Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Со ваква одбрана сити ќе ни ебе матер.

Секако..дека ист ќе биди пристапот во евентуална нокаут фаза против Сити и против Бетис во домашното првенство.

Имав работен викенд па не ја гледав. Денес гледам highlights и има што да видам. Доволен беше и тој извадок од мечот за да се види колку очајно изиграл Роберто. А и Тер Штеген баш сега направил тешка глупост...

Тешка сезона ќе биде ова. Убаво што го избушивме Реал на Ел Класико ама тоа не треба да ни ги замачка очите. Премногу проблеми има во екипата и како одминува сезоната може да стане многу полошо. Среќа што оваа сезона нема доминантна екипа во Ла Лига па остануваме фаворити. А за ЛШ еден ваков меч како овој може да ја урне цела сезона.

Сосема е точно ова, особено кај искусниве играчи се забележува. Би рекол можеби и Меси е главната алка тука, со тоа што не учествува при вршењето на пресингот. При таков систем кога еден играч не си ја врши задачата, не може да успее, се отвора дупка по дупка, обидувајќи се другите да го покријат неговото место, оставаат празно кај нив.

Novinari madridske Marce su napisala zanimljiv osvrt na lošu Barceloninu igru protiv ekipa koje svojom kvalitetom ne pripadaju gornjem dijelu La Ligine tablice, dok protiv jačih momčadi Barça pokaže svu svoju snagu. Tako oni navode da glavni razlog leži u motivaciji. Ernesto Valverde loše motivira igrače uoči utakmica koje bi trebale biti rutina za ekipu poput Barcelone pa smo tako mogli vidjeti loše ulaske u dvobojima protiv Betisa, Leganesa i Rayo Vallecana, koji su se kasnije odrazili i na rezultat koji je u krajnju ruku neočekivan.

За тоа најдобро е да се ротира со помалите клубови и шанса да добиваат тие што имаат желба да се докажат. Немора Суарез, Алба, Пике, Бускетс, Ракитич да играат на секоја утакмица повторувам НА СЕКОЈА!

Да бидеме реални, вчера средината беше очајна. Не ги толку напаѓам одбраната пошо немаа никаква помош а гледавме дека Бетис напаѓа со по 4-5 играчи.
Кога влезе Видал одма се осети разлика. Тука да беше и Кутињо и Дембеле сигурен сум дека ќе имаше разлика. Семедо исто мора почесто да почнува на бек и на Денис еднаш да му даде шанса а не само во купот со втората екипа, нормално дека нема да биде тоа - тоа. Типчето кинеше у Севиља и Виљареал неможе да е толку дупка за да не добие и минута, а Мунир стално да влага.

Ракитич следна нема да игра. Ваљда место него ќе го стави Артур Видал кој и заслужува. Но проблем ќе биде тоа што С. Роберто ке игра пак бек :/[DOUBLEPOST=1542046857][/DOUBLEPOST]Пуштив Highlights пак да го гледам мечот.
Првиот примен гол, S.Роберто на време во одбрана, поставува нога на страната каде што шутира играчот нa Бетис, не го блокира шутот и сепак гол е.
На вториот примен гол на Тер Стеген му помага само одбраната S.Roberto-Lengle-Pique-Jordi Alba против пола тим (6) играчи на Real Betis.
Средината на Барса доаѓа после 10секунди.
На третиот примен гол Пике и Ленглет ја имаат покриено десната страна на Тер Штеген, но играчот на Бетис шутира во Тер Штеген и за несреќа топката лошо ја избива.
*** Измеѓу третиот и четвртиот гол Ракитич втор шолт = ЦРВЕН.
На четрвртиот гол С.Роберто пак касни, Pique не е на место.

Накрај поразот се сведува на немање доволно среќа (случката со Тер Штеген), не менување на Ракитич на време што подоцна резултира со играч помалце, и везњак што не игра одбрана бидејќи во договорот му пишува мора да игра ... .

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom