Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Лошо, али не е крај на светот... Не игравме којзнае колку полошо од предходните натпревари, ништо не се подобри, посебно не реализацијата... Се ствараат шанси а не се искористуваат.
Тиаго одличен, се надевам дека ќе добива се повеќе шанса.
За Бојан ќе праиме муабет за година две, ист ќе биде случајот како со Бускетс.

Аман те бе луѓе Тиаго, та Тиаго. Сте му запнале на Тиаго ко слеп за стап сте се фатиле,
не викма дека детето е лошо, игра одлично он, ама каде бе он за овакви натпревари кога се решава резултат. Тиаго може да игра во купот, да игра на добиени натпревари каде брзо ќе направиме предност од 2-3 гола, а не ан натпревари каде што е 1-1 и реализицијата ни е мизерија. Па денеска игравме со еден куп младиници Нолито, Тиаго, Џефрен, Бојан, Педро. 1-2 може да играат заедно, ама кога ќе ги ставиш сите заедно тешко дека можеш да се надеваш на поволен резултат против појаки екипи. Значи сите тие имаат одлична иднина пред себе, ама полека малку смирете се, неможете да им давате шанса на секоја утамица па после да се кука на велико дека Бојан промашувал шанси и дека немаме реализација.
да не изиграваше Виља карате кид против Билбао денеска сигурен сум дека ќе тепавме ама тој муабет веќе оди у насока ако баба беше машко дедо ќе беше педер, така да полека малку по малку, нека се вратат Џави и Виља и само боже чувај не од повреди, па ќе ја гледаме таа Барса на која сме навикнати во последниве две години.

Првото полувреме ме потсети на неколку лански натпревари кои исто така беа кикс или тешки победи (со разликата што тие беа на гостински терен) кога реализацијата беше 0, а противникот успеваше да даде гол од првата своја шанса.

Првите 30 минути мислам дека беа можеби и најдобрите на тимот оваа сезона, но ете наместо да се дојде до 2 - 0 и лесен натпревар, се случи нов кикс. За да се надополнат ваквите киксеви ќе мора да се слави на гости кај силните противници, како што е Валенсија, каде редовно тешко се поминува.

Одбраната секогаш ми делува кога е во игра Пујол, средината е јасно дека без Чави е ниво подоле, но Маскерано денес одигра доста добар натпревар.

Бојан несомнено има талент и тоа на моменти одлично го покажува, но едноставно не е за прв напаѓач. Премногу често има натпревари како денес, кога е најслаба алка во тимот и мислам дека никогаш нема да биде меѓу главните играчи на тимот, но да оставиме времето да покаже. Нолито ми остави добар впечаток, внесе доста живост во играта.

да не заборавиме кога лани беше најпотребно токму Кркич беше тој што постигнуваше голови за разлика од Ибра кој нигде го немаше 3/4тини од сезоната......потребно е само да влезе во форма

Сега сите му се нафрливте на Бојан, а не ви текнува дека лани токму ТОЈ ЈА РЕШИ СЕЗОНАТА. Кога Ибра делуваше ко загубен у простор последните натпревари, Бојан ги реши... За ТИАГО нема што да правиме мубает... THE NEW XAVI !!! Победивме на многу тешки гостувања, со Билбао и со Атлетико. Сезоната е долга и нема место за паника уште сега. Ќе ја видеме правата Барселона, веќе со Валенсија.

btw Педро е повреден... денеска ќе има тестови, али се шпекулира за пауза од 2 недели минимум.
Добро е што има две недели пауза до Валенсија.

--- надополнето ---

Guardiola: "Bojan? He's a fantastic player. If he didn't scоre today, he'll do it another day."
Valdes: "We have a bit of bad luck in front of the goal this season. I think we play better but score less."
Pique: "It's getting usual that we have a lot of chances but can't score a lot. This doesn't feel good."
Iniesta: "When you have so many chances and you don't finish them, there's something going on."

Сега сите му се нафрливте на Бојан, а не ви текнува дека лани токму ТОЈ ЈА РЕШИ СЕЗОНАТА. Кога Ибра делуваше ко загубен у простор последните натпревари, Бојан ги реши... За ТИАГО нема што да правиме мубает... THE NEW XAVI !!! Победивме на многу тешки гостувања, со Билбао и со Атлетико. Сезоната е долга и нема место за паника уште сега. Ќе ја видеме правата Барселона, веќе со Валенсија.

Друже,немој молим те да го браниш Боки....:nenene:
Ја решил сезоната-па и јас лани на онаква игра кога се мелеа ривалите ќе дадев некој гол-кога има зад тебе да ораат такви играчи како Кеита,Туре,Чави,Иниеста...и да те ранат со чисти топки.....
И тетка ми ќе даде некој гол....
Да те потестам колку многу промашувања имаше Боки ланската сезона,посебно на клучниот меч во Севиља,кога при резултат 0-2,0-3 за нас се зафркаваше пред голот на Севиља,и промашуваше празни голови...наместо да ги дотолчи,па потоа намали Севиља на 3-2 па пораше да се стравува до последниот свиреж на судијата за титулата....
И на други мечеви се случувало ова-ја следам барса,,повеќе од 15 години навивам за нив од дете,уѓте од времето на Стоичков...и сум на мислење дека детево го нема потребниот ОСЕТ за врвен голгетер....голгетер каков шо заслужува тим како Барса....
Немам ништо против детево-изданок од школата....несомнено е дека е потенцијал...ама ја нема ладнокрвноста на еден врвен стрелец...вистински напаѓач дава голови од најмалата шанса...нема да утне празен гол од 1 метро....или да му се сплеткаат нозете на 3 метра пред голот-нема дуел игра,не е цврст во дуелите...за висина и скок игра нема потреба да дискутираме......
И Виља е низок,ама Виља е набиен,цврст,,со одлична техника,добро се снаоѓа во скок играта-едноставно НАПАЃАЧ-УБИЕЦ....кој од најмала шанса,од нејнеизледна позизија ќе шутне без размилување и ќе даде гол--е тоа се бара кај напаѓач....
Секоја чест на другите млади деца кои ги уфрла Пеп....можеби од нив ќе бидне нешто-ама од Боки....мислам дека не бива голгетер од врвен калибар.....
Боки е добар за 4,5 напаѓач,за втор напаѓач никако:nenene:
Мора во зимскиот преоден рок да се донеси барем каква-таква замена за Виља,зошто ќе оди навистина тешко-посебно на Кампот-кога сите екипи доаѓаат со БУНКЕР СТИЛ....и ќе биди тешко да се пробијат.....
На гости е полесно,ќе се отворат повеќе и доаѓа до полн израз играта на Барса,,,на домашен терен засега е мачење....:jaj:

abe bojan nemozisme da go krivime mnogu za propustenite sansi
celiot napad ni e katastrofa od koga e pocnata sezonata (osven messi)
pedro bojan villa site promasuvaat 100% sansi od koga e pocnata sezonata

abe bojan nemozisme da go krivime mnogu za propustenite sansi
celiot napad ni e katastrofa od koga e pocnata sezonata (osven messi)
pedro bojan villa site promasuvaat 100% sansi od koga e pocnata sezonata
Е и тоа. Виља беше донесен како најголемото засилување, а засега од Виља ни В нема.
Ама сите како му се нафрливте на Бојан абе ќе го убиете ако е до вас. Каде е тој виља од Валенсија кој се истураше од голови на секоја утакмица. Во Барса само стативи знае да погодува, се отепа од промашување па ве нема и за него нешто да искоментирате.

Напаѓач треба под итно !
Зимата треба да се донесе некој добар напаѓач.. Неможеме да се потпреме само на Виља и Меси цела сезона..
незнам кој курац му е на Бојан.. сега кога треба да се бори за место во првиот тим почна да зеза..
И Педро е исти случај како со Бојан го нема никаде.. Од тие што најмногу очекувавме(Педро,Бојан) не покажаа ама баш ништо за сега..
Да сум на местото на Пеп би го форсирал Тиаго во првиот тим.. детево стварно игра перфектно, прави страшни пасови а се уште има 18-19 години.. Маскерано ќе биде Ибра двојка.. ни половина не е од тоа што беше во Ливерпул... Немавме потреба од Маскерано, го имавме Еду Ориол еден од најнадежните деструктивци, со Буски ќе правеа партал.. Сеуште тагувам по таа златна тројка во нападот од феноменалната сезона 2008/2009... Сеуште плукам по Пеп што ја расипа.. што го доведе овој нослакот а си го даде Ето можеби и затоа му падна на Анри формата.. Ни Виља ни Ибра ни никој неможе да го замени Ето..:( :(

Да не отвараме стари рани, Ето го нема, шо поскоро се помиреме за тоа подобро за нас.А само ни останува да видеме какви состави ке направе пеп и да се надеваме дека се добри а не празни шутеви да гледам....

i lani Mascherano bese vinoven so go papavme od Rubin,bez veza statija ti e toa,ako ne se tepa eden Hercules so Messi-Villa treba statije za ovie poslednite a ne za Masche.Inaku pocnuva da me zagrizuva faktot deka veke 5 boda izgubivme na Nou Kamp,se nadevam deka ovie ke bidat poslednite kiksa na svoj teren

Ха ха, ќе испадне Маскерано дека е малерот. :D

Не, шала на страна, реализацијата е главниот проблем во оваа сезона. Играме добро, ствараме доста шанси но головите ги нема. Треба да се поработи на тој дел, треба напаѓачите да бидат по присебни во тие завршни моменти, но исто треба и да се има повеќе спортска среќа која очигледно во овие натпревари ја немаме. Педро има пад во формата каква што имаат и многу други врвни напаѓачи, но верувам дека набрзо и тоа ќе се среди.

Сеуште нема потреба од стравувања. Играта ја имаме, само фали уште оној мал завршен дел кој многу набрзо ќе дојде, головите...а кога ќе дојдат тие.. ќе гледаме спектакли на сите страни !!
Имам некое чуство дека ќе имаме одлична сезона. :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom