Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Istata igra od minatata sezona,bas istata.Ne mi e jasno kako ne igraat pravilno vo sesnaesetnikot nekogas,imaat samo 10 metri do gol a tie pravat plus 1 ili 2 pasovi,pa sutni bre e*i mu mater sose golman pikni go vnatre....
Iniesta topka ne mozese da stopira asalno,Xavi veke treba da bide zamena za Cesc,Alba-glumec,kaskaval,kikiritka,kokoska,Pedro za ekipi kako Levante,Buskets premogu gresese....
Cestito neka mu e prvenecot na Nejmar.....
Dobar rezultat...

Ова е последица на одличната предсезона. Само ми е страв да не испуштиме бодови на Росаледа викендов, ќе се среди тимот понатаму.

Не ми е јасно зошто откако се виде дека Атлетико не може повеќе да трча, после 60-та минута, не запнавте со појако темпо, минимум уште еден ке им дадевте сигурно...
Ја пимплаа топката последните 10 минути... не ни сакаа да нападнат посериозно...
Иниеста не помнам кога 3 пати по ред не успеал да смири топка...

иниеста толку несмасен го немам видено досега... чави беше незабележителен... добро шо одбраната и бускетс ни беа добри... да не бидам кобач ама мислам дека можно е кај меси ова сезона пад на формата да видиме

Хуанфран колку добро им ја држеше таа десна страна на Атлетико страшно нешто. Педро еднаш не успеа да го помине, а Нејмар еднаш му избега и гол дадовме.
Иниеста последен пат овака слабо изиграл во средно, женска му кога го оставила. Алба мизерија се утепа од грешки правење и напред и назад. Алвес горе-доле исто, ама ајде барем асистенција имаше овој. Пике и Маске првпат после не знам колку време беа сихронизирани и изиграа нешто во одбрана, не знам дали приметивте ама маске е многу посигурен кога е подалеку од 16 метри, отколку во близина на шеснаесетник. Денеска неколку пати пресече многу добри акции на Атлетико, ама тоа е човекот е задњи везни, па колку сакаат они нека го играат штопер.
Како и да е, има уште една утакмица, да виидме ова со Меси колку е сериозно, нека одмара во недела против Малага ако треба, да не се заебе цела сезона уште непочната.

Катастрофа бевме вчера и Атлетко нека се акаат во глава, затоа што нема да знаат кај да излезат нареднава недела ;)

Јес дека Чави последниве 3-4 сезони газеше, не земајќи ја во предвид ланската, ама типот веќе е истрошен, нема идеи. Одкако влезе Фабрегас почнавме малку по живо, башка го немаше и Меси. Нејмар шрави повеќе простор, противниците повеќе се сконцентрирани на него, знаат дека може да дојде опасност, Педро не помина ни една. Санчез така-така, трчеше се трудеше немаше топки за да покаже нешто повеќе. Иниеста ме изненади колку слабо, ама не ми е страв за него. Буски многу слабо у последно време, мислам дека треба 2-3 утакмици да почне од клупа да му дојде памет малку, исто и Алба. За штоперите нема да коментирам тие ни се шо сакаат нека праат. За наредната ја мислам вака треба да почнат ако Меси е фит:

------- Алвеш ----- Пиќе -------- Маскерано ------- Адриано
------------------------------ Сонг --------------------------------------
--------- Фабрегас ------------------------ Иниеста ----------------
--Санчез ------------------ Меси ----------------------- Нејмар ---

... Педро, Тељо, Чави, Буски, Алба... на клупа малку да одморат...

Има инфо за тоа колку е сериозно, колку ќе отсуствува?

аха, епа...у пичку матер, шо друго да кажам.

Од последните 27 мечеви, само 1 имал одиграно 90мин !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom