Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
На Атлети ако им дадеме гол кур сечам. 2-0 или 3-0.

Да не ве цитирам сите, ама ова на сите се однесува.
Искрено мислите дека тоа е работа на Меси и дека ова прв пат се случува?
Ако управата е неспособна, искрено мислите дека Меси е тој кој што треба да одлучи дали таа треба да биде заменета или не? Искрено преголема слобода е тоа за играч. Еве викате дека со нови избори ќе тргнела ситуацијата од мртва точка, што ако не се случи тоа? Дали и на следната управа ќе треба Меси да биде тој кој што ќе и пресудува?
Истото е и за тренер, играч, било која функција во тимот. Ова е единствен случај каде што играчот не доаѓа на тренинг, и тренерот е казнет за тоа, а не самиот играч.

Пак ќе кажам, не провоцирам, само си муабетиме.

Ако управата е неспособна, искрено мислите дека Меси е тој кој што треба да одлучи дали таа треба да биде заменета или не? Искрено преголема слобода е тоа за играч. Еве викате дека со нови избори ќе тргнела ситуацијата од мртва точка, што ако не се случи тоа? Дали и на следната управа ќе треба Меси да биде тој кој што ќе и пресудува?
Истото е и за тренер, играч, било која функција во тимот. Ова е единствен случај каде што играчот не доаѓа на тренинг, и тренерот е казнет за тоа, а не самиот играч.

Другар Меси реагира во името на поголемиот дел од играчите кои се свесни дека не оди на добро работата. Тој е фронтмен зошто тој ја има моќта.

Другар Меси реагира во името на поголемиот дел од играчите кои се свесни дека не оди на добро работата. Тој е фронтмен зошто тој ја има моќта.
Меси ја има моќта да менува управи, тренери и играчи?
Брат не е ни капитен што се вика, Чави е сеуште. Незнам кој му дал толкава моќ.
Ја разбирам дека дечкото има направено премногу за Барса, ама веќе дојден е до степен каде што претерува едноставно (и не, не мислам вака зашто сум за Реал). И Роналдо има големо влијание во Реал, али волкава моќ не.

Nikoj ne e kaznet kako sto jas gledam. Edinstvenata rabota koja se obiduvaat da ja objasnat pogore e deka vremeto na Laporta bese ispolneto so pocit i razbiranje kon igracite, pametni odluki na transfer pazarot, uste podobri koga trenerite se vo prasanje. Vo negovo vreme imavme stabilnost, imavme samo 2 trenera i dvajcata bea poln pogodok.

Ovie sto dojdoa posle nego kako da sakaa nasila da go izbrisat se ona sto go postigna Laporta... trgni od toa deka go trgnaa Krojf od mestoto na pocesen pretsedatel, blizok sovetnik na klubot, go izbrkaa Abidal na mnogu pickarski nacin, ja prodadoa direknata zamena na Xavi za smesna suma. Onie koi ja sledat Barca odamna znaat deka toa ne se vrednostite koi Barca gi promovira. Ne go negirame faktot deka ovaa uprava ja podobrila finansiskata situacija vo klubot, no nas navivacite iskreno kur ne zabole finansiskiot aspekt na klubot, nie sakame rezultati, sakame igra, naviknati sme da pobeduvame so ubedliva igra. Koga momcite izleguvaat na teren sekogas da bidat favoriti a ne uste pred pocetok na utakmica da znaeme deka ke se macime ili ke zagubime. Za toa treba vrven takticar koj znae kako da se postavi so zvezdite, a za da sedne vrven takticar mora da ima vrvna uprava koja ke go donese tokmu toj covek, a ne da gleda da donese nekoj anonimus pritoa molejki se trkaloto da se svrti vo nivna polza i se da bide vo red.

Vtora rabota se vesnicite. Ovie glava nemozat da dignat posle sekoja napisana statija i nemaat jasen stav kako da se odbranat dokolku istata ne e tocna. Si gi stavaat nivnite interesi i pozicii pred klubot. Iskreno se nadevam na Laporta zatoa sto vo klub koj sto nema sopstvenik, upravata i tehnickiot personal se mozebi najglavnite alki i klucot na uspehot.

Ја разбирам дека дечкото има направено премногу за Барса, ама веќе дојден е до степен каде што претерува едноставно (и не, не мислам вака зашто сум за Реал). И Роналдо има големо влијание во Реал, али волкава моќ не.

Друже, Меси е дете на Барселона, од мали години е таму и нема променето клуб до сега. Роналдо, е во Реал од 2009? Зошто мислиш ќе има моќ еднаква на Меси?

А мислиш Меси сам го прави ова , без подршка од играчи како Иниеста , Чави и можда некои луѓе однадвор како Лапорта и Пујол? Како што кажа Лу5 , преку него оди цела операција бидејки е најдобриот и најреспектиран од сите фанови низ светот. Капа доле за Чави и Иниеста , али Меси е Меси , никојпат овие двајца нема да уживаат рејтинг како неговиот.

Според мене овде се водат надворешни политики кои сигурно ние нема да дознаеме за нив. Играт улога многу работи , не е само лошата форма на тимот моментално. Да го добиеш најдобриот тим на светот со внатрешна атмосфера и огромна моќ да разара барем уште 3-4 години , и да му ебеш матер за 2 сезони , тешко кој би трпел. Можда ќе звучи параноично али овие како намерно да сакаат да го упропастат клубот. Кој тренер би си ги оставил 2та најдобри напаѓачи во тимот на клупа , на можеби најтешкото гостување во сезоната каде што немаш победа од 2008 година? Верувај Енрике глуп и прост не е , други политики се водат овде.

На крај краеви ако сакаш да те почитуват играчите и да имаш авторитет над нив , треба прво да го заслужиш. Меси и на Гвардиола му правеше вакви киксови во првата сезона , али потоа играше како што му свират. А камоли па некој анонимус како Енрике.

Меси ја нема моќта да ја смени управата, но има доволно моќ за да се забрзаат некои работи.

Многу екстремно ми е тоа дека управава намерно ја саботирала Барселона, зашто искрено не гледам поента во тоа.
За Меси пак ќе кажам, мислам дека не е он тој кој што треба да одлучува за иднината на Барселона до тој степе, зашто сепак е само играч, а можно е и да си го злоупотребува ова во иднина безразлика дали во ситуацијава имал подршка од другите играчи.
За тоа зашто Енрике не ги играше Меси и Нејмар немам логично објаснување искрено, и со другари што се за Барса имам правено муабет и они незнаат заштоне ги играше двајцата.. ментален потег. :)
Али сепак поради тоа Меси следниот ден да не се појави на тренинг, и индиректно да иницира заминување од клуб или менување на тренер/управа е крајно невкусно.

Ајде едвај чекам да го видам пак на оваа место!

481653526aff83c4cf27b1c8448d8d55_extras_albumes_0.jpg

И што повеќе вакви моменти:

joan-laporta-drunk-1.jpg

Моќта ја црпи од две места. Дете на Барса врз кого се гради целата игра и играч на Барса кој донесе титули, успеси, урна рекорди постави нови. (На анкетата која излезе вчера, на кого давате поддршка Меси или Енрике 70% одговориле во корист на Меси)
Во ова не е сам. Дел од играчите му даваат поддршка да истапи бидејќи и кај нив има незадоволство. 23 различни формации на 23 натпревари, недоволно подготвени тренинзи, често менување на позиции, конфликт на Енрике со Рафиња, Монтоја, Пике и Чави. Енрике е таков лик и во Рома се искара со Тоти.
Бартомеу има страв да не го изгуби Меси затоа што сака да се кандидира на избори. Челзи го контактира татко му на Меси кој е негов агент. Евентуално одење на Меси од Барса е крај на амбициите на Бартомеу и крај на оваа Барселона. Факт е дека Барса во моментов нема план Б за игра без Меси. Нема раководство и тренер кој полека ќе го менува системот и ќе го повлекува Меси, а ќе го турка Нејмар напред како што тоа го направија Лапорта и Рајкард со Роналдињо а со јавна поддршка на Кројф кој ги олади фановите, а го продолжи Пеп.
Роналдо има моќ но Реал има страшно моќен авторитет во Флорентино. :)
Ако имаш време изгледај го ова и некои работи ќе ти станат појасни.

Како прво за она погоре никој не е сигурен дека Меси иницирал предвремени избори, затоа што управата ќе се сменеше и тогаш кога не се појави на тренинг кај Пеп по таа логика..Повеќе тоа го разбирам како лична расправија помеѓу Енрике и него.. Предвремените избори се резултат на притисокот од медиумите кој би влијаел силно на понатамошниот тек од сезоната. Вака колку толку ќе се смират страстите, нормално ќе се намалат и критиките во весниците... Настрана тоа...што правиме со Атлетико...? :oops:

Многу екстремно ми е тоа дека управава намерно ја саботирала Барселона, зашто искрено не гледам поента во тоа.
За Меси пак ќе кажам, мислам дека не е он тој кој што треба да одлучува за иднината на Барселона до тој степе, зашто сепак е само играч, а можно е и да си го злоупотребува ова во иднина безразлика дали во ситуацијава имал подршка од другите играчи.
За тоа зашто Енрике не ги играше Меси и Нејмар немам логично објаснување искрено, и со другари што се за Барса имам правено муабет и они незнаат заштоне ги играше двајцата.. ментален потег. :)
Али сепак поради тоа Меси следниот ден да не се појави на тренинг, и индиректно да иницира заминување од клуб или менување на тренер/управа е крајно невкусно.
Како што спомна и @Del Boy Меси истото ова го имаше направено и во времето на Пеп, а не пак сега со Енрике.. далеку од тоа дека индиректно иницирал заминување од клубот, како што пишуваат мадридските весници последниве денови.. Меси само покажува колку му значи овој клуб и дека не му е сеедно сето ова што се случува последните 2-3 години, спомна некој и погоре, Меси сигурно не е сам во сето ова, сигурно ја има подршката и од останатите играчи.. ова со Зубизарета се надевам дека ќе биде само почеток и дека работите ќе тргнат на подобро, само да се оствари тоа што го изјавил Бартомеу и да има предвремени избори летоска. За потегот на Лучо и неиграњето на Меси и Нејмар на едно од најтешките гостувања за нас, не би можел да ти одговарам зошто се случи ова, но сигурен сум дека и зад сево ова стои некој друг, а не е тоа избор на Лучо.

Од Атлетико губиме лагано 2-0, 3-0 и чао пријатно, комотно да се посветиме на Купот, да не бидат две сезони без никаков трофеј.

#Предвремени
[DOUBLEPOST=1420652363][/DOUBLEPOST]Инаку, Викторче во Јунајтед. (y)
Сакам пак да го гледам тоа лутото. Колку и да го пцуевме понекогаш, со него меѓу стативите освоивме 3 ЛШ.

Се најдобро, ѕверу!
rijkaard-valdes-140514.gif

Најверојатно ќе дебитира на 23 јануари против Кембриџ во ФА купот, хаце гостување :D ништо чудо да му влепи бокс на некој бик :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom