Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Кога игра Меси и дава голови да не се Чави и Иниеста нема да биде ни на пола од тоа. Кога Меси не игра и Барса победува со 1-0 гола вода сме биле без него. Get yourself a life ... ПРВ Е МЕСИ ... ДЕСЕТ ПРАЗНИ МЕСТА ... ПА ПОСЛЕ РОНАЛДО И ОСТАЛА БАГРА ИМИТАТОРИ !!

Каква врска има Лучо со Буси ?
Луис беше универзалец кој во кариерата нема играно само на голманска позиција. Секаде играше и секаде беше супер добар. Супер предиспозиции за секоја позиција. Техника, мозок, глава, офанзива, дефанзива, пас. Тоа беше Луис.
Тоа според мене ќе биде Бускетс кој е на сам почеток на кариера.

Луис беше универзалец кој во кариерата нема играно само на голманска позиција. Секаде играше и секаде беше супер добар. Супер предиспозиции за секоја позиција. Техника, мозок, глава, офанзива, дефанзива, пас. Тоа беше Луис.
Тоа според мене ќе биде Бускетс кој е на сам почеток на кариера.

Ако стане дупло побрз преку ноќ... Ако не, единствени позиции за него ќе бидат трите во средината и евентуално ЦБ.

Бускетс од Светското доби самодоберва, на Светското скоро и да немаше грешки и оттогаш и во Барса игра препородено. Ако продолжи со овоа темпоима да биде фантастичен ДМФ.

Едноставно многу ми сте смешни..сите после светсткото почнаа да го почитуваат бускетс и разбраа дека е одличен играч..а што беше претходно..реално од кога го гледам бускетс во барселона секогаш е истиот играч и нема некоја голема промена кај него...е сега не знае да пушта маестрални топки како чави но одлично си ја завршува работата која ќе му ја зададе пеп и за тоа треба почит а не вие лани го изнавреѓавте чоекот а тој си играше солидно кога и да го гледав..сега не сум јас некој фактор да коментирам за играта на бускетс сепак вие сте фанови на барселона и вие си знаете за него повеќе отколку јас но си кажав свое мислење а тоа останува дека бускетс е одличен деструктивец и стабилен играч и ако некогаш се појави некаква шанса да дојде во Интер јас со раширени раце би го пречекал на меаца(не буквално туку хипотетички)!

Едноставно многу ми сте смешни..сите после светсткото почнаа да го почитуваат бускетс и разбраа дека е одличен играч..а што беше претходно..реално од кога го гледам бускетс во барселона секогаш е истиот играч и нема некоја голема промена кај него...е сега не знае да пушта маестрални топки како чави но одлично си ја завршува работата која ќе му ја зададе пеп и за тоа треба почит а не вие лани го изнавреѓавте чоекот а тој си играше солидно кога и да го гледав..сега не сум јас некој фактор да коментирам за играта на бускетс сепак вие сте фанови на барселона и вие си знаете за него повеќе отколку јас но си кажав свое мислење а тоа останува дека бускетс е одличен деструктивец и стабилен играч и ако некогаш се појави некаква шанса да дојде во Интер јас со раширени раце би го пречекал на меаца(не буквално туку хипотетички)!

А од друга страна па не знаеш колку смешно изгледа твојов пост како навивач на Интер со оглед на вашите мислења за него во фан клуб Интер....не можам сеа да ги барам попосле ќе ти бидат доставени...

Ова не е само за тебе, али пошто генерализираш, морам и јас исто.

А од друга страна па не знаеш колку смешно изгледа твојов пост како навивач на Интер со оглед на вашите мислења за него во фан клуб Интер....не можам сеа да ги барам попосле ќе ти бидат доставени...

Ова не е само за тебе, али пошто генерализираш, морам и јас исто.

Тоа за симулирањето и за другите што мислат тоа е нивна работа јас само си го кажав мислењето за Бускетс како фудбалер...и тоа го напишав бидејќи скоро сите го критикувавте бускетс пред светското кога ќе влезев во овој фан клуб а сега бил солиден,добар итн......ама добро сепак си го кажав моето мислење!

Ако стане дупло побрз преку ноќ... Ако не, единствени позиции за него ќе бидат трите во средината и евентуално ЦБ.

Дај молимте каков ЦВ какви бакрачи. Подобро нека не мрда од таа позиција (ДМ) сега каде што е. До лани ни тука не ни чинеше сега и ЦБ ќе го сместувате или на местото од Чави или Инеиста. Доволно за клубот е тука да игра добро и да не прави грешки. Затоа што ако на ЦБ направи грешка никој нема позади него кој да го ваѓа (освен се разбира Валдес колку што би бил моќен).

Јас сум еден од тие што го критикуваа Бускетс, иако може не бев толку нападен како други но признавам :)
Се уште мислам дека има уште многу да учи, но ме изненадува стабилноста што ја прикажа на светското и на некои од натпреварите на Барса сега.
Па ќе видиме во иднина како ќе се развива.

^^ Пеп го користи како ЦБ т.е. sweeper на секој натпревар, само кој го забележал тоа... При почетокот на акциите од Валдес, па се до пренесување на топката до Чавиниеста, бековите одат понапред, централните дефанзивци ги завземаат нивните места, а Бускетс се уфрла у средина на нивно место. Со тоа ВВ има повеќе опции за додавање, т.е. започнување на акцијата од одбраната, наместо класично рогање на голманот напред.

barca1s.jpg

Буси помеѓу Пујол и Пиќе (жолти точки) а бековите играат ко крила.

Ако нема друг избор, т.е. ако Милито и Абидал се отсутни, Бускетс ќе биде опција за ЦБ, слично како и Туре (кој играше ЦБ во финале на ЛШ).
Далеку од идеално, но тоа се опциите.

И јас сум го приметил тоа.. Буски игра како sweeper т.е им помага на одбраната..

Бускетс отскокнуваше во споредба со другите од тимот претходните 2 години. Сите беа многу поискусни од него и во врвна форма каде што скоро да не се случуваше да направат грешка, а Бускетс често заебуваше работа али пред се поради неискуство. Сега како првотимец на светскиот шампион сигурно дека созреа многу преку летото па ќе биде многу постабилен.

Иначе најголем дел од незадоволните не се жалеа дека Бускетс е лош играч туку дека Туре е подобар и не вреди да седи на клупа али сеа кога го нема Туре а Пеп прави интересни експерименти да може да ги уклучи Маскерано и Бускетс во иста постава нема што да се буниме.

^^ Пеп го користи како ЦБ т.е. sweeper на секој натпревар, само кој го забележал тоа... При почетокот на акциите од Валдес, па се до пренесување на топката до Чавиниеста, бековите одат понапред, централните дефанзивци ги завземаат нивните места, а Бускетс се уфрла у средина на нивно место. Со тоа ВВ има повеќе опции за додавање, т.е. започнување на акцијата од одбраната, наместо класично рогање на голманот напред.

barca1s.jpg

Ако нема друг избор, т.е. ако Милито и Абидал се отсутни, Бускетс ќе биде опција за ЦБ, слично како и Туре (кој играше ЦБ во финале на ЛШ).

Па и не е баш на секој натпревар туку на последниве два натпревари. И ова повеќе е како опција кога ни фали Меси, а не некој од бековите. Уствари доаѓа као 3-5-2 формација:

----Пиќе-----Бускетс-----Пујол------

Алвес-Чави-Маскерано-Иниеста- Масквел

---------------Бојан----Виља-----------------

barca1s.jpg

Со ова играме со формација 3-4-3.. Значи во конкретниот случај одбраната ја сочинуваат Пиќе Бускетс и Пујол...Со раширувањето на Пујол и Пиќе, Бускетс останува во средината... Оваа новина во играта Пеп ја користи од годинава.. Не дека Буски, не го заземаше местото на Цб, но почесто го правеше тоа кога Пиќе одеше во напад...

Па и не е баш на секој натпревар туку на последниве два натпревари. И ова повеќе е како опција кога ни фали Меси, а не некој од бековите. Уствари доаѓа као 3-5-2 формација:

----Пиќе-----Бускетс-----Пујол------

Алвес-Чави-Маскерано-Иниеста- Масквел

---------------Бојан----Виља-----------------

Нема врска Меси, ниту пак бековите (?! од каде бековите ги спомна се чудам... )
Едноставно, полесно е да се извлече топка така. Чиста логика... се шири играта, повеќе можности за пас.

Можеби почесто го гледаме тоа во новава сезона, но во никој случај не е новина во играта на Пеп. Погледни постар натпревар со Туре ДМ, истото се случува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom