Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Не сонувајте продажба на Меси. Целиот тим и понатаму ќе се гради околу него. Не е проблемот Меси, проблемот е управата и тренерот.
Имавме страшно напаѓачко трио во Ето, Меси и Анри. Но тогаш ниту еден не смееше да испорачува барања на Лапорта, Рајкард/Пеп и да биде главен во однос на другите.
Меси тоа го прави затоа што многу го тинтраат и си користи.
Криво ми е што не ја гледав Чиле, читам критики дека Санчез бил одличен вчера. После кризата која ја имаше дечкото се препороди, сите го видоа неговиот потенцијал и колку треба да добие шанса. Дечкото е створен за Барса.

abG5WdIamn.png

Нормално никогаш нема да ја видиме ова формација во Барса, ама веројатно е единствена во која потенцијалот на нападот би бил искористен.. бековите и онака ненормално офанзивни ни се, а со Ракитич добиваме огромна подршка во одбраната.
Во средината со Бускетс, Маскерано, Иниеста, Ракитич, Чави, Рафиња имаш многу опции. Нормално еден висок напаѓач би бил потребен за ваква формација..

Почнаа со продажбата на Меси :LOL:

И? Богохулие? Секој си има свој став, без разлика колку лошо или лудо истиот звучи. Јас лично не би го продал, и покрај се ми е омилен играч во моментов. Но омилени ми беа и Роналдињо и Ривалдо и Коку итн итн. Барса имала легенди играчи и пред Меси (Кројф, Марадона, Куман, Роналдо, Гвардиола, Нескенс, Суарез и да не ги набројувам). Меѓу овие има освојувачи на Златна Топка колку сакаш. Никој од нив не си даде за право да биде над клубот, да шефува, да се жртвуваат засилувања од 100 милиони поради него. Кога играч после срање сезона добива покачување на плата и станува најплатен на свет, а последното обновување на договорот му е пред година дена, се знае кој е шеф. Кога играчи како Ибра, Санчез, Нејмар не можат да претнат во Барса и се продаваат за пола цена од таа за која се купени, се знае кој е шеф. Ибра лош играч е? Да не се лажеме, го продадоа само Меси да си биде единствениот централен напаѓач. Играме неколку сезони во пад и тоа без вистински напаѓач. Коинциденција? Го продадоа Ето, го продадоа Ибра...Ибра повеќе играше крило отколку централен, со кој 'aкл? Најдобриот напаѓач после Роналдо.

Најдобриот период од сезоната ни беше кога Меси беше повреден. ФАКТ. Ебаниот Педро даде 15 гола, Алексис се препороди. Се врати шефот, и завршивме како што завршивме. Ние можеме без Меси, исто како што можевме и без гореспоменатите легенди. Можеме ама немаме муда. Фала на сето сторено, ќе биде легенда на клубот засекогаш, ама над него никогаш.

Ајде за некој ден и Меси ќе игра на СП, ако блесне, сите повторно ќе викаме дека е Бог и најдобар фудбалер во историјата.

Ајде за некој ден и Меси ќе игра на СП, ако блесне, сите повторно ќе викаме дека е Бог и најдобар фудбалер во историјата.

Одмараше цела сезона нели, мора да блесне. Пинто од него повеќе трчаше. Од една страна се чува за СП од друга страна не смееш да го извадиш од игра. Така е кога играч си носи свои тренери. Или Тата ќе ни беше изборот за тренер во секој случај? Да не се лажеме...штo се однесува до мене, нека освојува нека крши нозе ич не ме боли за Аргентина. И да, можеби сме нефер спрема него ние навивачите. Нели ги пречекаа тогаш со пцовки и дека се чуваат за СП. Чави и компанија видовме што направија, да не излезе дека и Меси за џабе одмарал. Затоа пак раководството му е в рака. Ривалдо го избркаа за без пари а долги години не носеше на грб.

Пропаганда значи нешто кое не може да се види а некој се обидува да го наметне за одредена личност/ситуација. Додека овдека работата е чиста.

Што се однесува до дискусиите има некои кои го гледаат тимот како колектив, сакаат успеси стриктно на клубот пред оние индивидуалните и има некои на кои им е тешко да се помират со тоа дека најдоброто од Меси помина, ставаат нечии интереси пред оние на клубот, го штитат некој дека нема врска што годинава останавме со ку.от враце пошто тој некој се чувал за СП.

По логиката дека се чувал за светско испаѓа дека го користел тимот само за да одржи форма. Батка ако не ти е до фудбал пушти ги НСП нека покажат што знаат, и така се далеку пожедни за клупски успеси

Немаат врска муабетиве. Јака пропаганда е ова со Меси е крив, не очекувам вие да паѓате на овие финти.

Точно е тоа дека имаше пропаганда против Меси, смешни ствари ко демек го тепал Арбелоа со се деца, она кога шутна в реклами на Бернабе итн. Даноци и овие глупости не ме интересираат и за нив не зборував воопшто. Јас зборував за чисти факти:

- Покачување на плата после година дена и лоша сезона, само за да биде најплатен на свет;
- Помалку километри истрчани од голман, и тоа на важен натпревар што ја одлучува сезоната (се чува за СП);
- Клубот го носи Тата Мартино, роден во ист град со Меси за тренер во најголемиот клуб на светот. Секој респект и чест за Тата и неговите успеси, ама не гледам начин како тој би станал тренер на Барса без Меси да има збор во сето тоа;
- Одличната форма на останатите играчи во периодот кога Меси беше повреден. Педро и Алексис буквално се препородија, нанижавме добри резултати и имавме добра бодовна разлика, т.е. се додека Меси не се врати да се релаксира на терен. Имаше едно неколку стотина минути без постигнат гол од игра. Што се надоврзува на претходните фијаска од трансфери како Ибра кој не се вклопи во перцепцијата на Меси.

Како што реков, играчи ко Марадона, Ривалдо ги продадовме без двоумење, Кројф го избркаа од клубот што (без да драматизирам) тој истиот Кројф во голем дел го направи она што е, како играч и како тренер. Меси од друга страна е шеф на терен, шеф на стручен штаб, шеф во раководството. Колку и да е најдобар, кога цел клуб се потпира на една личност слободно пиши пропало.[DOUBLEPOST=1402756873][/DOUBLEPOST]
Меси е крив, а останатиот шпански дел од тимот две години со ред дебакли што добива нема врска?

Ок и тие се криви. Што не го прави Меси помалку крив.

Се виде колку е (само) Меси крив кога вчера Шпанија ја наполнија до врв.
Вината е комбинирана, според мене најголем дел од неа сноси управата, потоа тренерот и
играчите заедно (да не спомнувам имиња, 100 пати се кажани до сега). Не може поединец да биде крив за катастрофалната игра на целата екипа.
Сепак, си има и Меси удел во целото сивило.

Се виде колку е (само) Меси крив кога вчера Шпанија ја наполнија до врв.
Вината е комбинирана, според мене најголем дел од неа сноси управата, потоа тренерот и
играчите заедно (да не спомнувам имиња, 100 пати се кажани до сега). Не може поединец да биде крив за катастрофалната игра на целата екипа.
Сепак, си има и Меси удел во целото сивило.
Одличен пост, само на ова би додал: Фабрегас кој играше само едно полувреме и ја утепуваше цела средина, Пике кој со мислите е некаде надвор од фудбалот (вчера се види тоа), Чави кој е печен за на клупа (пасовите ги губи, дури и онаа квота од 100 и нешто пасови не ја прави веќе), Иниеста преморен, Педро вон форма, играње со комедијант голман кој не заслужува ни во Вардар да брани.
Да бидеме реални, после се што направи Меси за тимот го заслужува целиот кредит, макар тој и да е неиграње само за да се покаже добро на Светско.
Поединец не е виновен за тимот, сите си имаат вина од канцеларијата на Бартомеу, па се до доле.
Да бидеме реални, голема е разликата во играта во клуб и онаа во репрезентација.

Meanwhile in Argentina.:pos:

BqCcL8IIMAAjfwg.jpg

Да бе Меси е шеф во Барселона, нели новиот договор немаше да го потпише ако не му гарантираа дека Пинто ќе остане во клубот и Агуеро да го донесат во Барселона.
Ете и најдобриот другар негов го продадоа.

Сите овие зборови кои го криват Меси а немаат врска со фудбалот се резултат на кампањата анти Меси.
За критики за тоа што се случува на теренот и јас сум го критикувал ама смешно е тоа што вие го правите. Меси е крив за неговиот дел, тој е крив за тоа што на кој натпревар ли беше, што имаше трчано помалку дури и од Пинто.
Ама сме останале со курот во раце ради Меси, ма немојте бе...човек ќе помисли дека имавме гранитна одбрана, одличен голман, средниот ред функсионираше како во 2009-та, крилата ја бушеа одбраната на противникот со продори, ама само Меси промашуваше и не трчаше.

Сите знаеме дека на овој тим му е потребен ремонт, а Меси не е робот да ги направи сите да изиграат перфектно кога и тој самиот имаше слаба сезона и поради повреда не играше 2-3 месеци.
Една слаба сезона на Меси и одма квичење, Меси е крив. А Алексис што го чекавме 3 години нема врска, успеа да даде неколку голови и ете тој е најдобар ама неможе поради Меси!

Ете годинава Луис Енрике со нов тим ќе видиме како ќе реагираат. Ако Меси нема мотивација да игра веќе за овој тим и јас сум за тоа да се продаде, ама не се пресудува после катастрофална сезона на целиот тим.

Јас мислам дека толку е веќе од Чави. Ако биде потоп светското за Шпанија ќе биде уште повеќе демотивиран и ќе оди во Катар.

Како и да е еден од моите омилени фудбалери

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom