Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа дека се поблиску е трансферот на Чигрињски во Барса... се шпекулура цена од околу 25 милиони евра.

Изгледа Пеп инсистира многу за него па овие од управата гледат да му погодат, кога неможеа или не беа способни да ги исполнат неговите други барања.

Како и да е очекувам во наредните денови да се комплетира и овој трансфер, кој воедно би бил последниот за оваа сезона :)

Доколку дојде ќе смее Чигрински да игра во ЛШ за нас или не?

Не смее да игра, но очигледно не е тоа проблем за Пеп, бидејќи имаме 48 натпревари во други шампионати и Чигрински би бил и те како корисен.

Шо му текнало сеа на Кројф јавно да го критикува задрид. Се осеќа притисок кај нашите, малце се исплашени од големите засилувања на задрид, али шознам на мене не ми делуват како воиграна екипа како што ги глеав сношти. Имат екстра индивидуалци, али немат некоја опасна игра.

Повеќе овде.

Шо му текнало сеа на Кројф јавно да го критикува задрид. Се осеќа притисок кај нашите, малце се исплашени од големите засилувања на задрид, али шознам на мене не ми делуват како воиграна екипа како што ги глеав сношти. Имат екстра индивидуалци, али немат некоја опасна игра.

Повеќе овде.

Кројф јавно го крикува Реал веќе 10-тина години :toe:

Повеќе овде.
Абе и ти да си нешто во тимот , или да му значиш нешто на тимот ќе осеќаш некој став.Страшен состав имаат Реал , само ќе видиме како Пелегрини ќе ги воигра.

Кројф јавно го крикува Реал веќе 10-тина години :toe:

Абе точно тоа, али сеа звучи како Барса да се плаши од реал.

Абе и ти да си нешто во тимот , или да му значиш нешто на тимот ќе осеќаш некој став.Страшен состав имаат Реал , само ќе видиме како Пелегрини ќе ги воигра.

Абе знам тоа. Можеби јас не му значам на тимот, али тимот ми значи многу на мене и се што е поврзано во врска со него. Барса е како дел од мојот живот, и многу ми е битно како ќе влезе во оваа сезона после страшните засилувања на реал, а и вакви изјави ептен не ми се допаѓаат. Барса го има истиот тим кажи речи ист како и пред 2 години, али сеа менталитетот е шампионски, не е само во играта, мора и психички да се јаки.

Повеќе овде.

После серија добри резултати на Реал, Кројф одма со критика, нормално е тоа.

За синоќешниот натпревар, точно е дека не воодушевија многу со играта, но мислам дека нивните можности се многу поголеми. Исто беше и за мене за Барселона. Кога ги гледав со Атлетик, и на некои други пријателски натпревари, не ме воодушевија многу, меѓутоа ова се само подготовки. Тек од сабота ќе може барем малку да согледаме до каде се можностите на овие два тима.

Па тоа зборував, Кројф критикувал заради добрите резултати на реал во пријателските. Секој тим и стручен штаб треба да работи на играчите за ослободување од притисокот што секако ќе биде многу присутен оваа сезона, и засилување на самодовербата на играчите, внесување на тој победнички менталитет што е ептен многу важен за крајниот исход на сезоната.

Пеп оваа сезона направи нешто феноменално со тимот на Барса, ги прероди во секој смисол, а немаше никакви екстра засилувања. Дури можам да кажам дека тимот што беше пред 2 сезони со Роналдињо беше појак на хартија од тој што ја освои тројната титула оваа сезона. Али тоа е, многу е битна хемијата на тимот. Во случајот Кројф не требало да избрзува со критики, излегува како да се плаши. И сето тоа на еден начин се пренесува на играчите, а знаеме дека ако излезеш со страв и несигурност на теренот, утакмицата е предвреме изгубена.

Abe ajt gi kritikuval i golema rabota...

Иниеста ќе патува со тимот во петок...
Medical: Iniesta to get green light soon

А, што се однесува до Чикгрински...Пеп има високо мислење за него и големи се шансите да го видиме до петок во Барса!!!!

Prekrasno video toa pogore...svaka cast!:bravo1:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom