Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ибрахим сега си вика:-Ах,како не бев јас на местото од Пујол :)

Без лутење,ама овој Пике бајги педерски настроен е...

“не бе какво љутење.....немој да се лутиш ако се сретниме во еврокуповите ако ви го спопика:tv:

Имаме страшна 11-ка. Имаме тим полн со извонредни фудбалери, техничари, креативци, имаме играчи со визија, играчи кои играат за клубот со срце и со огромна љубов.

Погледнето го само првиот состав, погледнети ги само имињата, и на секого ќе му стане јасно што тоа значи. Плус, не ни треба да спомињам за нивната уиграност. Но тоа се однесува само за првата 11-ка.

Кога ќе се погледне оној друг дел, ( КЛУПАТА), ќе се види дека тоа е убедливо најслабиот дел на Барса, посебно играчите од клупата кои треба да ја покријат средината и играчите кои треба да бидат замена на стоперските позиции. Едноставно на овие две места сме претенки.

Реално ако гледаме, соодветни замени за Чави, Иниеста и Бускетс (немаме). Освен Милито, замена соодветна за Пујол и Пиќе (немаме). Лично јас Абидал таму не сакам да го гледам.
Работава е....ако имаме среќа да се спасиме од некои посериозни повреди, повреди на клучни играчи, ондак мука ќе немаме. Но недај боже, ако се случат повреди кај 2-ца 3-ца клучни играчи, е ондак сме го јаделе стапот.:)

Но што и да се деси, безразлика дали ќе освоиме титула или не, не смееме во никој случај да пцуеме по Пеп и по играчите. Доволно направија овие години од кога е Гвардиола на чело, доволно титули донесоа, доволно радости ни приредија, доволно не размазија.
Кај мене лично имаат створено огромен бонус. По сите овие титули и прикажани игри, едноставно и да останеме суви 2 сезони, замерка една нема да им најдам. :)

значи ова не го пишувам за да ве провоцирам..
една од најважните работи кога играш во лига упсс
лиги кои траат 8 месеци е да имаш јака клупаа..
вие што мислите зоште ги освоивте тие 6 титули во
една сезона..имавте одлична клупа анри(профи секогаш
спремен да го даде максимумот, бускетс,маркез,бојан...)
сите тие беа на нивото на ПРВОТИМЦИТЕ..значи за оваа
пишувава на ФК на Мадрид важно е клупата да ти биде исполнета
со играчи кои во секој момент можат да решат натпревар, нај на крај
мора некој и на клупата да седи..
затоа јас сум толку задоволен со Моу ,за релативно малку пари
донесе ОДЛИЧНИ играчи кои можат да играат на најмалку две позиции..
а со самото тоа и се прави конкуренција во тимот..вишокот никогаш не е
проблем...ние последните 4-5 сезони има клупа како Ренова,, седеа само таму
за украс ама тоа беа грешки примарно на тогашните тренери, е сега со Мурињо
нема заебанции..

Имаме страшна 11-ка. Имаме тим полн со извонредни фудбалери, техничари, креативци, имаме играчи со визија, играчи кои играат за клубот со срце и со огромна љубов.

Погледнето го само првиот состав, погледнети ги само имињата, и на секого ќе му стане јасно што тоа значи. Плус, не ни треба да спомињам за нивната уиграност. Но тоа се однесува само за првата 11-ка.

Кога ќе се погледне оној друг дел, ( КЛУПАТА), ќе се види дека тоа е убедливо најслабиот дел на Барса, посебно играчите од клупата кои треба да ја покријат средината и играчите кои треба да бидат замена на стоперските позиции. Едноставно на овие две места сме претенки.

Реално ако гледаме, соодветни замени за Чави, Иниеста и Бускетс (немаме). Освен Милито, замена соодветна за Пујол и Пиќе (немаме). Лично јас Абидал таму не сакам да го гледам.
Работава е....ако имаме среќа да се спасиме од некои посериозни повреди, повреди на клучни играчи, ондак мука ќе немаме. Но недај боже, ако се случат повреди кај 2-ца 3-ца клучни играчи, е ондак сме го јаделе стапот.:)

Но што и да се деси, безразлика дали ќе освоиме титула или не, не смееме во никој случај да пцуеме по Пеп и по играчите. Доволно направија овие години од кога е Гвардиола на чело, доволно титули донесоа, доволно радости ни приредија, доволно не размазија.
Кај мене лично имаат створено огромен бонус. По сите овие титули и прикажани игри, едноставно и да останеме суви 2 сезони, замерка една нема да им најдам. :)

реално замена за Иниеста и Чави - НЕ ПОСТОИ !!! мислам дека Барса има доволно квалитетна школа и потенцијал во неа,би требало Пеп да го знае тоа подобро-подобро да се туркаат 2-3 играчи од кантерата отколку да се носат странци,всушност Барселона си е своевидна репрезентација на Каталонија,сигурен сум дека Пеп има 100% поддршка за оваа негова политика-доверба во помладите категории....ако видиш моментално Барса има најголем дел првотимци од нејзината школа,што е посебна гордост !
носењето играчи однадвор незначи и резултат-ете го Хлеб кој во другите клубови растураше-само не и во Барса,ќе го спомнам и Ибра бидејќи иако лани одигра каква-таква улога,сепак не ги оправда очекувањата !

Ете што имаме на располагање за новата сезона :

FC-Barcelona-201011.jpg

33527_1252992903388_1786507945_448492_1438396_n.jpg

CANTERA AGAINST CANT€RA
Barça turns to the youth players of their system…

… and Madrid spends 80 million on signing them [youth players]

The Barça laboratory – since 2007 FC Barcelona has scientifically programmed the growth of its canteros

Bojan feels ‘important’

--- надополнето ---

18porbn.jpg

IBRA
Milan YES
City NO
Barça wants him to go to England because they would pay for all of the signing and are offering a player
The Swede would only accept Italy, although his first option continues being Camp Nou

[Non Barça Related]
Real Madrid sign ‘culé’ Ozil
Florentino pays 15 million for the player for which “playing at Barça has always been my dream”​

Пред 12 години, на 18.08.1998, под водство на Луис Ван Гал, во натпреварот од СуперКупот против Мајорка, во екипата на Барселона дебитираше Чави Хернандез.:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Играше од првата минута носеше дрес со број 26 и постигна гол.:cuc:

Ретки се играчите како Чави, посебно за респект е тоа што е one-club man, и покрај тоа што имал понуди од мноогу големи европски клубови, како што е понудата од Милан после ОИ 2000 во Сиднеј.

Пред 12 години, на 18.08.1998, под водство на Луис Ван Гал, во натпреварот од СуперКупот против Мајорка, во екипата на Барселона дебитираше Чави Хернандез.:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Играше од првата минута носеше дрес со број 26 и постигна гол.:cuc:

Ретки се играчите како Чави, посебно за респект е тоа што е one-club man, и покрај тоа што имал понуди од мноогу големи европски клубови, како што е понудата од Милан после ОИ 2000 во Сиднеј.

Xavi е според мене најдобриот плејмејкер од како се игра фудбал воопшто... Не постои некој кој може да му парира на плејмејќерската позиција... Треба да бидеме среќни што играч како Xavi, имаме во екипата.... THE BEST EVER !!!!!

P.S Интересо, и Тиаго во својот дебитански настап постигна гол :)

Xavi е според мене најдобриот плејмејкер од како се игра фудбал воопшто... Не постои некој кој може да му парира на плејмејќерската позиција... Треба да бидеме среќни што играч како Xavi, имаме во екипата.... THE BEST EVER !!!!!

P.S Интересо, и Тиаго во својот дебитански настап постигна гол :)

Треба да бидеме среќни и благодарни што сме родени и живееме во кое и живее овој... повеќе од фудбалер.
Наследникот е пронајден:):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom