Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
добра 720ка на чави! :pehar::pehar: последната шанса..штета за Меси, перфекција! околу Виља:
- не знам како гледате дека излегол од криза промашува како ВОЛ, голот шо го даде беше 95% магија на Меси! утка од пенал ситуација, утка од едно метро!
- напраи асистенција, голем кур да не треба да паѓаме у трансови (работа му е да дава голови!)
- не знам шо е со Пеп, не сум видел тренер да има толку доверба у играч шо реално е у 0 форма, искрено нема да ми биде криво Бојан да биде на негово место и да промашува, млад, неискусен, се гради...али од чоек шо има дадено:
Capture-1.jpg

едноставно НЕ прифатливо..
друга работа околу натпреварот, ИДИОТ судија али тоа е, ваљда со жалба нешто ќе напраат околу Пике?

Ајде нека ни е честито победата,само да продолжиме вака,полека влегуваме во посакуваната форма,и да Меси и Виља заедно се страшен тандем..

добра 720ка на чави! :pehar::pehar: последната шанса..штета за Меси, перфекција! околу Виља:
- не знам како гледате дека излегол од криза промашува како ВОЛ, голот шо го даде беше 95% магија на Меси! утка од пенал ситуација, утка од едно метро!
- напраи асистенција, голем кур да не треба да паѓаме у трансови (работа му е да дава голови!)
- не знам шо е со Пеп, не сум видел тренер да има толку доверба у играч шо реално е у 0 форма, искрено нема да ми биде криво Бојан да биде на негово место и да промашува, млад, неискусен, се гради...али од чоек шо има дадено:
Capture-1.jpg

едноставно НЕ прифатливо..
друга работа околу натпреварот, ИДИОТ судија али тоа е, ваљда со жалба нешто ќе напраат околу Пике?

Што виде толку страшно тука?? :nesvest:
Ако толку многу сакаш статистика, и самиот гледаш дека Виља погодува на секој втор натпревар. Од вкупно 14 настапи за Барса има 7 гола. Тука е помалку од 3 месеци и за мене ова што го прикажува досега не е лошо. Сеуште не е во форма, ама ако се понашаат сите како тебе и го отпишат после 10 натпревари, онда сме ја пљукнале работата.
Во Ла Лига од 9 настапи има 5 гола и 3 асистенции. Во ЛШ на 4 настапи има 2 гола и 1 асистенција.
Статистички се е супер. Кога Давид ќе влезе во уште подобра форма, тешко ќе го запираат противничките одбрани.
Ама, ако ти очекуваше во првите 10 натпревари, Виља да има 9 хет-трика, е тогаш некаде си ја утнал бааѓи работата.

Да ти ебам глупавиот судија од Валенсија. Пике ќе го нема баш против еден од најдобриот напад во Примера, оној на Виљареал.

Одличен натпревар одиграа момците, се створија огромен број на чисти шанси, резултатот не ја отсликува реалната ситуација на терен.
Е сега, реализацијата повторно беше главен проблем, можевме комотно да постигнеме 6/7 гола. Али ќе биде и тоа, некој ќе го изеде за сите пари !!
Виља повторно лошо реагираше при чистите шанси, сепак верувам во него, верувам дека за брзо време ќе го видиме вистинскиот Виља кој таквите шанси лесно ќе ги реализира.
Едноставно не можеме да бидеме незадоволни, играта беше фантазија. :)
Бидете сигурни дека некој скапо ќе ја плати слабата реализација, а кој ќе биде, ќе видиме за брзо време...:raz::icon_lol:

П.С. Тешко дека ќе се дозволи Пиќе да игра следната против Виљареал, не ми се верува дека комисијата ќе му го поништи вториот жолт картон, сепак тука е Милито кој сметам дека одлично ќе го замени.

Capture-2.jpg
очигледно статистиката од википедија не ја бива оваа требаше да ја стаам, не знам дали баш влегува и последнава? обрни внимание на минутажата, на офсајд, на изгубени топки, на стативи..ја не се понашам! бројките кажуваат, (да не и даваат на Барса трофеј за најголем посед у сезоната, за најмногу создадени шанси??) зошто на крај тие се единствено мерило, никој не го боли на крај, за тоа дали Виља се труди максимално на утакмиците или колку пати ја здрвил стативата, Виља е дојден во Барса да ДАВА голови, мене ме боли тоа што не дава сезонава! 5 гола, е малку!!! како за споредба еве ти од партнерот во нападот:
Capture-3.jpg

се надевам дека со тупењево за Виља ќе го урочам и ќе ме демантира! ама до тогаш...

И како дојдовте до заклучок дека Виља е во криза? Оти не дава голови?:tapp:

^оти промашува чисти шанси што и Мазнов би ги реализирал, е така.

На никој не му е погодено тука како што гледам. Никој не е совршен, ниту Виља. Остајте како играше во Валенсија, таму цела екипа играше за него, во Барса е и Меси и Педро и Чави и Иниеста, сите тие се про индивидуалци. Плус Вила на последните 2 утакмици дава 3 гола, супер е, ќе се подобри и реализацијата, потребно ни е само една добра петарда да пукне некаде.

На секој играч му се случува да промашува чисти шанси,па макар станувало збор и за Виља..и за тоа што викате колку гола давал во Валенсија,ама во Валенсија играше 5 сезони,а во Барселона е само 3 месеци.. и како што кажа и Кројф,во Валенсија цела екипа играше за него,а во Барса не е само он,тука се и Меси,Педро,Иниеста и др.. и за сега е супер Виља,не се малце 5 гола од 9 меча.. од натпревар во натпревар ќе станува се подобар,а така ќе се подобри и неговата реализација..

Не се сложувам со делот каде велите дека не играат сите за Вила,па се гледа кој е во подобра позиција и на него се подава топка.Барселона пати од синдромот ПАС,оти никој не може да ги убеди Иниеста,Чави,Бускетс и Дани Алвес во некои ситуации да шутираат.Едноставно се пробува со топка да се влезе во гол.Честито победа :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom