Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Еве еден хајлајтс за тие што не ја гледале утакмицата со коментар на Реј и Фил.....
И да, криво ми е за Виља.......
п.с Пасот на Иниеста за 4-от гол :cuc:

Вчера беше многу интересно колку од фудбалерите на Барса го тргнаа Љоренте на страна и збореа со него.

Иначе мислам дека Љоренте нема да има проблем да се вклопи во играта на Барса највеќе затоа што играта на Билабао се потпира на истите принципи како на Барса.

Биелса игра многу важна улога во размислувањето на Пеп,а со тоа и на Тито. Најголемиот проблем ќе биде да се прилагоди на играчите што се тука што и не е некој проблем.

Инаку со Љоренте добиваме многу поголема тактичка разновидност. На пример:

---------------Љоренте
------------------------------Меси
Иниеста------Фабрегас----------Педро

Ова е на начин варијација од 4-3-3 со тоа што Иниеста игра како крило,а Педро игра малку подефанзивно, Фабрегас и Меси имаат слободна улога по средината и можат да си ги менуваат местата (што им одговара на двајцата).

Ваква постава би била и спремање за пензионирањето на Чави. Веројатно има уште 2-3 сезони во него, ама мислам дека ова ќе му биде последна сезона каде што може да издржи да изигра 50+ утакмици. Меси може да преземе дел од креативните обврски на Чави со што значително се намалува ударот од неговото отсуство. Барем додека Тијаго не се развие во достоен наследник-што ќе се случи прилично брзо ако продолжи вака да игра.

И овака Меси автоматски оди на крило, а Меси е најдобар кога е централен.
Што знам оваа игра на Барса не треба да се игра со таков напаѓач, не дека Пеп не го воигра Ибра, се гледаше дека Ибра го мрзи, неможе да трча цело време напред-назад он, таквите како него сакаат да се зацеменираат на 10-11 метри и да чекаат топка некој да им даде.
Ако некој класичен шпиц играч би можел да се вклопи кај нас (малку од малку) тоа се Фалкао или Торес.
Е сега првиов нема шанси да дојде во Барса, а за вториов да не ни почнувам да зборувам.
Па и не мора да значи. Меси е all around и ако дојде Љоренте ќе го гледаме на сите можни позиции во нападот.

Многу ми се прави ќејф кога ги силуваме Билбао. Фантастичен натпревар немам зборови.

Уште еден одличен натпревар,иако не очекував така лесно да поминеме со Билбао,петарда во мрежата на Билбао.. на Меси му треба само уште еден гол за да го израмни рекордот на Герд Милер,а 2 гола за да напише нова фудбалска историја :D , Иниеста секој меч игра се подобро и подобро, како сака си поигрува со противниците. нареден меч не очекува потешко гостување во Севиља кај Бетис,но ако продолжиме вака нема да биде никаков проблем и на тој меч да стигнеме до нова победа..

:love:
309150_391582997583518_1572452902_n.jpg

Честито нека ни е победата ... Од натпревар во натпревар сме се подобри, каква течна и совршена игра, БРАВО !!!

Во врска со купување на напаѓач од типот на Љоренте итн итн .... заборавете .... Тоа е далеку од реалноста .... Додека Меси е во фудбалот, Барселона нема да има друг напаѓач кој ќе игра во средината, класична 9ка .... И не знам зошто воопшто зборувате за тоа, кога сите знаете дека НИКОГАШ НИКОЈ НЕМА ДА ИГРА ПОДОБРО ОД ЛЕО НА ТАА ПОЗИЦИЈА !!! Нејмар ќе се вклопи перфектно во оваа философија на Барселона , други засилувања во напаѓачката линија не се потребни .... Педро, Тељо, Виља, Фабрегас, Иниеста, Куенка , МЕСИ ....

Инаку со неиграњето на Виља, не знам што ви е нејасно .... Клучот за сите добри резултати до сеа е перфектната ротација која ја врши Тито во екипата, така да многу ретко очекувајте некој да игра два натпревари по ред освен Чави Меси, Бускетс и Иниеста ....

Нека го пушти Куенка на позајмица или нека се продаде со buy back опција и нека се продаде еден од Виља и да се донесе Нејмар.

Тељо/Нејмар----Меси----Педро/Санчез

Плус ги имаме Иниеста и Фабрегас.

За одбраната ни треба стопер и тоа е тоа.

Godinava sme podirektni toa da no i edno nesto uspea da sredi Tito a toa e da go vklopi odlicno Cesc vo sevo ova.Deckoto igra odlicno,prv asistent ni e vo timot i recisi go ima na sekoja akcija.Tito barem za sega uspea Xavi/Iniesta/Cesc da gi igra naednas a da ne se rusi ramnotezata na igrata.Iniesta e odlicen kako povleceno krilo i se dopolnuva se kogas so Alba.Ako vaka prodolzime ke imame super sezona no se zavisi od Cesc,dali ke uspee da ja zadrzi ova forma,zato sto i minatata sezona pocna odlicno a posle se izgubi.......
Za tip na igrac kako Llorente ne gi trosejte zborovite za dzabe,toa nikogas nema da se sluci,a ako se sluci ke bide najgolem fejl....
Samo od se ova krivo mi e za Villa.Najverojatno ke ne napusti letoto zatoa sto ne e tip na igrac koj saka da bide zamena a dodusa i greota e da bide zamena za nekoj.Se lazete ako mislite deka Tito pravi rotacii pa zatoa ne go stava da igra ili pak deka ne uste spremen.Spremen e 100 % ,igrase pred 5 dena 90 minuti i postigna 2 gola no ne znam sto Tito razmisluva.Eve mozebi ke igra protiv Benfika no posle toa pak zamena ke bide.....

Мене пак ми е рано да правам разлика помеѓу Барса на Пеп и Барса на Тито. Верував во Пеп, верувам и во Тито. Во досегашните натпревари си работи супер и со ротации и во однос на менаџирање на егото на ѕвезди какви што ги има Барса и со новинарите на прес. Но останува Тито да видам како ќе се снајде кога ќе дојдат големите натпревари каде притисокот ќе биде многу поголем. Во ЛШ во нокаут фаза па дај боже и во финалето. Не дека го потценувам но сепак треба да дојде и тој период и да го видиме на дело Тито.
Во однос на Куенка некој бара да оди на позајмица или со клаузула да го продадат. Тоа за мене е глупост и нефер потег. Дечкото има долго време повреда не би сакал управата да се однесува со него како со Афелај.

Мене пак ми е рано да правам разлика помеѓу Барса на Пеп и Барса на Тито. Верував во Пеп, верувам и во Тито. Во досегашните натпревари си работи супер и со ротации и во однос на менаџирање на егото на ѕвезди какви што ги има Барса и со новинарите на прес. Но останува Тито да видам како ќе се снајде кога ќе дојдат големите натпревари каде притисокот ќе биде многу поголем. Во ЛШ во нокаут фаза па дај боже и во финалето. Не дека го потценувам но сепак треба да дојде и тој период и да го видиме на дело Тито.
Во однос на Куенка некој бара да оди на позајмица или со клаузула да го продадат. Тоа за мене е глупост и нефер потег. Дечкото има долго време повреда не би сакал управата да се однесува со него како со Афелај.

Е, ова! Тито покажува голема зрелост и компетентност. Ама како што кажа и Кројф вистинскиот тест за секој нов менаџер доаѓа после 2-3 лоши резултати во серија.

Дали тогаш ќе може да го убеди тимот дека се доволно добри да продолжат да се борат? Иако мислам дека нема да му биде проблем затоа што фудбалерите очигледно му веруваат, ќе треба да видиме како ќе се справи.

Пеп тестот го помина уште на почетокот од кариерата пораз во првиот натпреват, нерешено на вториот, почна да се јавува паника секаде, на крај на сезона бевме тројни прваци. Тито беше таму сигурно научил нешто од Пеп.

Inaku ne uspeav da vidam dali e veke spomnato, od idnata sezona na oficialniot dres na Barca ke se pojavi logoto na Qatar Airways
qatarairways.v1353062741.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom