Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска Меси, ниту пак бековите (?! од каде бековите ги спомна се чудам... )
Едноставно, полесно е да се извлече топка така. Чиста логика... се шири играта, повеќе можности за пас.

Можеби почесто го гледаме тоа во новава сезона, но во никој случај не е новина во играта на Пеп. Погледни постар натпревар со Туре ДМ, истото се случува.

Бековите (мислев на централните бекови ама лошо се изразив) ги спомнав затоа што ти рече дека кога Милито и Абидал ќе бидат отсутни Бускетс ќе го зазима нивното место што не е така.

А, овој „експеримент“ кај што Бускетс игра скоро цела утакмица како ЦБ е дефинитивно новитет. Точно е дека Туре се враќаше во одбрана да го покрие Алвес кога овој идеше напред ама најчесто тоа се случуваше така што Туре директно го заземаше неговото место додека алвес да се врати од напред и немаше потреба за ништо друго затоа што Абидал не напаѓаше често. Сега имаме двајца офанзивни бекови со Максвел и е потребна поинаква поддршка од страна на ДМ за да се покрие просторот односно потребно е Бускетс да заземе улога на скоро постојан ЦБ. А, финалето во ЛШ беше друга приказна. Туре играше исклучиво како ЦБ затоа што имавме многу суспензии, а не менуваше ДМ <--->ЦБ. Бускетс играше како ДМ.

Исто така има голема врска со Меси овој потег на Пеп. Кога играат Меси и Педро како крила нема потреба од бековите да ја шират играта затоа што Меси и педро ја вршат таа работа ама кога еден од крилните играчи не игра или има лош ден Бускетс се враќа на позиција ЦБ, а Алвес и Максвел ја добиваат задачата да се прошири играта.

Valdés, Pinto, Adriano, Maxwell, Alves, Piqué, Puyol, Milito, Xavi, Sergio Busquets, Iniesta, Mascherano, Jeffren, Bojan, Pedro, Villa, Keita, Thiago.

Ова се 18-те играчи кои ќе отпатуваат во Билбао.
Со оглед на тоа што Абидал е отсутен, а Максвел не е во нај-нај форма, очекувам на левата страна да стартува Адриано.

Би го посакал овој состав:
Валдес

Пујол-Пике
Дани - - - - - - - - Адриано

Маскерано
Чави - - Бускетс

Педро - Виља - Иниеста​

или ако стартува Кеита, место Маскерано, само оваа промена во средината:
Бускетс
Чави - - Кеита​

http://blaugranamk.blogspot.com/2010/09/5.html

Uste eden trud, prosiren i nadgraden. Otekuvame 24/7 :)))

A nie, pobeduvame 50:50 :)))

--- надополнето ---

Go sakale ili ne (jas go sakam kolku pes bolvi), ama e psiholog na nivo.

Na primer, ova sto go kazal VRSKA NEMA, bas e sprotivno (primer: Espanyol i Atletico Madrid protiv nas se spremni so zolja da pukaat, a protiv real se neprepoznatlivi - cest na isklucoci kako Athletic Bilbao :) ),
ama site ke se zanimavaat sega so nego t.e. so Gvardiola TO EST pritisokot navoden ke e na protivnicite na Barcelona za da ne ispadnat "sitkaci" vo ocite na najgolemiot galamdjija vo fudbalot momentalno.

A Pep na primer, go napravi istoto, samo so mngou poveke stil :) "Ako Atletiko Madrid vaka se zalaga na site natpervari, ako e vaka agresiven, ke se bori za titula", parafraziram, a so izjavata znaeme dobro sto sakase da kaze, pokraj ona bukvalnoto... ;)

NEGO:

http://blaugranamk.blogspot.com/2010/09/5.html

Read. Sakam mislenje :)

--- надополнето ---

Edit dva: sega mi tekna/vidov deka i vo prviot post sum ja stavil adresata... ko spamer nekoj sum majkumu... :))) Se izvinjavam :)

значи мислам дека треба да одмори уште 2 утакмици меси да не се ризикува до толку :S да се повикува уште сеа а мило ми е за него за тоа што почнал со лесни тренинзи

Serpico искрено да бидиме реални во Шпанија тимовите се многу повеќе мотивирани кога доаѓа на гости Реал Мадрид отколку Барселона..не само што клубот од мадрид е најтрофејниот клуб туку дека пред се е кралски клуб односно на државата а во шпанија се еден куп провинции со различни малцинства што сакаат независност а кралот не му дозволува...а и самото име Реал Мадрид е голема мотивација кога гостува....немој сега де ме убедувате дека Атлетико Мадрид бил помотивиран против Барселона..а кога против Реал му е најголемо дерби и со душа чекаат да дојде тој ден кога ќе играат еден против друг..со исклучок на Еспањол сите други тимови ги оставаат коските кога играат против Реал Мадрид..исто како Јувентус во Италија и Манчестер во Англија...

Pique: "Me and Shakira? If all the rumours about my personal life would be true, Ibrahimovic would be very sad now." :zver:

Абидал се враќа денес, а Меси почна да со лесни тренинзи.

Serpico искрено да бидиме реални во Шпанија тимовите се многу повеќе мотивирани кога доаѓа на гости Реал Мадрид отколку Барселона..не само што клубот од мадрид е најтрофејниот клуб туку дека пред се е кралски клуб односно на државата а во шпанија се еден куп провинции со различни малцинства што сакаат независност а кралот не му дозволува...а и самото име Реал Мадрид е голема мотивација кога гостува....немој сега де ме убедувате дека Атлетико Мадрид бил помотивиран против Барселона..а кога против Реал му е најголемо дерби и со душа чекаат да дојде тој ден кога ќе играат еден против друг..со исклучок на Еспањол сите други тимови ги оставаат коските кога играат против Реал Мадрид..исто како Јувентус во Италија и Манчестер во Англија...

Ти си очигледно теоретичар пријателе.
Јас зборувам од она што го гледам, а не од она што „историјата и социо-економските услови на државата Шпанија“ го налагаат.

По таа логика, наш човек немаше да пуштат во Иран и Ирак, од страв да не ги окупира.

од кога Реал е поголемо име од Барселона лејтли? :)))

Пеп: „Подароци? Немам што да одговорам на Мурињо.“ :zver:

Психопатот и да сака да врши притисок, со медиумите, уште сега нека си знае... НЕМА ДА МУ УСПЕЕ !!!!

^ Мхм, кариерата на Мурињо доволно говори колкав недостаток од интелигенција има, освен за оние кои велат дека бил само преведувач и ништо повеќе...

^ Точно кариерата му кажува каков тренер е. До сега се оди по нагорна линија, а почнал како преведувач и тоа е факт. Јас не го оспорувам неговото познавање од тренерски аспект, го ценам како тренер. Прва причина што знае како да се постави со играчите, после тоа знае да искористи максимум од нив и трето од што сум фасциниран е што никој пат не го имам слушнато да излезе во јавност и да ги критикува. Ако треба ќе пцуе по судии, федерации, новинари ама не и по играчите. Тоа е големина и затоа и го почитуваат.

Од друга страна пак многу свесно и паметно со медиумите и тренерите. Додека беше во Англија многу лесно манипулираше со останатите тренери, ќе фрлеше некоја изјава во медиумите и сите се палеа, а тоа го користеше да направи нервоза. Во Италија тоа помалку му запали па после се фати в гуша со федерацијата (битно да е интересно). Истото се обидува и овде да го направи ама мислам дека и самиот е свесен дека Гвардиола не паѓа на такви провокации. Премногу е стабилен за да се впушти во медиумска пресметка со Мурињо.

Мислам дека најдобро ќе му докажи во текот на "подарените" натпревари со противниците. Колку се тоа љубезни во Премиера

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom