Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Види го Суки паметен, го пропушта Билбао на 18 март и нареден меч во Примера му е на 31 март. Ќе одмара после Челзи две и пол недели.

Види го Суки паметен, го пропушта Билбао на 18 март и нареден меч во Примера му е на 31 март. Ќе одмара после Челзи две и пол недели.
Ќе оди со термосот со чај, мате или како и да се вика на некоја плажа, му е гајле :D

• Barça and Gremio reach agreement on option for Arthur transfer
  • If the Club exercises the option — which it can in July 2018 — the transfer will cost €30m plus €9m in variable amounts

pixfull_1428133975fD7Z7wPLBgZ47oc.jpg

WELCOME :drk:

Чист просек мене ми делува овој,од 20 мин клипчиња на Јутуб ништо посебно не видов. За Даглас на времето имаше појаки клипчиња него овој.Дај боже да ме демантира со добра игра ама тешко.

Некаде прочитав дека скаути на Барса го следеле во живо како игра на цели 18 утакмици, колку е точно незнам. Не би рекол дека ќе фрлат 40 милиони за некој бот како Даглас.
Проблемот со ваквите трансфери е тоа што не е докажан играчот на европско тло, али ако можеа со 30 годишен Паулињо да ризикуват, не гледам зошто да не со 20 годишен перспективен играч.

Одлично делува на клипчево, наликува на стилот на Чави, не е напаѓач за да изгледа атрактивно, да дрибла, да спринта.

Полош од Даглас нема шанси да биде, плус долго време го следат нашиве, така да би требало да знаат што прават. Дека е талентиран, тоа е точно, но има одиграно само една сезона професионален фудбал.

Од другата страна, во екипа со Меси, Кутињо, Дембеле, Ракитич, Бускетс, Роберто, Паулињо, евентуално Гризман, типов ќе заигра фудбал асално здравје за 2-3 години. Комотно можат да го пратат на позајмица некаде.

Од другата страна, во екипа со Меси, Кутињо, Дембеле, Ракитич, Бускетс, Роберто, Паулињо, евентуално Гризман, типов ќе заигра фудбал асално здравје за 2-3 години. Комотно можат да го пратат на позајмица некаде.
Добро после Паулињо уште не ви дојде паметот да не потценвате некој пред да заигра? Колку си видел од Артур ти или било кој друг тука? Ракитич до вчера го плукавте а сеа некој фактор е во екипата пак.. Факт е дека ако почниме да кикснуваме пола тим со исклучок на 3-4ица ќе барате да се продај..

На 21 година најверојатно ќе патува за светско во најсилниот бразилски ростер во последни 12 години.. Неможи до толку да е лош сигурно

На позицијата на Ракитиќ и Паулињо би играл Артур. Двајцата се 30+ години. Иниеста да не прам муабет, при крај на кариера е. Иако добро делува средниот ред годинава, се е тоа како крпено и привремено. И те како е потребен нов играч во среден ред, а треба исто и замена за Бускетс, зошто е единствениот ДМФ во тимов, а тоа е една од клучните позиции. Без Бускетс играта е неколку нивоа подолу.

Андре Гомеш во депресија е заради најтоксичните фанови во светот.. т.е БАРСА ФАНОВИТЕ

"On more than one occasion, I didn't want to leave my house because [of the way] people look at you -- you have fear of going on the street out of shame," he said.

"My friends tell me I am going with the handbrake on. I close myself off. I don't take allow myself to get rid of the frustration I have. Then I don't talk to anybody, I don't bother anyone. It is like I feel ashamed.

"Thinking too much has hurt me. I think about the bad things and what I have to do. Although my teammates help me a lot, the things don't work out the way they want them to work out."

Ех памтам на времето кога луѓето беа фанови на фуш играчи пошто беа играчи НА НИВНАТА ЕКИПА.. Зар некој ги исвиркуваше Едмилсон или Макси Лопез?!?
Треба еден РЕСЕТ на тимот и да се истребат сите канцерогени фанови.. Веројатно и ќе дојди на скоро после пензијата на Меси..

MAKE CULES GRATEFUL AGAIN ! ! !

Супер логика нема шо. Исто како да те вработат во нуклеарна централа а ти немаш појма шо треба да работиш, али нема веза не треба да те отпуштат, и сите треба да те сакат и почитуват само затоа шо си дел од тимот. :pos:

Да да баш исто.. Андре Гомеш ако утни пас ќе изумри цела Каталонија.. Одлична споредба аутисту

На позицијата на Ракитиќ и Паулињо би играл Артур. Двајцата се 30+ години. Иниеста да не прам муабет, при крај на кариера е. Иако добро делува средниот ред годинава, се е тоа како крпено и привремено. И те како е потребен нов играч во среден ред, а треба исто и замена за Бускетс, зошто е единствениот ДМФ во тимов, а тоа е една од клучните позиции. Без Бускетс играта е неколку нивоа подолу.
Иниеста не го спомнав погоре поради тоа. Ракитиќ и Паулињо имаат уште 2-3 сезони фудбал во нив сигурно, освен ако не решат да ги продадат и колку сака нека не бидат во форма, пет пати се повеќе навикнати на стилов на игра отколку Артур. Паулињо покрива кај Бускетс, има замена таму, мада да, за ДМФ се сложувам дека треба да се мисли не нов Бускетс.
Артур не ја гледам поентата, имал една година фудбал играно, можда ќе стане играчиште, можеби ќе е новиот Чави, ама премногу големо можеби е тоа. Ама па не е дека не се познати по скроз промашени трансфери from times to times, така да win-win ситуација, или го имаме новиот Чави во екипава или ќе продолжиме да бидеме екипата со најдебилни бразислки купувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom