Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ако стварно Селтик имале 86 пасови а Барса 1000+, шта реќи е работава :)

Ne znam dali si ja gledal utakmicava ali Song ne igrase stoper vecerva,tuku Batra, i Sanchez izigra daleku podobro od villa koj od kako vleze bese celosno izguben.
A za navivacite da, sekoja cest, prekrasna atmosfera napravija.
Моја грешка во брзање сум направил пропуст. Мислев на Виља како стартер во однос на тоа дека подобро му оди од Санчез во последниве 3 натпревари. А во однос на Сонг дефинитивно бележи напредок, највеќе ми прави ќејф што почнува да пресекува топки и супер функционира со Чави и Иниеста. Бартра имаше два опасни кикса, за едниот дури и Валдес се изнервира јако, оди на градење на топка а во дуел има повисок играч и физички поцврст од него, па лесно можевме да го изедеме тука. Криво ми е што не беше гол на Меси тоа пречката.
Тешки проблеми си имаме и ќе си имаме со таа бункер одбрана. Кружењето и префрлање од лево кон десно со цел гол да се даде слабо ни оди.
Се знае нешто во врска со Куенка, до кога повредата, никако инфо да се најде ????

или мене ми се чини,или последниве натпревари сме многу поопасни со фабре како лажна 9ка..
и вечерва требаше да стартува виља за да се искористи добрата форма..

6 of Barcelona's 8 last Champions League away losses were against British teams Chelsea, ManUtd, Arsenal, Celtic

Значи тоа што за Реал се Германците, за нас се Британците :D

Не знам само зошто сите лелекате по дефанзивец коа тие што се на располагање супер ја вршат работата. Шо можеше денес Алба да напраи против оној(као Двајт Хауард му се убаци) сите играчи на Селтик се над 185, завидна висина за цела каталонска банда на терен. За голот од корнер мора некој (Алба/Алвес.. таа висина) да остане сам против некој као "Хауард". Проблемот е у тој ИДИЈОТОТ од голман шо дреме на линија, зошто само он е повисок од Селтиксиве, нормално ради рацете, ама не он е на линија? Вториот гол, под него, класик гол против Валдес, другото е лоб, овој не го лобуваше дека го нема њухот. И не ми пречи шо го прими овој вториов, ми пречи шо е крајно непредвидлив, а тие се најлоши голмани, зашто нели, никогаш не можеш да се потпреш на него. Невозможна ја брани(еден на еден - 3/4 до сега) ама имаше и маестрална партија против Депортиво, вториот гол - бусенот трева го заеба. Барса нема голман од Зубизарета, и ми се плаче дека овој Валдес ќе брани уште икс години и ќе им се сере на целата работа шо ја вршат, Чави, Иниеста, Меси, Педро.. Едноставно ваква екипа не заслужува да има ваков голман! Земи си бе Германец голман нема утка, у 4 та лига да брани пак е боље од овој. Како не им е јасно дека кантерата вади одреден тип на играчи, голман никогаш, а така и ќе остане. Валдес стана прв голман откога му дадоа едно класико да брани и се изѕвери, све фаќаше, ама изгледа тоа му беше оној денот со невозможните. После Лампард го лобуваше од позади гол. Му се нафурав на Валдес изгледа му го собирам одамна :)
Браво за Селтик убаво ги плеснаа. Публиката !!! Четири тамбс ап!

Селтик е многу незгодна екипа, не само за Барселона, туку за било која друга екипа која игра тактички отворен фудбал ...

Навивачите ги креваат играчите, многу добро се организирани... Ви фали шутер, освен Дани Алвес и Меси, не сум сигурен дека некој друг може да распали ...

И редно беше и вие некогаш да кикснете... Што рече некој член погоре, подобро сега, него во осмина финале..

Требаше денеска Тељо да игра , барем 20 минути , можеби не му успева секој дриблинг ама 1 сигурно ќе помине и ќе се створи шанса за гол . Неможам да сфатам како секогаш при ваква игра се кружи постојано од една на друга страна без да се проба да се шутира или дрибла и влезе во шеснаесетникот .

Па у пм нека пробаат Санчез и Педро со по некој дриблинг по крило кога ќе дојде топката до нив да влезат внатре во шеснаесетникот , таман мислиш втрчал убаво по крило ќе направи нешто он ја враќа назад. Куенка и Тељо за вакви бункер екипи се многу подобри од Санчез и Педро .

Резултатот се гледа , не се гледа поседот и кружењето околу шеснаесетник или 200 те паса на Чави или Иниеста , што џабе кога не направија ниту еден завршен пас за гол , да не ни е Меси да се врати на средина и да проба да даде некој пас за гол ништо ќе кружат и држат топка у посед уште 180 минути и пак нема да дадат гол .

За одбраната и мисирот на гол немам коментар , убаво кажа Че да си го земеме голманот на Селтик и мора да се земе некој централен дефанзивец . А за наредната сезона Нејмар па да видам дали ќе ја враќа назад секоја топка што ќе ја прими по крило
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 01:52 ---
Не знам само зошто сите лелекате по дефанзивец коа тие што се на располагање супер ја вршат работата. Шо можеше денес Алба да напраи против оној(као Двајт Хауард му се убаци) сите играчи на Селтик се над 185, завидна висина за цела каталонска банда на терен. За голот од корнер мора некој (Алба/Алвес.. таа висина) да остане сам против некој као "Хауард". Проблемот е у тој ИДИЈОТОТ од голман шо дреме на линија, зошто само он е повисок од Селтиксиве, нормално ради рацете, ама не он е на линија? Вториот гол, под него, класик гол против Валдес, другото е лоб, овој не го лобуваше дека го нема њухот. И не ми пречи шо го прими овој вториов, ми пречи шо е крајно непредвидлив, а тие се најлоши голмани, зашто нели, никогаш не можеш да се потпреш на него. Невозможна ја брани(еден на еден - 3/4 до сега) ама имаше и маестрална партија против Депортиво, вториот гол - бусенот трева го заеба. Барса нема голман од Зубизарета, и ми се плаче дека овој Валдес ќе брани уште икс години и ќе им се сере на целата работа шо ја вршат, Чави, Иниеста, Меси, Педро.. Едноставно ваква екипа не заслужува да има ваков голман! Земи си бе Германец голман нема утка, у 4 та лига да брани пак е боље од овој. Како не им е јасно дека кантерата вади одреден тип на играчи, голман никогаш, а така и ќе остане. Валдес стана прв голман откога му дадоа едно класико да брани и се изѕвери, све фаќаше, ама изгледа тоа му беше оној денот со невозможните. После Лампард го лобуваше од позади гол. Му се нафурав на Валдес изгледа му го собирам одамна :)
Заборави да кажеш против Ливерпул кога влезе со топката во гол :D

Управата друже,управата ја цепи цела работа.Какви дефанзивци испушти а какви голмани,да не зборам.Го испушти Диего Алвес(денешниот голман на Валенсија)-Причина:Неможело да му се даде првотимски статус покрај нашиот кип што го имаме на голот.Затоа и недојде Алвес,не сакаше да седи на клупа како Дудукот во Реал на пример.

Инаку требаат под итно промени во дефанзивната линија.Ова приоритет во зимскиот преоден рок.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 01:54 ---
Селтик е многу незгодна екипа, не само за Барселона, туку за било која друга екипа која игра тактички отворен фудбал ...

Навивачите ги креваат играчите, многу добро се организирани... Ви фали шутер, освен Дани Алвес и Меси, не сум сигурен дека некој друг може да распали ...

И редно беше и вие некогаш да кикснете... Што рече некој член погоре, подобро сега, него во осмина финале..

Како мислиш “тактички отворен“?
Ако мислиш дека играше отворен фудбал изгледа не си го гледал натпреварот...

Уа управа, шо не го земаа Фридел. Си гази.

За Барса зборам, не за Селтик, Барса игра отворен напаѓачки фудбал.

Ne znam zosto go kritikuvate Valdez za primentie golovi.Ne bese toj kriv za golovite....
Kriv e Tito sto ne go igra Pike od 1va minuta,toa go pisav i pred mecot....
Na mesto da go kritikuvate Xavi za vtoriot gol ,koj sakase so finta da ja stopira topkata,vie mu se nafrlivte na Valdez....
Nejmar i odbranebn visok,partner za Pike,TOCKA.....

http://www.facebook.com/photo.php?f....1044762095539.6218.1720246301&type=1&theaterЕпа вака момци/девојки од цела Македонија (фанови ) на Барса : Ова е маицата кој ке се прави . Од денеска ( 08.11 .2011 ) до ( 01 .12.2011) плаќање преку Жиро с/ка. Фанови од цела Mакедонија ,цената ке биде 500 денари ..за величина на блуза и подетални инфо во Коментар, инбокс кај мене !http://www.facebook.com/ljupce.messi ;) Маичкита за сите фанови освен од Велес , нивната маица ке биде испратена преку пошта . Visca el Barca y Visca catalunya ! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom