Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто неверојатно е како последниве натпревари против Севиља на домашен терен редовно примаат по 4 - 5 парчиња. Мислам дека имаат кошмари само кога ќе застанат пред стадионот. :)

Конечно Виља почна да реализира, да се надеваме дека ќе влезе во потребната форма во која сите се навикнати да го гледаат.

Од дерби дуелите остана само уште Класикото и Виљареал, па да го ставиме тука и Еспањол, а Реал од друга страна нема одиграно ниту еден дуел со посилните тимови.
Не да го ставиме туку обавезно е таму Еспањол. без разлика дали биле слаби или јаки редовно сме им "пациенти". Нема шанси двете да ги тепаме со нив. Едната ја играме барем нерешено во тоа сум сигурен. Ги знаеме сите Еспањол се ќе направат за Реал да ја освои титулата. Е сега добро е што кога ќе се решава титулата, ние ќе ги имаме скоро сите дерби натпревари завршено и ќе ни останат лесни противници, а Реал во последните 8-9 кола ќе игра 4-5 дерби дуели. В тој поглед ни одговара распоредот, ама има време до тогаш:)
П.С. Мадридското дерби нареднава недела.

Не да го ставиме туку обавезно е таму Еспањол. без разлика дали биле слаби или јаки редовно сме им "пациенти". Нема шанси двете да ги тепаме со нив. Едната ја играме барем нерешено во тоа сум сигурен. Ги знаеме сите Еспањол се ќе направат за Реал да ја освои титулата. Е сега добро е што кога ќе се решава титулата, ние ќе ги имаме скоро сите дерби натпревари завршено и ќе ни останат лесни противници, а Реал во последните 8-9 кола ќе игра 4-5 дерби дуели. В тој поглед ни одговара распоредот, ама има време до тогаш:)
П.С. Мадридското дерби нареднава недела.

Далеку од дерби ќе биде тоа.....како што е секоја година.

[/B]

Далеку од дерби ќе биде тоа.....како што е секоја година.

После два киксна на Атлетико по ред со Виљареал и вчерашното со Алмерија, јас мислам дека нема толку лесно да се предадат:uvo:

на времето кога играв со Барселона менаџер со Барса Б освоив Сегунда дивисион но немаа право да влезат во прва лига, сега да не е променето нешто???

Не, правилата се исти.

Poradi sto e samo prvata liga profesionalna zatoa ne moze da igraat B timovite vo prva liga, no srekja secunda so ne e, pa moze tamu.

Со закаснување, честито победа...одличен натпревар.
Меси лудница, конечно и Виља почна да погодува, машината се разработува.

И јас каснам со честитките за петардата, се извинувам... Туку во право време дојде ова разработување :) Виља го пратам многу одамна, и затоа пред некој пост споменав дека кога ќе распали, распалено е :)... И нормално, како секој напаѓач и тој западнува во таа т.н голгетерска криза, но после тоа верувајте ми дека не е запирлив :smir: Незапирливоста вероватно почна од Севиља, па да не ве чуди и против Копенхаген да забоде два три гола :)

И јас каснам со честитките за петардата, се извинувам... Туку во право време дојде ова разработување :) Виља го пратам многу одамна, и затоа пред некој пост споменав дека кога ќе распали, распалено е :)... И нормално, како секој напаѓач и тој западнува во таа т.н голгетерска криза, но после тоа верувајте ми дека не е запирлив :smir: Незапирливоста вероватно почна од Севиља, па да не ве чуди и против Копенхаген да забоде два три гола :)
Чекај,за да влезе во гол-серија му требаат 2-3 натпревари,иако се работи за Виља,може ова беше само среќа.Се надевам дека не беше.
Знаеш,да не си ги кренеме очекувањата до небо,па со Копенхаген ни шанса да нема.

Да ви честитам и јас за победата, многу ми е мило што и Виља даде гол!

После Милан, Барселона ми е омилен клуб.

Poradi sto e samo prvata liga profesionalna zatoa ne moze da igraat B timovite vo prva liga, no srekja secunda so ne e, pa moze tamu.
И првата и втората и третата шпанска се професионални, за други не знам. Проблем е шо не можи две екипи од исто спортско друштво, или акционерско друштво, или исто сопствеништво или шо и да е....да се натпреваруват во исто натпреварување. Ко што не играат вторите екипи во купот шпански, така не смееат и да играат во иста лига со матичните клубови.

И првата и втората и третата шпанска се професионални, за други не знам. Проблем е шо не можи две екипи од исто спортско друштво, или акционерско друштво, или исто сопствеништво или шо и да е....да се натпреваруват во исто натпреварување. Ко што не играат вторите екипи во купот шпански, така не смееат и да играат во иста лига со матичните клубови.

Добро тоа, а еве да се случи Барса Б годинава да освој Шпанија Б, и ?? Ќе им се даде титула, и кој ќе оди во Ла лига ? Стварно нејасно ми е ова.

Добро тоа, а еве да се случи Барса Б годинава да освој Шпанија Б, и ?? Ќе им се даде титула, и кој ќе оди во Ла лига ? Стварно нејасно ми е ова.
Трофеј можеби ќе им се даде, ама за промоција во прва лига во случајов вториот станува прв, третиот втор, четвртит трет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom