Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
^ Глупости се и двете. Неможе превод ! :icon_mrgr

Match squad (vs Ceuta): Pinto Mino Adriano Puyol Bartra Fontas Abidal Maxwell Mascherano Keita Thiago DosSantos Jeffren Pedro Bojan Nolito

Гвардиола: Мурињо најверојатно е најдобриот тренер во светот

“Реал Мадрид го има најдобриот тренер во светот.” – рече Гвардиола. “Секогаш е тешко да се одлучи кој е најдобриот, но неговата кариера и успесите во различни земји говорат доволно.”

Лапорта моментално е еден од кандидадите за претседател на Каталонија за изборите кои ќе се одржат на 28ми ноември. Неговата партија и нема некој добар рејтинг моментално. Неговата парола(политичкиот слоган за изборите) е Si Por la Indipendencia! Во неговите говори настапува многу остро и националистички.
Е, сега вестите кои секој ден за него излегуваат од мадридската кујна, како шпионирањето на четворицата(тројца веќе се екс) фудбалери на Барса и расфрлањето со многу пари додека беше претседател, можеби се точни, ама намерно сега излегуваат на површина, со цел да се спречи Лапорта во неговата намера да стане лидер на Каталонија и да се оддели од Шпанија.

^Политика, ама, тоа е тоа. :toe:

Иначе браво за Гвардиола за изјавата, 'Мурињо веројатно е најдобар тренер во светот во моментот'.

Нашиве пристигнаа во Сеута.
Интересно патување. До Малага со авион, а од Малага до Африка(градот Сеута се наоѓа на Африканско тло) со хеликоптер. :)
pepok2.jpg

helic022.jpg

helicoptero2.jpg

Вечер ако не се вратат со полни раце, има Гибралтарскиот проток да го препливаат со раце и нозе за да се вратат назад. :):):)

Вечер очекувам сериозно да се пристапи кон утакмицата, впрочем со Пеп и нема лабаво, а и нормално младите да го покажат својот карактер и талент.
Ете шанса за Дос Сантос, Фонтас, Бартра, Нолито.....

Него градот Сеута уџум у пм, се наоѓал блиску до Мароко, околу 1200 км од Барселона.
Температурата ќе се движи околу 20 степена, теренот не е лош, момците ќе имаат солидни услови за игра.

П.С Џефрен со цигарче или така ми се чини :):)

Jonathan-dos-Santos-Jeffren-Nolito-Bojan-480x595.jpg

Димитар Митровски роден 1999 година по заслуга на Бабунски е на проба во Барселона!Најголем талент во школата на Работнички,инаку комшија ми е.Што да кажам за детето,огромен талент,левучар,низок,брз премногу постеќа на Меси(го викаме Меско).Омилен тим му е Барселона,а омилен играч нормално Меси!

^Дај боже да остане, убаво ви било да имаме 2-ца Македонци во младинските категории на Барса, ќе имаат и те како што да научат таму. :)

Иначе: Иниеста, Чави, Меси, Дани, Пујол и Виља се играчите од Барса кои влегле во потесната листа на Фифа за Балон Д'ор.

Six Barça players in the short list for FIFA Ballon d’Or

^ И Гвардиола е во десетте номинирани за најдобар тренер за 2010. :pipi:
^^Му посакувам успех на Димитар на пробата во Барселона. Би бил искрено среќен ако успее.

П.С Џефрен со цигарче или така ми се чини :):)

Прегледај го приврзокот 36180

:nenene: Нема теорија некој од Барса да пуши цигари, посебно не од помладите. Инаку, досега којзнае на кој пуст остров ќе го лансираше Пеп. :):):)

--- надополнето ---

За вечер го очекувам ова:
Пинто

Адриано - Фонтас-Бартра - Абидал

Тиаго-Маске-ЏДС

Џефрен-Бојан-Нолито

^ Шала беше...
Иначе на Спорт Клуб + ќе не давале, па кој ја има ќе може да гледа на раат. :)

Вечер сакам перформанс од Нолито и Тиаго.Му посакувам многу срека на Димитар

Вечер само нека се распуца Нолито:)
Купов отсекогаш ми бил драг и нејќам да го оставиме онака ради реда.....нека изиграат најдобро шо можат младиве, па дома да не биде проблем да се вратиме со солидна предност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom