Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Има за што да жалиме бидејќи бевме многу добри во второ, иако ова беше едно од послабите Ел Класико. Сепак Реал одкако е Зидан тренер го прати некоја среќа а против тоа не се може.

Имаше и нешто позитивно, Бускец конечно беше добар денес. Проблем е што нема со кого да игра во средината, Гомез и Ракитич само му ја враќаат топката нему или на одбраната. Нула креатива. Со Иниеста се се смени, малку подруго е кога додаваш некому што оди напред наместо во рикверц. Тие минути што ги изигра Иниеста исто ко да не бил повреден. Се надевам ќе остане фит до крај пошто црно ни се пишува без него. Имаме 10 играчи во средина со вкупна креативност ниту 1% од онаа на Иниеста, жално. Арда, Гомез, за Алкасер и Видал да не правам муабет...се е тоа промашено. Добри 100 милиони за трансфер и којзнае колку за плати...подобро нека донесат еден саглам колку и да вреди ко Суарез лани. Ама тоа ти е, тоа сакаше стручњакот, најјак тим имал сега.

реми рамно на пораз.
три бода и психолошка предност и шест бода со демотивација е ко ден и ноќ.
иниеста фалеше, ко риби на суво сме без него.

гомеш го пратам 4 утакмици по ред. по-не барселона играч не знам дали сме имале. тромав, спор и без никаква идеја. мразам да ја гледам барселона со него. он дефинитивно е дел од најлошата тројка во средина задњи 10 години. ракатич, бускетц и гомеш. зборам сите тројца во формација. пропаст.

маске и арда. такви какви ги дал господ со две мозочни клетки вкупно двајцата. прво едниот со крвнички старт на раб на шеснаесет у 90та..после другиот со најидиотскиот фаул. да е само тоа..

нејмар го сакам исклучиво пошто е наш. да не беше, сигурно ќе ми беше еден од најомразените.

инаку ако продолжиме вака, денес и да тепавме, ќе беше само мачкање очи. ако нешто не се смени, ќе се мачиме и ќе губиме бодови.

има уште многу да се игра. ама не е само до бодовите. некако се губи магијата и задоволството да се гледа барселона, не е како што беше. стануваме тим како сите други. а бевме повеќе од фудбал.

во моментов се крстам на иниеста. се надевам кај него е магијата..

Нејмар има добри потези ама често знае да се усере со некои други потези, таа шанса не смееше да ја промаши. Исто и Меси е за критика, некако многу тивок за негови стандарди.
Игравме добро само по влегувањето на Иниеста, а загрижувачки е тоа што немаме достојна замена за него.

Последната измена на Енрике беше глупост, Реал тераше само на нафрлени топки, а имајќи го Умтити на клупа тој оди прави измена која не ја прави ниту против третолигаши, го вади Нејмар а место него го уфрлува Денис Суарез. Па слободно можеше Арда да го премести на местото на Нејмар, Маске десен бек, Роберто во средина и Умтити да влезе како ЦБ.

Мислам дека тимот има криза, а се надевам дека Иниеста ќе биде клучот да се излезе од оваа криза. Мразам вака кога немаме течна игра и кога сме млитави а не убиствени во нападот.

Ова беше едно од најлошите Ел Класика што сум ги гледал. На крај и се изнервирав здраво, ама не од Реал, туку од нашиве. Прво две промашени стопостотни шанси, после при бранење водство глуп фаул и давање шанса на Реал од позиција од која и тоа како се опасни.

Инаку со играта не може да се каже и дека заслужија победа. Во прво полувреме средниот ред беше тотално за никаде. Ако Реал запнеше повеќе (а и да беше комплетен) црно ни се пишуваше.

Не се најде јунак што ќе го замени Иниеста овие два месеца. Андрес и овака подостарен е доктор по фудбал за сите срединаши што ги имаме. Да се вратиш од повреда после толку време и веднаш да играш на врвно ниво е скоро невозможно, ама не и за Иниеста. Капа доле. Само ако нешто не се преземе, за некоја година кога тој ќе се пензионира има да пропаднеме побрзо од Титаник.

Има многу простор за загриженост после ова. Освен Умтити, ниеден трансфер не се покажува како успешен. Андре Гомеш, Денис Суарез, Алкасер, Видал.... Се’ се тоа големи утки. А и старите момци не се како што беа оваа сезона. Бускец како да ја изгуби силата, Маске е само сенка на она што беше, Нејмар не престанува со лигавењето, Суарез во последно време игра како да не ручал тој ден, а некогаш и Меси знае да се вклопи во сивилото.

А Лучо изгледа како полека да ги губи конците од раце. Веќе почна да се шушка за негова смена. Сепак мислам дека е рано за тоа, а и немам видено бели марамчиња на Камп Ноу (а знаеме сите што значат тие). Ваљда ќе му се даде шанса до крај на сезонава, ама после ако не освоиме некој голем трофеј сигурно е дека ќе го шутнат.

Ако има и малку вистина во ова, шуткај таму и тројца како Кутињо ќе можат да купат...
Шала на страна, ако некој може да го замени Иниеста со интелигенција и такви пасови моментално само Кутињо мислам дека е тоа. Денис Суарез можеби ќе се развие во играчиште ама има време за него, моментално Кутињо е ниво-две над него (плус има некои шпекулации за Кутињо во Барса во секој случај).

Мислам дека малку го потценуваме уделот на Нејмар во играта на Барса. Се сеќавате лани кога Меси беше повреден тој го носеше тимот 2 месеци. Ама уште побитно е што прави кога Меси е во игра односно отвара простор. Кога игра Нејмар дел од вниманието на противниците оди кај него со што се отвара простор за останатите, сетете се само што се случување пред неколку години кога го игравме Педро на слична позиција.

Наместо Туран и Гомеш да го донесевме Верати мирна глава ќе имавме. Најдобар среден играч во светот, контрола на топка од класата Чави, Иниеста ја има малиот. За Туран и Гомеш дадовме 70-75 милиони евра, да се пратеше таква понуда до арапиве можда и наш ќе беше. Кутињо според мене не вреди толку, не може да е замена на Иниеста пошто повеќе ми изгледа како крило и нема таква контрола на топка. Од друга страна има страшен шут и супер техника, ама тоа што ми фали најмногу моментално во тимов е тоа некој да ја нагази топката во отсуство на Иниеста. Паузата ни фали, ах златен Чави.

Мене ми се допаѓа Гомеш, мислам дека има потенцијал во него а и моментално ниво му е многу добро.

Арда како десно крило не го сакам, подобро е да се купи десен бек а Роберто да си игра резервно десно крило. Колку убаво соработуваа лани со Суарез кога игравме принудно модифицирана 4-4-2 формација

Немам искрено ништо против Гомеш, ама не мислам дека ќе биде најдобар среден играч на светот, тоа е проблемот. Најдобрите играа кај нас - Чави, Иниеста и Бускетс и ние бевме најдобри. Сега Верати ќе биде најдобар, а страшни играчи како Крос, Модрич и Иско се веќе во Реал. Мораме да имаме таков играч и кај нас.

Нејмар е ѕверотина и иден најдобар играч во светот, какво продавање, какви кутињовци, какви пичке материне. Овие што се покажуваат како добри во просечните тимови, кога ќе дојдат во Барса си викаш како е можно да е толку слаб, а како играше таму. Тоа се играчи како Санчез, Пако, Денис Суарез итн. Продажба на Нејмар е најглупиот потег што може да го направи Барса, не за џабе нудат стотици милиони за него. Видовме и Ливерпул купи 10 играчи со парите од Суарез и каде беше после тоа. Истото го направивме и ние годинава, изнакупивме просеци и затоа се резултатите вакви.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Не сакам да ви паметувам кај вас во фан клуб, али мислам дека е во право @The Shadow Walker. Мора Барса да бидат стрпливи со Нејмар, дечкото е предобар играч има потенцијал да биде лидер и е играч врз кој може да се гради екипа. Сигурно ќе биде во топ 3 најдобри играчи во наредни 5 години. Менталитетот и понашањето со тек на годините ќе му се смени, како што ќе старее и ќе созрева. Ваков беше Роналдо на времето у Манчестер, курчало, али јебига треба да имаш донекаде ваков карактер ако сакаш да бидеш најдобар во свет.

Истото ние го зборевме за Бејл во втората негова сезона, која и му беше најслаба од кога дојде во Реал. Одма бевме за продавање на Бејл и дека не го бивало, дека бил преценет енглез (знам дека е велшанец) и такви некои глупи муабети за сега дечкото да ни е иднината на екипата и врз кого ќе се гради понатаму екипата.

Баш напротив , Нејмар кога дојде беше доста приземјен и скромен момак , во последната година е станат арогантен и лигуш. Настрана шо изгледа патетично на теренот , најантипатичен лик ми е на теренот. Нормално дека е млад и заслужува шанса , али мора ова да биде одреден период , а кај него веќе трае долги месеци.

Иначе подолу табела само од домашните утакмици сезонава , не памтам јас кога Барса имала ваков дебакл на домашен терен.

tb.png

јас мислам дека никој не го доведе во прашање талентот на нејмар.
неговиот однос на терен (некогаш и вон) е она кое привлекива негативен поблицитет.
провоцира, се провоцира, понекогаш глуми, претерува, боди ленгвиџот му е иритирачки. често знае и неспортски фаул да направи.
според мене топ 10 да, топ 3 никако. топ 3 бил се на се 6 месеци у негова кариера. тоа не го прави вечно топ 3.
неговиот неконстантен придонес е друг проблем.

беше млад пред 3 години. веќе е во години каде од него се очекува да гази, а он стагнира. ако чека роналдо и меси да ги пензионира за да биде број еден, се заебал.

во правиот клуб е да биде играчиште. играчиште се станува ако си константно играчиште. никако на друг начин.
има сеуште време да се оправи.
сам си е крив за тоа што не е најомилен кај фанови на барса, никој друг. а такви не се баш малце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom