Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
На твитер прочитав дека Валдес не продолжил договор затоа што барал тренер за голмани кој клубот не сакал ова лето да го ангажира. Наводно тоа е причината поради која Валдес си оди.
Малку чудна ми е оваа вест да го налути до толку да не сака да продолжи договор.

Од имињата кои се вртат најголеми шанси имаат Де Геа и Реина. Првиот е скаутиран неколку пати од Барса и се смета за можен наследник на Валдес како долгорочно решение а вториов е баран од некои струи во Барса како "дете" од Ла Масиа кој ја знае шемата на Барса.

Останува да видиме што ќе биде во иднина. Сега за сега нема ништо официјално.

Зар навистина мислите дека сега треба да земеме 30 годишен голман како што е Реина? Јас сепак мислам дека треба да најдеме некоја долгорочна замена за Валдес, не премногу млад и неискусен, туку некој кој има од 22 до 25 години и кој веќе подолго време е стандарден и доволно искусен голман...

Абе само Реина да не го земат!

Мора да биде еден од Де Геа, Куртоа, Тер Штеген, па може и Гуаита!
Се надевам еден од овие тројца ќе успееме да земеме. Овие ми се во потесен избор.

Се надевам еден од овие тројца ќе успееме да земеме. Овие ми се во потесен избор.

Па Куртоа и јас не го сакам баш, ама се зборува дека и тој е во тој круг на можни голмани на Барса. Куртоа игра катастрофално со нога.
Тер Штеген не верувам дека ќе го земат, најмногу поради јазикот. Ќе му треба подолго време да се адаптира.
Де Геа би бил поскапа варијанта, ама освен тоа не знаеме дали Манчестер ќе го пуштат. Затоа најреален избор е Гуаита, ем поефтин, ем добар е со нога, ем нема да му треба многу време да се адаптира!

Па Куртоа и јас не го сакам баш, ама се зборува дека и тој е во тој круг на можни голмани на Барса. Куртоа игра катастрофално со нога.
Тер Штеген не верувам дека ќе го земат, најмногу поради јазикот. Ќе му треба подолго време да се адаптира.
Де Геа би бил поскапа варијанта, ама освен тоа не знаеме дали Манчестер ќе го пуштат. Затоа најреален избор е Гуаита, ем поефтин, ем добар е со нога, ем нема да му треба многу време да се адаптира!

Вака по редослед како што ги наведе сите во право си за секој.
Еве што вели Спорт Ес можна трапма Де Геа - Валдес. Првиов не можел да се адаптира на Премиер лига. Само некако не верувам дека фановите на Манчестер.Ј би се согласиле Валдес да им биде голман.

Со изјава искочи и агентот на Гуаита
The agents of Valencia goalkeeper Vicente Guaita (25) say that Barcelona didn't contact them. Contract until 2015, 30M buyout clause

Татко му на Реина исто со изјава
Miguel Reina (father): "I'm absolutely convinced that Pepe would love to return to Barcelona. And which father wouldn't want the same?
Miguel Reina (father): "Pepe has shown he's good good enough for Barcelona, and I would even say he'd be the perfect goalkeeper for Barça."

Тер Штеген ќе има цела година да се адаптира ако го донесеме летово. Валдес не си оди пред 2014.

Тер Штеген ќе има цела година да се адаптира ако го донесеме летово. Валдес не си оди пред 2014.

Не знам, ама некако не ми се верува тоа! Ако донесеме голман летово тогаш би требало Валдес да го продадеме.
Ама ако го земеме Тер Штеген тогаш подобро би било да остане, за да германецот се адаптира, како што кажа ти :)

73328_10151401429545469_1375341304_n.jpg

Карлес Пујол при потпишувањето на новиот договор, со кој би требало да остане во Барселона до 2016 година, што би значело дека тогаш би имал 38 години. :cuc: за нашиот капитен!!!

Se spomnuva Markinjos od Roma kako mozno zasiluvanje letovo za stoper, super zasiluvanje bi bil i mozeme da go zememe za evtina paricka, zema samo 800. 000 evra godisno i ima samo 18 godini, a veke e stolb na odbranata u roma. Poveke informacii okolu igracov od Boom Shaka Lakka :D

P.S. Se izvinuvam za latinicava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom