Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Куенка е веќе видена приказна , исто ке е како за Буски потценет долго време и одендаш станува најдобар за својата позиција

Dobro bre sto pravi Pep ? Istata greska ja pravi kako na prviot mec.Go deli najdobroto trio vo sredniot red a so toa avtomatski Iniesta ke igra levo krilo,kade sto e najslab....Pak ke imame problemi pri postignuvane na golovi,izgleda i Pep odi na penali...

Ич не ми се свиѓа составот.
Dobro bre sto pravi Pep ? Istata greska ja pravi kako na prviot mec.Go deli najdobroto trio vo sredniot red a so toa avtomatski Iniesta ke igra levo krilo,kade sto e najslab....Pak ke imame problemi pri postignuvane na golovi,izgleda i Pep odi na penali...

Грешка е поставеноста погоре.
Куенка лево ваљда, Фабрегас средина, Меси десно. Мада секако знаеме, дека овие нон стоп ротираат.

Иниеста би требало да си биде на неговата позиција а Цеск лажна 9-ка, не е лош составо де, иако лично сакав нападот да ни биде Санчез - Меси - Педро.

Alexis moze da napravi 1000x poveke problemi za odbranata na Milan otkolku Cuenca. Alexis ima dribling i znae da postignuva golovi, dobar e 1 na 1, so glava (podobar od Cuenca sekako), dobar e na vazni mecevi (primer protiv Real postigna gol). Cuenca ima dobar centarsut od vreme na vreme i spie vo agolot do korner znamenceto. Se nadevam deka posle natprevarot ke imam drugo mislenje i ke recam deka Pep e genijalec so ovoj poteg.

Алексис влегува накај средина а Куенка ја развлекува одбраната, ваљда таа е идејата на Пеп, а може е и тактика: збунити непријатеља :)

Pedro morase da bide na prvite 11,znae kako da napravi presing celo vre,toa ne go pravi Kuenka,a pak Cesc ic ne mu ja misli za toa.....Ok samo Iniesta sredina da igra....

Koga sme kaj presing Alexis ukrade edno 5 topki protiv Bilbao so toj presing, i golot na Iniesta padna po takva ukradena topka. Ah...ama ajde, Pep znae najdobro, sigurno ima nekoja zamisla i uloga za Cuenca.

Зборите како сакате, многу лош потег уште од почеток според мене ако почне Пеп со Куенка. Ипак млад е, нема искуство особено не за вакви одлучувачки натпревари. Сепак, никој уште не знае каква тактика има спремено Пеп, па да се надевам дека ќе испадне добра комбинацијава.

Kako i da e ,odime na pobeda,mora da izdvojuvame pobeda.
Vieca el Barca...Vieca Messi....

Ајде, ќе видиме како ќе биде, мене само пресингот ме плаши, далеку подобар пресинг ќе се удреше врз Милан со Педро и Алексис, али ваљда Пеп знае најдобро.

Очекувам делириум вечерва, сакам да ја видам таа мојата Барселона како со стил го игра натпреварот. Сакам Меси да се пушти во 5-та брзина и утрешните насловни страни за него да бидат посветени.

SEMPRE JUNTS !!!

Со среќа, се надевам на добар фудбал фер плеј и без судиски грешки! Поздрав се читаме после утакмица..

Одиме дечки за едно дежа-ву во полуфина
Искрено повеќе бев за Санчез, ама и Куенка не е лош. Ако дадеме гол во првите 20 минути мислам дека сме сигурни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom