Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
692842343.jpg

Marca :
Un once para la historia formado en La Masía

1353875827_extras_noticia_foton_7_0.jpg
Уште да се испроба формацијава со Тељо наместо Педро и по можност Бартра на местото на Пике, би биле уште поопасни.

Конечно искочи вест:
Isaac Cuenca back to training with the rest of the team again, after 6 months

Дали е до мене или играта на Барца ми изгледа многу по солидно тактички со Тито одколку со Пеп.

Она што вчера го гледав беше врв на рационална игра. Првите 45мин без посебен притисок и напор, потоа за 20мин ја решија утакмицата и остатокот од мечот беше пак како првите 45мин. Истото го приметив и на дербито со Реал додека беше резултатот 0-0 Барца ја имаше истата игра како во првите 45мин со Леванте.

Исто така Тито прави многу поголема ротација на играчите а морам да кажам дека и измените му се секогаш на место (една од ретките работи за кои сметав дека Пеп не беше перфектен). Не се сеќавам на кој меч беше во гости коа Барца водеше и доби црвен картон Тито веднаш го замени најдобриот играч на мечот Цеск со Хави и ја смири играта пак во прва брзина.

Морам да кажам дека од она што го гледам оваа сезона е одличен тактичар

Играта со Тито е подиректна, Пеп сакаше повеќе додавања, нападите се одвиваа на друг начин. Тито не смени многу ама сепак тоа што го смени делува многу ефикасно. Оваа игра е поблиску до играта која ја негуваше Пеп во првата сезона кога дојде на чело на Барса.

Дали е до мене или играта на Барца ми изгледа многу по солидно тактички со Тито одколку со Пеп.

Има време за вакви констатации, сега е сеуште рано да се збори, реално освен Реал не сме имале друг по сериозен противник до сега, ќе видиме Тито како ќе се покаже во нокаут фазата у Лш кога ќе имаме сериозни противници, до тогаш според мене е сеуште рано да се мери со Пеп.

Нека не ти биде толку репер прошлата сезона, иако и во најслабата сезона на Пеп се освоија неколку титули и повторно бевме многу блиску до уште едно финале у Лш каде спортската среќа ептен ни го имаше свртено грбот.

За другото се согласувам, одлично ги ротира играчите и измените му се баш на место, за сега добро си ја врши работата, еве го имаме и најдобриот старт во историјата на Барса у Ла лига, освен мала замерка за лошата одбрана, али ајде, и честите повреди во тој дел си имаат улога.

Како што спомна Тони, оваа игра во нападот потсеќа многу на играта од првата сезона кога се освои се што можеше да се освои..

После ланскиот несупех во Ла Лига евидентно е колку играчите се мотивирани повторно титулата да ја донесат во Каталонија, играат до последната минута нешто што не беше случај ланската сезона.

Него, што се однесува до бодовната предност во однос на Реал, добро е што играчите и Тито стојат цврсто на земја, ние можеме да летаме колку сакаме али добро е што нема еуфорија помеѓу нив, сите едногласно викаат дека уште ништо не е решено, има уште 75 можни бода за освојување, ќе се оди на секоја утакмица на победа исто како да немаме никаква предност во однос на Реал, чекор по чекор без многу еуфорија до нова титула.

Tito barem do sega smeni vo pristapot na igracite koga igrame na gosti.Za razlika od minatata sezona koga bodovi gubevme na gosti,sezonava obratno e ,na gosti igrame podobro od na Kampot.Messi minatata sezona bese mnogu pomalce efikasen na gosti a ovaa sezona na gosti e podobaar.Na poslednite 6 meca na gosti ima postignato 12 golovi.
Tito najde resenie za FIFA virusot,a so Pep odnapred se znaese deka ke gubime bodovi posle natprevarite so reprezentaciite.
Mnogu poveke postignuvame golovi so sutevi od daleku,a so Pep toa retko.....
Pep pravese greski i pri rotaciite,go igrase Tiago na teski i gostincki tereni....
No da bideme realni,minatata sezona imavme povreden Villa i Pedro,a i neuigran Cesc.Taka da napadot ni bese Messi,Kuenka,Tello...

ova so alves mnogu e cudno :)
covekot od koga e dojden vo barsa recisi i da ne se povreduvase,a sega za 3 meseci vice 3 4 pati odmara po 2 3 nedeli

Tito barem do sega smeni vo pristapot na igracite koga igrame na gosti.Za razlika od minatata sezona koga bodovi gubevme na gosti,sezonava obratno e ,na gosti igrame podobro od na Kampot.Messi minatata sezona bese mnogu pomalce efikasen na gosti a ovaa sezona na gosti e podobaar.Na poslednite 6 meca na gosti ima postignato 12 golovi.
Tito najde resenie za FIFA virusot,a so Pep odnapred se znaese deka ke gubime bodovi posle natprevarite so reprezentaciite.
Mnogu poveke postignuvame golovi so sutevi od daleku,a so Pep toa retko.....
Pep pravese greski i pri rotaciite,go igrase Tiago na teski i gostincki tereni....
No da bideme realni,minatata sezona imavme povreden Villa i Pedro,a i neuigran Cesc.Taka da napadot ni bese Messi,Kuenka,Tello...

Пак ќе повторам, зашто се зима најлошата сезона на Пеп, нека ви текне дека сезоната 2010-2011 имавме 14 победи по ред на гости и 17 утакмици без пораз на гости.

Сезонава не е ни до пола, ептен е рано за секакви констатации и споредби.
За сега Тито супер си ја врши работата, да не го урочуваме.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom