Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Полека се ослободивме од вишокот. Барем триото Ракитиќ-Видал-Суарез си отиде. Умтити не верувам дека ќе се продаде, ради повредите никој нема да даде пари сега за него. Рафиња би требало сега да биде следен. Тодибо може и да остане ако не дојде Гарсија.

Ова со Семедо секако не е пријатна работа. Штета што мора таков играч да продадеме на помал клуб како Волвс ама тоа е, кризата си го направи своето. Дест никогаш не сум го гледал и немам мислење за него. Се надевам нема да биде нов Фирпо и ќе се покаже во Барса...

Ке признаам на моменти сум те ругал сум те пцуел до 6-то колено и не сум сакал на терен да те видам, ама пак неможам да ти покажам непочит и љубов према тоа што му пружи на клубот. Уште на времето во Ајакс пројавуваше интерес за трансфер во Барса, дури и кога отиде во Ливерпул покажуваше симпатии кон Барса, и до крај на живот нема да ми се смени мислењето дека инцидентот со Киелини на светското го направи намерно само за Ливерпул да ги стави во незгодна позиција и да се откаже од него само за да биде продаден во Барса.

Прилично без навреда за Ето, би напишал реферати за колку го поштувам Ето како играч и едно од најдобрите 9-ки во историја на Барса. Ама дефинитивно ке го ставам Суарез пред него, пред се сепак стигна 3-ти на листата за голови постигнато во историјата на клубот.

Никогаш нема да ти го заборавам уделот во триото МСН, дефинитивно најдоброто и најубиствено трио во историјата на фудбалот. Тоа чуство кога знаеш дека ке падне голеада и спектакл и дека едноставно вие 3-ца ви нема запирање.

960.jpg

Знам дека е гаден начинот на кој се разделуваме, ама едноставно после резилот со Рома, поетското ебење со corner taken quickly и апла после масакарот од Баерн мораше да се сврти нова страница на клубот, да е до мене пре би летале кланот Каталонски и би те оставил до крај на кариера како џокер од клупа, ама неможе се да биде како на филм. Направија се што можеа во нивна сила со Меси ама едноставно мора и на тоа да му дојде крај штета што е на ваков начин и без публика ама се надевам дента кога ке се пензионираш и кога ке дојде моментот да го играш последниот натпревар ке го играш на Кампот во дрес од Барса.

Фала ти за се што пружи мајсторе , вечно ке останеш во историјата и ке бидеш легенда во овој клуб.
2.jpg

Последно уредено од модератор:
Од 6 сезони, 2 одигра на ниво. Постигна еден куп голови, али искрено на мене не ми остави впечаток. Играше со двајца од тројцата најдобри играчи во светот, Меси и Нејмар. И тоа играше улога во неговиот блесок.

Сепак нека му е со среќа во Атлетико, и фала што сепак испадна човек на крајот.

Од 6 сезони, 2 одигра на ниво. Постигна еден куп голови, али искрено на мене не ми остави впечаток. Играше со двајца од тројцата најдобри играчи во светот, Меси и Нејмар. И тоа играше улога во неговиот блесок.

Сепак нека му е со среќа во Атлетико, и фала што сепак испадна човек на крајот.
Не зафркавај брат, сеа на крај падна последните 2 сезони, кога падна и цела Барса, и на тоа пак даваше 20+ голови.
Првата имаше пауза, до полусезона беше млитав, втора полусезона се врати и 2ра, 3та и 4та сезона буквално газеше, по 40 голови даваше. Едини играч што успеа во најдобрите години на Меси и Роналдо два пати да земе златна копачка.

И кас сакав да си оди, пошо само така ќе има промени, али тоа не го менува фактот дека е најдобрата 9ка што заиграла во Барса.

Со среќа нека му е во Атлетико!

End of an era. Како брзо минува времето. Како вчера да беше кога потпиша Суарез искрено. Се сеќавам после инцидентот со Киелини и суспензијата имав сомнежи дали ќе ја повтори формата од Ливерпул. А испадна нешто најдобро во тој момент. Таа прва сезона се вклопи во тимот како кец на десетка. Никогаш нема да го заборавам мечот со Атлетико каде започна магијата на триото МСН. После се до јуни таа година беше само уживање.

И јас ќе речам респект за Ето, но Суарез е сепак најдобрата деветка во историјата на клубот. Штета што брзо падна во формата и мораше вака да си оди, ама се си има свој крај. И во последната сезона уште знаеше да блесне од време на време и да покаже дека формата е пролазна ама класата е вечна.

Фала за се Луис. Многу среќа во Атлетико.

Од една страна точно изминативе 2-3-Години немаше некои сезони за памтење Суарез,знаеше најлесното да го промаши,а знаеше и од нигде никаде гол да даде,играњето на секои три дена си го направи своето,немање замена играње се и сешто,па кланот на пријатели кој кажуваше кој ке игра и колку ке игра,и како капак на сето тоа дојде короната,и многу многу големата финансиска криза,каде што од аспект на финансиите не зборувам сите знаеме дека клубот е во големи лајна,ама од спортски аспект дали Барса беше/е спремна да се ослободи од Суарез,пред се зборувам да имаше добар менаџмент можи ке тераше уште сезона две да играше после 60-та,ама сезонава без 9-ка ке биде огромен ризик,дојдовме на дереџе Брајтвајт играч од Леганес/Осасуна 9-ка да игра,како третокласна екипа станавме.

@Mayavin , @NeymarJunior , @Sawyer88
Не знам зошто го цитирате лудакот, јас на игнор го имам ставено, живее за провокации на кајгана, скратете му ја и таа можност.
Го имам ставено на игнор одамна, ама пак си ја поштувам темата зашто има некој членови уште ставаат трансфер шпекулации, ама бидејки влагам не најавен на акаунт ми ги дава сите мислења од него.

До вчера го колневме до 3та крвна линија, сеа најдобра деветка бил. :toe: Средовечна жена у менструација не променува толку нагло мислење.
Ние го колневме за оваа сезона, и претходната пошо веќе е во години.
Коа даваше по 50 гола у сезона и у финале ЛШ не го колневме...
Исто, од 2014 наваму е најдобар стрелец во ЕлКласико...

Малце апдејт на состојбата во клубот, конечно работите почнаа да добиваат расплет, бавно, со ползење но оди некако. Толку е и капацитетот на управата, после сите раздори и скандали добро е и толку што средија.

Отстранети од тимот се 3 од 4 играчи кои ги побара Куман, плус неочекувано за мене Семедо, а претходно Артур. Умтити не може да биде продаден и ќе остане, а на трансфер листа се уште Рафиња и Тодибо, кои денес не тренираа со тимот и јасно е дека не се рачуна на нив во следната сезона. Исто и на Матеуш Фернандеш не се рачуна, немам инфо дали ќе е продаден или во Б тимот ќе остане.

Од засилувања кои што ги побара досега не му е исполнета ниту една желба, најблиску до остварување е Дест, додека сигурно нема физички јак везњак да добие којшто го бараше, поточно нема да го добие Вајналдум. Другите две желби му се стопер и напаѓач за кои се надеваме дека клубот ќе му ги донесе. Гарсија и Депај се први опции за таму, ако не успеат нив не би сакал некој нов Брејвејт да донесат во името на Стуани или слични, подобро да не се носи никој ако не можеш ништо квалитетно да земеш, туку да се остави тоа да го направи новата управа.

Новите играчи во тимот ги добија броевите и сега веќе знаеме кој ќе е дел од прв тим, а кој како дел од вториот ќе може да настапува за првиот. Пјаниќ 8, Тринкао 17 и на мое, а мислам и на ваше позитивно изненадување седумнаесетгодишниот Педри број 16. Куман го препознал талентот во него и на тие години е спремен да помогне на тимот како и Ансу Фати. Вратените од позајмица исто добија броеви, Алења 6, како што и најавија медиумите Куман е импресиониран од него и му се вклопува во системот и Кутињо 14.

Рики доби број од вториот тим и засега таму ќе е регистриран, исто и Араухо и Миранда како дел од вториот тим ќе се водат. Ако замине Рафиња, неговата 12ка ќе ја добие некој. Слободни исто се број 2 и број 9.

Тимот од безмалку 30 години просечна старост дојде на 25.6, а ако дојдат Дест и Гарсија, ќе падне уште.

Голман: Штеген, Нето, Пења

Десен бек: Роберто, Дест?

Лев бек: Алба, Фирпо, Миранда(Б)

Стопери: Пике, Ленгле, Умтити, Араухо(Б), Гарсија?

Среден ред: Бускетс, Де Јонг, Пјаниќ, Кутињо, Алења, Педри, Пуиг(Б)

Напад: Меси, Гризман, Дембеле, Фати, Тринкао, Брејтвејт, Депај?

До вчера го колневме до 3та крвна линија, сеа најдобра деветка бил. :toe: Средовечна жена у менструација не променува толку нагло мислење.
Абе јес да апла ко биполарни делуваме, ама сепак голем импакт направи во Барса и на крајот колку толку мораше почит да му се покаже.

Наредна сезона Меси сигурно си оди без да видите пара за него, а прашање и оваа колку ќе му се игра. очигледно не му е по воља останувањето и се гледа дека ептен биле блиски со Суарез. Многу погрешен потег што не го продадовте на Сити, пошто уште не се знае до кога стадионите ќе останат празни, а вас ќе ви требаат пари баш наредно лето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom