќе имаме околу 100 милиони за трошење, но сигурно нема да ги искористиме сите. Со купувањето на Цеск, ќе има уште 70?милиони. За напаѓач преферирам да биде Санчез, го имам гледано неколку пати и секогаш ме импресионираше, ама нема да ми смета да го земеме и Роси, добар е пред гол и има добра техника. За централен дефанзивец Пеп повеќе пати истакна дека повеќе сака да ги користи Абидал, Маскерано и Бускетс отколку да купува некој нов халф, единствено можно е Ботиа да се врати, очекувам Фонтас да биде се повеќе во првата постава и сигурен сум дека нема да купиме ЦБ освен Ботиа. Не треба многу да менуваме во составот, но мораме да купиме некои нови играчи кои ќе донесат нешто ново на екипата, затоа што Реал е посилен од сезона во сезона.

Голмани: Валдес, Пинто
Десен бек: Дани, Адриано
Халф: Пујол, Пике, Абидал, Фонтас, Маскерано, Бускетс, Ботиа?
Лев бек: Абидал, Адриано, некој нов?, Фонтас, Пујол
Деструктивец: Бускетс, Маскерано, Кеита
Плејмејкер: Чави, Иниеста, Кеита, Фабрегас, Тиаго, Афелај, Бускетс
Напад: Меси, Виља, Педро, Бојан, Афелај, Роси/Санчез

Од 2012/2013 очекувам Делоуфеу да добива повеќе време во првиот тим на Барса;)

Иако ова е 100 пати повторено јас само сакам да кажам дека сите фанови на Барса треба да сме горди на оваа екипа,
посебно сега по освојувањето на ЛШ. За толку кратко време освоивме еден куп трофеи, играме најдобар и најубав фудбал.
Јас уживам во тоа што ни го пружа Барса овие години...:)
За засилувања и такви работи ќе пишувам малку понатаму, сеуште сум под импресии од титулата во ЛШ.
Ама мило ми е што многу од вас прават калкулации со играчите, така да можам да сум во тек со тоа што се случува. :)
BARCA CAMPEONES !!!!
VISCA EL BARCA !!!!!
VISCA CATALUNYA !!!!

кое црно решение на десна крилна позиција.
јас колку што знам решение се бара само кога има проблем,а во случајов проблем на десна крилна позиција немаме.
и со Роси или Санчез,се иде на Роси,санчезовци во барса има колку сакаш.

и не знам зошто сте скептични со Форлан,јас мислам дека тој со алвеш перфектно би се вклопил.

Де де, ептен буквалиста си, не мислев на такво решение, мубетот ми е дека Санчез одлично би се вклопил во играта на Барса, би ја зголемил и те како конкуренцијата во напад, сепак се работи за одлично технички поткован играч, подобар од Педро во тој дел, многу брз фудбалер, одличен дриблин во трк и одличен шут од далечина.
За мене пред Роси во секое време. Искрено Роси ми нема оставено некој посебен впечаток.

abe ima vreme za novi igraci,letoto e prd nas :)
sega trebe uste da slavime,pa potoa da odmorime malku od mnogute tituli pa posle ke mislime za igraci :D

Мора да имате во предвид дека Педро не е само играч којшто примарна задача му е да напаѓа. Педро трча, отвара простор, се враќа во одбрана, гради напад, влегува во продори и асистира. Буквално имало натпревари каде што го имало секаде на теренот. Дали Санчез е таков и дали би го замениле Педро за него? Јас знам дека не би. А и има многу примери за играчи кои дошле во клубот и неможејќи да се вклопат добивале многу мала минутажа и завршувале неславно.

Не гледајте да полемизирате за играч кој пружал одлични партии во Удинезе... сеа некој ќе каже дека таму нема ни приближно играчи како Иниеста, Чави, Меси па и Виља. Да, нема такви играчи таму, но со самото потпишување и одговорноста на играчот се зголемува. Јас лично несакам играч којшто ќе дојде и ќе го чекаме и ќе се молиме да влезе во форма или да се вклопи во играта и системот на Пеп.

Друго, мислам дека Форлан е добра инвестиција, иако некој нема да се согласи со мене... да, тој имаше лоша сезона, имаше драстичен пад на форма после светското (каде патем беше повеќе од одличен). Но морате да имате в предвид дека и покрај пренапумпаните цени на трансфер пазарот, Форлан би потпишал за помалку пари од сите други со кои не поврзуваат за таа позиција. Ја знае лигата, знае добро да се позиционира, знае да задржи топка... е сега дали ќе се вклопи тоа е друго прашање.

И Роси е добар али мојот глас го добива Форлан. Сепак, кој и да дојде ќе биде поддржан од моја страна.

Се е тоа точно за Педро, ама работата не е дали Санчез, Роси или некој си трет ќе му го фати местото на Педро, работатат е за шпекулациите кои се вртат деновиве по весниците во однос на засилувањата од нападот. Ако Пеп и тимот одлучат да купат напаѓач и ако изборот падне на еден од Роси и Санчез, мое мислење е дека Санчез подобро би се вклопил во системот на Барса.

„Максимално уживајте во одморот со своите омилени личности, бидејќи ова беше тешка сезона, многу сложена а вие успеавте да ја надмините. Работата не завршува тука, ќе продолжиме да победуваме“ - Пеп

Јас сум за Али Сисоко-лев бек,дете од кантерата најверојатно Фонтас-како централен и Вилиан од Шахтор / Роси / Санчез кој од овие сеедно е....толку....
-На десната бековска позиција го имаме Алвес (замена го имаме Адриано а може да игра и Пујол ако е потребно)...
-Централен бек го имаме Пике и Пујол ( замени имаме многу :Абидал(одлична замена),Маскерано(одлична замена) и Фонтас),со тоа што после 2 години ако Фонтас покажи дека има квалитет да го замени Капитенот,многу сакам партнер на Пике да биде дете од кантерата....
-Лев бек го имаме Аби ( замена го имаме Адриано и многу сакам да го земиме Али Сисоко од Лион)
-Деструктивец го имаме Бускетс(замена Маскерано)
-Средина го имаме Чави и Иниеста(замени Кеита,Тиаго,Афелај)
-Напад МВП (замени Вилиан,Бојан,Афелај,Џефрен)
Аут : Милито,Максвел...
п.с:Не знам зошто ама ми изгледа дека нашите не ги бива многу многу за трансфери.Многу разочаран сум за една работа,а тоа е дека од Озил или Шахин мораше еден да дојдеше кај нас....

Абе сите правите комбинации за напад, а само во една го видов Афелај. Шо планирате со него, да не влезе во игра веќе или цел живот замена да биде?

Абе сите правите комбинации за напад, а само во една го видов Афелај. Шо планирате со него, да не влезе во игра веќе или цел живот замена да биде?

тоа и мене ми е чудно,зошто сите бараат решенија за крилните позиции..и зошто сите ги спомнуваат санчез и роси.
крила повеќе не ни требаат.
ни треба ШПИЦ.

Друго, мислам дека Форлан е добра инвестиција, иако некој нема да се согласи со мене... да, тој имаше лоша сезона, имаше драстичен пад на форма после светското (каде патем беше повеќе од одличен). Но морате да имате в предвид дека и покрај пренапумпаните цени на трансфер пазарот, Форлан би потпишал за помалку пари од сите други со кои не поврзуваат за таа позиција. Ја знае лигата, знае добро да се позиционира, знае да задржи топка... е сега дали ќе се вклопи тоа е друго прашање.

ова го зборувам цело време.
е сега дали ќе се вклопи....имам предчуство дека со алвеш најдобро би функционирал на тие полувисоки топки што алвеш ги праќа а педро и меси не ги стигнуваат никогаш :)

тоа и мене ми е чудно,зошто сите бараат решенија за крилните позиции..и зошто сите ги спомнуваат санчез и роси.
крила повеќе не ни требаат.
ни треба ШПИЦ.

ова го зборувам цело време.
е сега дали ќе се вклопи....имам предчуство дека со алвеш најдобро би функционирал на тие полувисоки топки што алвеш ги праќа а педро и меси не ги стигнуваат никогаш :)
Тоа е тоа. Да не повторувам се што сте напишале, ама ако веќе се зема напад треба играч како Ларсон, некој кој нема да се лути ако седи на клупа, а кога ќе влезе ќе прави парам парче. Таков играч гледам во Форлан само, друг не ми се верува (Бербатов евентуално, ама тој не е навикнат на шпански фудбал, а и не ми се верува да си оди од Англија). И обавезно, ама ОБАВЕЗНО мора да се купи стопер. Не бива една повреда во одбраната и се се пореметува, убаво знаеме годинава колку живци се кинеа на тоа кој каде да игра.
На крилните позиции ама баш ич не ни требаат играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom