Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Розевите дресови беа моментот во играчката дефинитивно. Погрдо нешто од тоа незнам да постоело во фудбалот. А од сите овие зелените беа најубави (знаеш најубави од најгрдите) :)
Ова се случуваше пред точно 5 години. Денот кога Белети влезе во историјата и денот кога само комшиите знаат како сум се дерел низ џам :)

Па жолтите гостински од лани и не беа така лоши, мене ми се допаѓаа. А и жолтиот дрес ќе ми остане во сеќавање и ќе ми биде драг поради моментот кој ми го продолжи животот за едно 10-тина години (прашајте го Даворче за кој момент мислам....) :)

Лани беа розеви, а пред таа година, коа освоивме ЛШ беа жолти :)

Жолтите беа супер...особено драги,и мене ќе ми останат во сеќавање!

Иначе се надевам за трет дрес ако би имале потреба од тоа ќе бидат други а не зелните кои ги имавме оваа сезона.

Жолтите беа супер...особено драги,и мене ќе ми останат во сеќавање!

Иначе се надевам за трет дрес ако би имале потреба од тоа ќе бидат други а не зелните кои ги имавме оваа сезона.

Секогаш вторите од оваа сезона се трети наредната. Не верувам дека ќе биде поразлично сега.

Супер е првиот дрес,многу ми се допаднаа,а и гостинскиот е добар...

--- надополнето ---

Многу добро стои дресот со шорцевите,мислам дека овој дрес е еден од најубавите во нашата историја :)

Само мене не ми се свиѓа тогаш... ок...
Ги мрзам дресовите со тенки линии, ептен на Спајдермен ме потсеќа, чудна работа... :icon_mrgr
И барем да продолжеле линиите и на ракавите... :icon_roll

А зошто да не го гледаме Аби во финале, ако е 100% спремен ( а ќе е, кога веќе одигрува по 60 минути ) . . .
свеж е уште..
и да биде 100% спремен,психата не му е 100% спремна,сигурно нема да влегува во дуели како порано..

Дресовиве чим ги видиш предизвикуваат ерекција.
Гледам се расправате дали ќе игра или не Абидал.Сигурен сум дека он 100% ќе сака да игра и дека ако игра ќе даде максимум од себе,ама не е до него туку до Пеп,па останува да видиме.

--- надополнето ---

abidal-460-new.jpg
Дефанзивецот на Барса, Ерик Абидал вели дека тој е променет засекогаш по операцијата од тумор Во март, 31 годишниот Абидал замина на операција на тумор на црниот дроб и иако постоше стравувања дека можеби кариерата на дефанзивецот е пред крај, шест недели подоцна тој се врати на терените. Во интервју за емисијата ’El Marcador’ на ТВ каналот на Барса, Абидал објасни како поминувал во последните два месеци и откри дека ова искуство засекогаш го променил неговиот карактер.
“Имаме среќа што секоја година посетуваме болници и болни деца на кои им даваме поддршка и ги охрабруваме да се борат со болеста и да останат позитивни.” – рече Абидал.
“Тоа беше нешто на кое мислев за време на мојата болеста. Затоа дента кога ми соопштија дека имам тумор, отидов во тренинг кампот на Барселона и на соиграчите им кажав дека пред нив е важен натпревар против Гетафе и дека тие не треба да се грижат за мене – докторите ќе ме отворат и ќе ми извадат дел од црниот дроб.”
“Мислам дека со ваквите зборови можеби му помогнав на тимот бидејќи тие победија на натпреварот.”
Абидал потоа додаде: “Кога нешто вакво ќе ви се случи, вашиот живот може да се промени преку ноќ.... Болеста го промени мојот карактер.”
“Продолжувам да правам тестови, бидејќи овој пат беше мојот црн дроп, следниот пат може туморот да се појави на друго место.”
“Сакав да правам тестови секој месец – на тој начин имав среќа докторите да го забележат туморот во црниот дроб толку рано.”
Запрашан за дуелот со Манчестер Јунајтед и финалето од Лигата на Шампионите на Вембли, дефанзивецот рече: “Доколку не играм тоа нема да биде проблем – но што и да се случи, потребно е да победиме.”
“Има уште две недели до средбата и за среќа тренерите ме познаваат добро и знаат како да ме вратат во полн фитнес за овој натпревар”
Абидал исто така изрази надеж да стави потпис на нов договор со Барселона.
“Претседателот и сите останати знаат дека имам уште една година од договорот. Смирен сум околу тоа прашање и не се брзам – сигурен сум дека ќе ставам потпис на нов договор – секако, доколку тие сеуште ме сакаат.”

Само мене не ми се свиѓа тогаш... ок...
Ги мрзам дресовите со тенки линии, ептен на Спајдермен ме потсеќа, чудна работа... :icon_mrgr
И барем да продолжеле линиите и на ракавите... :icon_roll

Не си единствен. И мене не ми се допаѓаат тенките линии. А богами ни црниот дрес. Најдобар втор дрес, според мене беше жолтиот со црни шорцеви. И златниот што го имаа на стогодишница од клубот (сезона 98-99).

Знам дека е оф топик ама како мој блиски каталонци :) ако сакате да помогнете на Македонија во војната со Грција зачленете се на линков
http://www.erepublik.com/en/referrer/Hogar7

после тоа ќе имате инструкции што понатака
:)

Мене омилени дресови(гостински)ми се овие:
nike-barcelona-away-shirt-2004-2005-.jpg

Овие беа добри:

2001-2003 fc barcelona third.jpg

Ама овие предобри:

2002-2003 fc barcelona away.jpg

Attachments

• image_6971.gif
    image_6971.gif
    130,3 KB · Прегледи: 6
Да имаше Светско ќе се кладев дека Дани вака ќе се ишиша за Светското :)
230968_10150193821871310_316573701309_6985245_1695413_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom