Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е како тргнавме јас мислев 3-1 дека ќе биде !

Вака задоволен и со нерешено !

Можевме лесно да победиме на крајов, прво одлична шанса на Меси, после при крајот на Виља и Адријано, ( посебно шансата на Виља која беше какопенал ), али исто можевме на полувреме да губиме со 3-1. Можеби вака излезе најреално.
Грешката вечерва беше со формацијата прво полуверме, тројца позади на гости кај Валенсија не чинеше 2 бода. Заради тоа ги примивме 2-та гола, баш по страната на Алвес. Мора да се признае и одлично организирана игра на Валенсија во сите делови од теренот.
Не сум нешто премногу нервозен, иако ќе беше добро да се одлепевме малце во однос на Реал.

Можевме да тепаме, со ваква ебена тактика на Пеп изигравме прилично добро.. не сум баш задоволен али тоа е.. ова е лекција за Пеп да не си го игра курот на вакви утакмици..
Visca Barca !

Да бе после секој натпревар викате сеа ке му текне сеа ке му текне.
А да му се изнаебам јас мајката и на тој Виља и на тој Педро и на тој Чави што вечерва како мрсулковци не можеа да трчаат, и Пеп со ними на главно чело.

Ке речете ај сеа не паничи ти C.J ова она.
Па играта до 69 минута беше Срање, Неможеме да се надигруваме со една Валенсија која ги собира играчите од Второлигашите и ни прави притисок и шанси итн инт...
Па срамота е сварно.
Ниедна утакмица во Гости со ваква игра нема да добиеме, тоа е факт.

Адриано > Педро --- За крилната позиција.

Дај нека се еба матерот тој Виља нека си најде некој клуб ко за него не е тој за во Барселона више, незнам што носи дрес.
Па човекот е труп ај што не знае гол да дае, него неможе ниту дриблинг како за клирен напаѓач да направи, така и не знае гол да постигне кога треба ништо не знае сељак невиден.
И овој Педро треба едно извесно време да си подреме на клупа, Афелај треба повеќе минутажа да добива од оној Забленон.

Тикварот е ИДИОТ, КРЕТЕН.. таква шанса се кладам и на тренинг не му прават! Битно на крај си смени дрес и се изнабацува со сите, МОРОН, или е у офсајд или се прди околу топката, абе една утакмица нема саглам изиграно!
Судијава бил најдобар во Сегунда, таму и требало да остане..два чисти пенали не суди а им дава црвен (ни камерата не виде зошто) па и пред крај свири!!! не е срамота нерешеново, али е нефер, Валенсија ги тепаше у прво, Барса требаше де тепа у второ со плус 2.
Ебати Љиљаците таман мислев дека више никад нема да ме изнервираат, ме потсети утакмицава на тие што ги играа #умоевреме со Мендиета и Клаудио, напети у пизду матер.

Најпаметното нешто што може да го направи Барса е да го продаде Давид Виља и да купи друг напаѓач.
Без разлика колку клучни голови има дадено во овие 2 сезони додека игра, едноставно човекот има промашено преку 200 чисти голови во 2 сезони.
Илчо Наумовски за него е расен голгетер!

одлично второ полувреме, премногу нереализирани шанси, виља промаши чист зицер (можда од емоции према валенсија) ама тоа не е оправдување, адриано и фабрегас :cuc::cuc:. да не излезеше пеп со таа формација, немаше вака да биде. али како и да е јас сум задоволен шо извадивме бод, тераме напред

виља ако не знај гол да дај незнам кој знај
ај не туку кажвајте глупости :tapp:
пеп е кривецо шо драпа м*диња, на секое нова формација и нови играчи
и дај нека не ги клава поќе абидал и кеита па преку к*р веќе ми е од нив...

валдес-алвес-маскерано( или пике ако се опорави)-пујол-адриано-бускетс-чави-фабрегас-педро-виља-меси
мора вака да се почне против атлетико

Убаво е, не сум нервозен. Многу поубаво изигравме во второто полувреме. Минимум еден пенал не ни досудија, ама ние не сме тие што се жалат на судиски одлуки.
Иначе, Валенсија имаа само 1 удар во рамките на голот.
Виља тоа шо го утна, греота беше, ама па тоа на Солдадо во прво полувреме.:pos:
Адриано изигра маестрално. (y)
Меси можеби не даде гол, ама возврати со 2 асистенции. (y)
И повторно, близнаците Цеск и Меси, какво само разбирање. (y)(y)
И, нормално, ако се ја питам, за мене човек на натпреварот е дефинитивно ЧАВИ. :cuc: И Маскерано исто така одигра одлична партија.

Нареден меч ни е против јакиот Атлетико, на Камп Ноу. Осеќам дека и на тој натпревар ќе има голеада, да се вратиме на старите добри времиња со Атлетико, и повторно да си одиграме 7+. :)
И тогаш ќе има дуел на топ-стрелците, затоа што на Солдадо и Меси, сега им се приклучи и Фалкао со 5 гола. :)

Не знам зошто но многу смирен бев до 85та минута.Жалосно е што не влезе една од премногуте шанси во последнит 7-8 минути.
Па што му беше филмот на судијата што порано 30 минути свирна крај а и плус имаше стопирање на играта ,значи мораше плус 1 да продолжи а не да скрати 30 секунди.
Но не треба да пцуеме по судијата.Грешката вечер беше во Пеп,ТОТАЛЕН ФЕЈЛ...Изгледа ве читал Пеп некои овде што пишаа да играме со тројца во дефанзива,епа на ти тројца.Од месечина се гледаше дека Валенсиа шанси прави од таа нивна лева страна,па нормално ќе прават кога немавме дефанзивец таму.Не знам што се замислува Пеп,против една Валенсиа која немаше пораз во првите 3 кола тој ташаци си игра.
Освен Пеп и на играчите нешто не му се играше,Чави ич не трчаше,Меси почна да се обидува од 70та минута ( друго беа тие 2 асистенции).Не знам некако беше незаинтересиран,па кога сака може да креира шанса,се виде тоа последните 10 минути,зошто тоа не го правеше цел натпревар не знам.Виља =сакат......
Брао Пеп,кога на главниот конкурент можеше да му избегаме 3 бода,ти си играш мајтапи....
И да....Кеита да се продади....

Да бе после секој натпревар викате сеа ке му текне сеа ке му текне.
А да му се изнаебам јас мајката и на тој Виља и на тој Педро и на тој Чави што вечерва како мрсулковци не можеа да трчаат, и Пеп со ними на главно чело.

Ке речете ај сеа не паничи ти C.J ова она.
Па играта до 69 минута беше Срање, Неможеме да се надигруваме со една Валенсија која ги собира играчите од Второлигашите и ни прави притисок и шанси итн инт...
Па срамота е сварно.
Ниедна утакмица во Гости со ваква игра нема да добиеме, тоа е факт.

Адриано > Педро --- За крилната позиција.

Дај нека се еба матерот тој Виља нека си најде некој клуб ко за него не е тој за во Барселона више, незнам што носи дрес.
Па човекот е труп ај што не знае гол да дае, него неможе ниту дриблинг како за клирен напаѓач да направи, така и не знае гол да постигне кога треба ништо не знае сељак невиден.
И овој Педро треба едно извесно време да си подреме на клупа, Афелај треба повеќе минутажа да добива од оној Забленон.
:tapp::tapp::tapp:
--- надополнето: Sep 21, 2011 10:13 PM ---
и дај нека не ги клава поќе абидал и кеита па преку к*р веќе ми е од нив...
Еден натпревар, каде направи една грешка и ти одма јадеш лајна.

Незнам за вас, али јас не се секирам. Во прво полувреме Валенсија ни се спротиставуваше преку контра напади и можеа лесно да направат разлика од 2 гола. Меѓутоа второто полувреме беше добро. Имавме многу неискористени шанси и во тоа ја гледам причината за нерешениот резултат.

Ќе бидам загрижен кога ќе вадиме нерешени партии без никаква игра... овде покажаа играчите желба за победа, само што не си ги искористија шансите. Головите ќе дојдат, немајте гајле.

Единствено нешто што ми е криво е што неможевме да ја зголемиме разликата со Мадрид али сеуште е почеток на сезона, има време.:icon_lol:

Еден натпревар, каде направи една грешка и ти одма јадеш лајна.
абе знам дека миленик ви е абидал ама то шо е катастрофа моментално е колку сакаш ти кажвај и не беше една грешка туку две, и двата со кеита ја кочат играта

ајде бе доста се глупирате со виља. 29 години има човекот, а вие сакате растур да прај. како шо напишав претходно, виља има емоции према валенсија, така да знаеме зошто не може да даде гол против валенсија. ама не ми претерувајте до толку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom