Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Perfekten sostav....Pokra Suarez,idealen ke bide i Runi ili Aguero,drugite ke se utka....
Суарез е гнасно копиле, не треба таков играч во тимот. Друго дете :D
Туку шо мислите за Серхи Сампер од младинците? Еднаш го гледав и толку перфектно играше, милина. За Серхи Роберто нз, треба да се види во прв тим уште малце, а Бартра мислам дека е супер за сега, изгледа сигурен.

Јас се сложувам со оваа одлука дека мораат многу играчи да си одат. Не е ова социјално друштво па да се плакаат 30 играчи во прв тим. Сите фанови бараат да се донесат засилувања ама да бидеме реални со денешните цени трансфер буџет од 40-50м не е многу.

Кога ке се погледнат финансиите Барца е клуб што убедливо најмногу пари троши на плати и милам дека е редно време одредени фудбалери да го напуштат тимот посебно овие што се промовираат од Барца Б во првиот тим а немаат ни 1 минута одиграно како Фонтас, Дос Сантос, Серхи смече Роберто, Куенка, Афелај како и некои од прв тим како Валдес (кој извесно е дека ке си оди) кои зимаат огромна плата и ке се ослободат доста средства.

Абе остајте тоа водичка што пуштаат за двајца напаѓачи. Нема ништо од тоа. Може само да се купи некој од тие ако Нејмар реши да не дојде летово. Плус секој од тие што се спомнати ќе коштаат минимум 35 милиони, а ние со буџет од 50 милиони.

Освен тоа ако се купи лажна деветка Меси треба крило да игра. Ќе си го прашаме за тоа.

За мене одличен пазар ќе биде да се земат Штеген, Компани и Нејмар и некој бек што може да игра и лево и десно ако Адриано и Абидал си одат.

Тер Штеген затоа што може многу лесно да прерасне во голман од калибар на Касиљас и Ноер. Гуита и Курота не се лоши ама не тоа тоа.

Компани - делам мислење со Martin Keown - http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1377417/Martin-Keown-Why-Vincent-Kompany-best-defender-Premier-League.html

Маркињос е премногу млад за да улета во прва постава, а Вермален е годинава дрво.

Нејмар е веќе очигледно дека ќе дојде. Само се надевам дека ќе му се даде доволно време да се прилагоди затоа што дечкото знае да игра. Не е играч што само дрибла и себичи. Се враќа назад, учествува во акции и отвара МНОГУ простор за другите играчи (барем кога игра за Бразил). Тоа што знае да распали и од далеку е само бонус.

Доволно е во нападот да се донесе само еден играч,на пример Нејмар или Агуеро и никој друг.Нека играат педро,тељо и санчез кој не мора да се продава одма,нека му дадат шанса уште една сезона,играчот е млад и перспективен,можеби не изигра сезонава нешто посебно али е солиден па можда и подобар и од педро и виља.Не може сите да играат како Меси кој секоја утакмица ровари,тој е еден и едниствен.Немора секоја година да правиме купи-продај како што беше примерот со Ибра,Чегрински,Афелај и слично,нека им се даде шанса на играчите што ги имаме и ке си дојде се на свое место.Само по секоја цена треба да се земе одбранбен играч и тоа некој квалитетен и испробан,јас би атакувал кон В.Компани а не да правиме експерименти со играчи од типот на Маркињос па да се чудиме после.;)

Куртоа и Де Геа некако не ми изгледаат како голмани за Барса.Не знам,одсекогаш оваа позиција ни била најкритична и се надевам дека тука посебно ќе обрнат внимание.
Во нападот би сакал Левандоски(висок,брз,борбен,технички подкован играч...овој би се вклопил во системот многу брзо за разлика од Ибра кој беше типичен готовар и доста неактивен).
Во одбраната Компани би било идеално решение.
Санчез аут,Виља-аут,Фонтас,дос сантос,абидал...ова се аут.Адријано би сакал да остане(поливалентен играч кој ќе се најде како ковер за крилните бековски позиции).

Суарез е гнасно копиле, не треба таков играч во тимот. Друго дете :D
Туку шо мислите за Серхи Сампер од младинците? Еднаш го гледав и толку перфектно играше, милина. За Серхи Роберто нз, треба да се види во прв тим уште малце, а Бартра мислам дека е супер за сега, изгледа сигурен.
Ako gledas po karakter ondak Dani e pognasa od nego,toa e fakt...Deka e klasa napagac toa se znae,no eve kako sto kaza nekoj pogore ako se donese Nejmar nema da ima pari za plus eden napagac a i odbranben.
Najvazno i cel broj eden na klubot treba da bide donesuvane na top odbranben fudbaler,pa potoa ako sakaat nekoj napagac....Tello mora da ostani a i Bartra....

Де бе уште не испаднавте од нас вие ја планирате следната сезона :icon_lol:

Се ближи вторник, да ве потсетам ;)

Така е во Шпанија, има избори во клубот се ветуваат играчи за да победиш. Може ти е познато тоа од нашиве скорешни избори. Дела WTF

Вие стварно верувате дека ќе донесат шпиц играч?
Ај бе секоја година си ги правиме филмовиве, доста беше мислам стварно.

Ми се свиѓа што некако се осеќа малку ароганција од таборот на Баерн.

Убаво ќе биде на пример играчите на Баерн да излезат самоуверени и лежерни во Вторник. Не мора цел натпревар. Првите 15-20 минути се доста, таман колку Меси и Ињеста да ја завршат утакмицата уште пред да почне :D.

Ми се свиѓа што некако се осеќа малку ароганција од таборот на Баерн.

Убаво ќе биде на пример играчите на Баерн да излезат самоуверени и лежерни во Вторник. Не мора цел натпревар. Првите 15-20 минути се доста, таман колку Меси и Ињеста да ја завршат утакмицата уште пред да почне :D.

Каква ароганција друже, вие ни бевте најнепосакуваниот противник во полуфиналето. Свесни се нашите играчи за што се способни вашите играчи така да нема да ве потцентат. Мене ми е страв да не бидат несигурни бидејќи тие играчи во последните сезони немаат играно против вас.

Јаја многу почна да флертува :D

Yaya Toure (Man City): "Madrid rumours? Didn't consider it. They're a great club, but I'm a cule, I could never join Madrid."

"For me, Messi is the best player in the world. Ronaldo is unlucky to live now. Messi is unique, from another planet"

^
Sergio+Busquets.jpg

Џабе му е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom