Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
каква управа еј, втори сте со 1 бод заостанување зад реал и човекот добива ултиматуми :(

Реал има утакмица помалу мада не се ни толку битни бодовите. Енрике ваѓа 23 различни состави, и на најбитната утакмица почнува без Меси и Нејмар и Алвес. Нешто е труло :D Неко меѓу нама није наш :D

каква управа еј, втори сте со 1 бод заостанување зад реал и човекот добива ултиматуми :(

Логично размислување и мислам дека во ниеден клуб освен во Барса и Реал не би се случувало ова, НО примарен проблем тука не е заостанувањето зад Реал, туку начинот на кој Барса игра и пристапот кон играта на тренерот.. На 17 или 18 натпревари различна постава... Мислам дека и управата на страна тоа што носи грешни одлуки, му даде отворени раце на Енрике сам да го креира тимот, му даде поголема слобода од слободата што на пример ја имаше Тата..Беа потрошени милиони..Барса (како и Манчестер) е екипа која секогаш цели кон највисоки достигнувања, но во Англија општата јавност и сите фанови се многу потрпеливи многу поџентлменски настроени, а во Шпанија секој неуспех дури да е и најмал отвара широки полемики голем број критики и создава невиден притисок...Мурињо избега како од оган од Шпанија, а Пеп оќелави... Причината поради која е овој ултиматум делумно е и факторот Меси, а делумно последен обид управата да остане на местото каде што е сега..

Енрике во моментов на прес одговара на прашања.

Luis Enrique: “I maintain communication with the president, but I have not received any ultimatum, never have."

Не знам што да кажам. Ја како фан сум навреден после оваа изјава или пак сум слеп и не го гледам тој прогрес.

Luis Enrique: "It's clear we'll have to improve if we want to win trophies, but I think we're making progress."

Најверојатно останува, збори за идните планови па и за крај на сезоната. Неколку пати повтори дека е мотивиран и верува дека вториот дел од сезоната ќе биде многу подобар. Останува да видиме што ќе каже Бартомеу и како ќе ја извртат и овој пат ситуацијата.

Зарем немате забележано без разлика кој е тренер веќе 4 сезони со ред екипата на Барселона во втората полусезона значително опаѓа на физички план и со тоа резултатите се лоши..зарем ова е случајност?..и кога беа и Тата и Тито екипата играше лошо од јануари а тоа е знак на недоволно квалитетната клупа и преистрошеноста на Алвес,Иниеста,Чави,Бускетс(кој изгледа како да има 34 години) и останатите првотимци кои сеуште го сочинуваат костурот на тимот....едноставно според мене ремот на тимот требаше од многу порано да се прави и не смееше да се продава Тиаго Алкантра...Педро не знај кај тера додека Серхио Роберто и останатите од школата непотребно се форсираат бидејќи Чави и Иниеста еднаш на 100 години со годат..

Ракитич е одличен играч но проблемот е тоа што неговата природна позиција е полушипц односно зад напаѓачите т.е. онаму каде што игра Меси,и Енрике го игра како ЦМ/десно крило (:facepalm:) па затоа изгледа за никаде на таа позиција..поентата ми е дека не е толку Енрике виновен колку што е управата што не овозможни квалитетни засилувања и градење на нов костур бидејќи очигледно е дека сегашниот одамна го даде својот максимум

znaevme site deka enrike nemoze da gi povtore rezultatite na pep (vo bliska idnina nema da ima takov)
no ocekuvav deka ke bide blisku znaejci deka e dete na barsa
no ispadna obratno

Не знам за вас, ама некако неизвесно очекувам деновиве да прочитам некоја чурук вест за како тоа Меси ја киднува некаде во Англија...............

Ајмоооо само што потврди Бартомеу - избори на крај на сезона!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom