Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе никој не спомна, добра одбрана играат Пиќе и Ленгле!
И Ленгле имаше најважна улога во првите 2 гола, многу добри топки дае.

Почнувам да мислам дека Бускетц е превара играч кој само се погоди да игра во совршен систем со најдобрите играчи. Од кога си заминаа Чави и Иниеста, јас не се сеќавам да одиграл нешто добро.

Бускетс, Пике и Валдес се најголемите превари шо некојпат заиграле фудбал за Барселона. Бускетс со Чави и Иниеста, Пике со Пујол и Алвес, а Валдес го имаше најдобриот тим со по 700+ пасови на утакмица, и немаше некоја работа.
Единствен поголем бот од овие тројца беше овој Даглас шо го купивме, шо се повреди спиејки во автобусот кога патуваа на гостување.

Почнувам да мислам дека Бускетц е превара играч кој само се погоди да игра во совршен систем со најдобрите играчи. Од кога си заминаа Чави и Иниеста, јас не се сеќавам да одиграл нешто добро.
Ау брате, немој така. Во прајмот беше ебени компјутер, грешно додавање секоја престапна година. Топка не поминуваше покрај него, одма ко со лопата му ја ринеше на играчите, пајак прав. Визија да не правам муабет, тоа што му помина времето и изгуби на брзина, рефлекс итн. е друга работа.

Ау брате, немој така. Во прајмот беше ебени компјутер, грешно додавање секоја престапна година. Топка не поминуваше покрај него, одма ко со лопата му ја ринеше на играчите, пајак прав. Визија да не правам муабет, тоа што му помина времето и изгуби на брзина, рефлекс итн. е друга работа.
Цел тим беше компјутер тогаш, Кркиќ изгледаше пристојно тогаш, дури и Хефрен му даде гол на Реал :pos:Не знам, не сум сигурен, ама сомнително ми е тоа што имаше пад на форма баш кога си заминаа Чави и Иниеста. Може грешам.

Пјаниќ направи повеќе за неколку минути него Бускетс последниве две сезони севкупно :bravobe:

Тринкао пуца братот, не му ја мисли (y)

Задоволен од прво полувреме, од второ не!
Не смеат да застануваат, мора да се гази до крај... и Куман требаше да ги напраи замените порано.
Не е лош ростерот, ако на овие 15 што играа денес се додадат Тер, Араухо, Фирпо, Дест и Депај...

Пристапот е сменет, тоа ми праи ќејф.
Али ќе видиме, мора вака да држат, да не биде наредна катастрофа и толку...

Формацијата океј беше, одбраната иста очекував да примиме некој гол ама се изненадив. :D
Фати одлична завршница во двете ситуации, жал ми е што не шутираше пенал за хет трик. Алба и Кутињо многу добри.
Бускетс треба да го префрлат на клупа од следна утакмица.
Во второ полувреме ист пристап како минатите сезони многу несериозно и нефокусирано.

Последно уредено:
Второ го гледав само 15тина мин, али се гледаше дека попуштија на гаста. Долга е сезоната, а екипата искрено да гледаме и не е баш физички спремна. Добро е тоа што не јуришаат да пунат до крај, голови доволно за победа и тоа е тоа.

Ни оди во корист шо гостување нема да има големо значење оти се игра без публика, ако земеме во предвид дека на кампот во 90 % од утакмиците е театар атмосфера. Така да следна со Селта ни оди во прилог тоа, знаејки какво тешко гостување ни било секојпат.

Фати со утакмицата наметна првотимски статус, така да сега од оваа перспектива можда и нема да е лошо купувањето на Депај. За ротација би бил океј.

Депај и да дојде нема да игра крило, за 9ка го планираат. Нема снага тој за крило, Дембеле ќе си е замена за Фати.

Фати - Меси - Гризман

Дембеле - Депај - Тринкао

Ок е вака.

Куман на прес изјави дека добро ќе беше да имавме 9ка вчера и дека сакаат да донесат. Не треба да не залаже една утакмица, ќе дојдат тимови со јака одбрана и ќе видиме дека треба напаѓач. Гризман не можам да го смислам, ако не дојде Депај треба Тринкао да игра десно.

Пјаниќ одма ја покажа класата, во моментов го има измислено фудбалот за Бускетс, апсолутно треба да игра прва постава. Бенчирањето на Бусот ќе биде еден од поголемите предизвици на Куман, цела каталонска јавност ќе му се качи на глава, ама може тој тоа да го издржи.

Дест и Депај, шанса да му се даде на Араухо и тимот е горе-долу спремен. Лев бек само ќе остане тенка работата, издиша Алба во второ и правеа шанси од таа страна Виљареал.

Одбраната синоќа добра мада и немаа многу работа. Алба играше коректно, само очигледно му фали кондиција за 90 минути. Кутињо исто одигра добар меч, очекувам многу да помогне оваа сезона. Бускец мора да оди на клупа со Селта а Пјаниќ да е стартер. Гризман дух. Тотално незабележлив. Од замените Тринсао (вака го изговараше коментаторот, а пошто е Португалец изгледа така се чита) ми остави добар впечаток. Фати извонреден, Меси сосема океј.

Метла ги направи (y)

Фати, Тринкао и Педри, потенцијални ѕверотини, повторно прават да сме нестрпливи за утакмица :)

Иначе, напаѓач најверојатно нема да се донесе, немале пари за Депај, премногу е дупка клубот, едвај се договори Дест, 20 милиони на 3 рати.
Ќе покушаат уште мутавиот Гарсија да го донесат, се надевам дека Сити ќе им бара преголема сума и нема да го донесат.

Метла ги направи (y)

Фати, Тринкао и Педри, потенцијални ѕверотини, повторно прават да сме нестрпливи за утакмица :)

Иначе, напаѓач најверојатно нема да се донесе, немале пари за Депај, премногу е дупка клубот, едвај се договори Дест, 20 милиони на 3 рати.
Ќе покушаат уште мутавиот Гарсија да го донесат, се надевам дека Сити ќе им бара преголема сума и нема да го донесат.
Тоа не можам да го разберам со Гарсија. Ќе даваат 18-20 милиони кога го имаш подобриот Тодибо и плус со тие пари и уште некој милион може да го донесат Депај. Луда работа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom